Как да вземем гейнер

Получателят се взема с цел:

  1. Увеличете телесното тегло
  2. По-бързо възстановяване след тренировка

По правило ежедневната ни храна е достатъчно богата на въглехидрати. Но ритъмът на съвременния живот е такъв, че много хора се хранят нередовно и по някакъв начин. Следователно, за наддаване на тегло и възстановяване те просто нямат достатъчно калории. Гейнерът е предназначен да реши този проблем, тъй като доставя протеини за мускулен растеж и въглехидрати за възстановяване.

съдържание

  • 1 Как да купя
  • 2 Колко да вземем
  • 3 Как да приемате
  • 4 Заключения
    • 4.1 Как да вземем печалба

Как да купя

Когато купувате гейнер, обърнете внимание на липсата на захар. Колкото повече е, толкова по-зле за вас. Случва се производителите да крият истината и да не посочват съдържанието на захар в опаковките. В този случай сигурен признак на голямо количество захар е, че започвате да лекувате, след като приемате гейнер (пердещи атаки :-)).

Обърнете внимание и на количеството протеин. Колкото по-нисък е протеинът, толкова по-голяма е вероятността да наддадете на тегло главно поради мазнини. И никой не се нуждае от това. До 15% протеин е лош печалба. 20% - 25% - нормално. Над 25% е добре. Вярно, че колкото по-малко белтъчини и повече захар - толкова по-евтина е печалбата. Но не се заблуждавайте от това.

Колко да вземем

Подобно на протеина, един гейнър трябва да пие едно и също количество всеки ден. Но за разлика от протеина, пиенето на много от него е опасно. Въглехидратите се съхраняват много по-лесно в мазнините, отколкото в протеините. И ако го пиете повече, отколкото ви е необходимо, можете просто да се напълнете.

И така, количеството на печалба зависи от телесното тегло и от това колко пълноценно се храните. Следва таблица на потреблението на печалба на базата на тези параметри.

Количеството дневна печалба на печатача (грамове)

телесно тегло
храна
50 кг60 кг70 кг80 кг90 кг100 кг
4 единични8092104116128140
3 единични90106122138154170
2 единични100120140160180200

Как се приема

Гейнерът се смесва с вода, мляко или сок. Количеството течност е по ваш вкус. Не разбърквайте гейнера във вряща вода. Протеиновите денатури в гореща вода и губят свойствата си.

Дневната доза е по-добре разделена на две части. Една напитка между закуска и обяд. Друго - веднага след тренировка. Или след обяд, ако няма обучение. Като цяло препоръките тук са същите като при прием на протеин.

данни

Преди да купите гейнер, запознайте се с неговия състав. Съществува риск, че можете да си купите една твърда захар. Срещнах екземпляри, при които захарта беше 50%.

Не го пийте повече от необходимото, надявайки се да качите тегло по-бързо. Да, ще качвате тегло по-бързо, но това няма да са мускулите, а мазнините.

Не се заблуждавайте от евтиността. За да се отървете от мазнините по-късно, ще похарчите много повече пари и усилия. Добрият бенефициент с високо съдържание на протеин струва поне 600 рубли за 1 кг.

Как да вземем гейнер