Как да премахнете корема и страните

Провиснал корем, образуван от подкожна мастна тъкан, е основният враг по пътя към придобиване на хармонична и хармонична фигура. Не е необходимо да мечтаете за красива и напомпана преса, докато има висящо коремче.

съдържание

 • 1 Защо стомахът започва да расте "> 1.1 Висококалорични диети
 • 1.2 Седящ начин на живот
 • 1.3 Нарушаване на хормоналния фон
 • 2 Какво представлява вредните мазнини върху стомаха?
  • 2.1 Понижаване на нивото на интелектуалните възможности
  • 2.2 Понижен тестостерон
  • 2.3 Хронични здравословни проблеми
  • 2.4 Прогресия на затлъстяването
 • 3 Как да се отървете от мазнините по корема и страните?
  • 3.1 Напълно ревизирайте гастрономическите предпочитания
  • 3.2 Имайте цел за всеки месец
  • 3.3 Започвайки с прости диети
  • 3.4 Преминавайте спокойно на спорт
  • 3.5 Да изучава научната литература и методите за изгаряне на мазнини
  • 3.6 Вземете мускул вместо мазнини
  • 3.7 Укрепване на корема
  • 3.8 Упражнения за намаляване на корема - видео
 • Защо стомахът започва да расте?

  Има три основни причини, водещи до образуването на впечатляващ корем:

  Нежелана храна

  Много хора оправдават излишните килограми с генетична предразположеност, свързани с възрастта промени. Подобни извинения не отменят факта, че кулинарните предпочитания на човек водят до затлъстяване, когато количеството енергия, консумирана с храна, е по-голямо от изразходваното количество.

  Категорията „вредни“ продукти включва:

  1. Сладкиши. Те не само съдържат огромно количество калории, които веднага се отлагат в мазнините, но и повишават апетита. Нарастващото чувство на глад подтиква човек отново да изпитва спешна нужда да яде сладкиши. Отнема около три или пет часа, за да се усвои и усвои порция месо със зелени зеленчуци, а консервите от кока-кола, които имат подобна енергийна стойност, отнемат от 30 до 40 минути. Следователно засищането от сладките храни е достатъчно бързо.
  2. Мастни храни. Наддаването на тегло е пряко свързано с консумацията на ядливи мазнини, но не можете напълно да го изоставите. Естествените мазнини са от съществено значение за здравето. Ако тези храни са изключени от диетата, това ще доведе до метаболитни нарушения. Проблемът е в количеството и вида на мазните храни. Преяждането и изборът на храни, съдържащи прости въглехидрати, са две грешки, приемането на които провокира увеличаване на телесните мазнини.
  3. Солена храна. Солта придава на ястията вкус. Рязкото му намаляване намалява количеството консумирана храна, защото изглежда безвкусно. Наред с стимулирането на апетита и преяждането, той допринася за задържането и натрупването на течности, което допринася за увеличаване на теглото.

  Заседнал начин на живот

  Липсата на физическа активност сама по себе си не може да доведе до наддаване на тегло. Затлъстяването се появява само при преяждане, висококалорични храни. Много програми и методи, разработени за отслабване, разработени в началото на 20 век, не предполагат увеличаване на активността, а напротив, се основават на минимизиране на движенията.

  Хормонален дисбаланс

  Сред хората с наднормено тегло има такива, които имат този проблем, свързан с генетична склонност към наднормено тегло. Такива случаи обаче са много редки. Това се отнася и за метаболитни нарушения в организма, причинени от недостиг на йод.

  Какво е вредните мазнини по стомаха ">

  Наред с естетичната непривлекателност, мастните подкожни отлагания водят до други последствия:

  Намаляване на интелектуалните способности

  Много научни изследвания доказват връзката между затлъстяването и загубата на тегло. Значителна роля играе консумацията на продукти, съдържащи проста захар.

  Намаляване на тестостерона

  Увеличаването на масовата част на мазнините в мъжкото тяло активира процеса на превръщане на тестостерона в женски хормон, естроген. Мъжкият гръден кош става подобен на женския, мускулната маса и либидото се намаляват.

  Хронични здравословни проблеми

  Внушително коремче на фона на наднорменото тегло допринася за нарушаване на метаболизма и защитните функции на имунната система. Промените се отнасят до положението на вътрешните органи, които са изместени. Повишеният стрес върху ставите и костите променя походката.

  Прогресия на затлъстяването

  Дори средно голям стомах започва процеса на допълнително наддаване на тегло. Колкото по-дълго се пренебрегва проблемът с теглото, толкова по-бързо расте и, следователно, здравето се влошава.

  Как да се отървете от мазнините по корема и страните ">

  Необходимо е да се спазват препоръките за хранене и начин на живот:

  Напълно предефинирайте гастрономическите предпочитания

  Не бива да бързате на фитнес или да ходите на строги диети. Необходимо е постепенно да променяте диетата, като замествате храни с висок гликемичен индекс, тоест бързо усвояема храна, с плодове и зеленчуци. Бавният преход към диетично хранене ще ви позволи да се придържате към ограничена диета по-дълго и по-лесно да се върнете във форма, да намерите плосък корем.

  Имайте цел за всеки месец

  Наличието на конкретна мотивация е половината от успеха в постигането на поставения резултат. Задачата трябва да е реалистична. Ако решите да свалите 15 кг на седмица, което е невъзможно да постигнете, тогава поради липсата на такъв напредък разочарованието бързо ще дойде и желанието да продължи ще изчезне. Когато трябва да свалите 30 кг, тази задача може да бъде разделена на 6 етапа, като се опитвате да губите 5 кг на месец.

  Започнете с прости диети.

  Диетите действат по-ефективно на мъжете, отколкото на жените, така че не трябва веднага да преминавате към строги. В противен случай загубените килограми бързо ще се върнат. Дори палеодиетата и Средиземноморието ще помогнат за постигане на резултати след няколко седмици.

  Преминете спокойно на спорт

  Тези, които никога не са се занимавали с джогинг, не е необходимо да стартират рязко всекидневни бягания по половин час. Прекомерният стрес ще провокира болка в мускулите и ставите, но не и загуба на тегло. Повишеният ентусиазъм към спорта може да създаде фалшиво усещане за висока консумация на енергия и калории, което води до връщане към обичайната диета.

  Изучавайте научна литература и техники за изгаряне на мазнини

  Няма нужда да се спирате на постигнатите резултати. Трябва да знаете как тялото се натрупва и губи мазнини. Теоретичните знания ще позволят да се разбере какво наистина помага, не да се губи време за неефективни методи, а да се постигне напредък в придобиването на плосък корем.

  Вземете мускул вместо мазнини

  Комплект мускулна маса повишава тестостерона, ускорява естествения процес на изгаряне на мазнини, придава привлекателност на физиката и възвръща самочувствието. Въпреки това, не е възможно да натрупате мускули ефективно и да губите мазнини в същото време. Тези цели са различни.

  Укрепване на корема

  Последната фаза, която започва, когато стомахът престане да изпъква под тениската. Всеки има преса, само пълните са скрити под мастния слой. Да се ​​върне плосък корем ще позволи само правилното хранене. Никакво изтощително упражнение не може да помогне, ако човек преяжда.

  За да се отървете от корема, за да предотвратите повторното му появяване, трябва да запомните едно просто правило - излишните килограми се появяват поради висококалорични храни. Ако спазвате правилата за правилно хранене, можете да отслабнете без допълнителни физически активности.

  Упражнения за намаляване на корема - видео