Денис Волф

съдържание

 • 1 Антропометрия
 • 2 Биография
 • 3 най-добри постижения
 • 4 хранене на Денис вълк
 • 5 Подход към процеса на обучение
 • 6 Програма за обучение на Денис Волф
  • 6.1 Първи ден (Гърди, трицепси, прасци)
  • 6.2 Ден втори (бицепс, бицепс на бедрата, прасци)
  • 6.3 Ден трети (квадрицепс)
  • 6.4 Ден четвърти (гръб, прасци)
  • 6.5 Ден пет (раменете, прасците)

антропометрия

 • Височина: 180 см
 • Конкурентно тегло: 117 кг
 • Тегло извън сезона: 132 кг
 • Обхват на бицепса: 56 cm
 • Обхват на гръдния кош: 142 см
 • Обиколка на талията: 74 cm
 • Обиколка на бедрото: 79 cm
 • Барабан: 43 cm

биография

Денис Волф стана така наречен, след като семейството му се премести да живее в Германия. Преди това той беше Денис Волков. Работата е там, че баща му е от Казахстан, а майка му е руски германец. Този спортист е роден на 30 октомври 1978 г. в Киргизстан, в град Токмок. До почти 9 години семейството му живее в град Семипалатинск, след което се премества в района на Кемерово, където живеят почти 3 години. Малко по-късно майката настояваше да се премести в Германия. Сега Денис Волф живее в Германия, но владее руски език.

Денис от малка обичаше спорта и спортуваше бавно, тъй като имаше дъмбели вкъщи. Най-важното е, че обичаше да прави упражнения с тези дъмбели всеки ден. Вече достигайки 16-годишна възраст, той започва да посещава истински фитнес. Това беше, когато живееха в град Мергел. Този младеж беше талантлив, защото имаше късмет с гените. Следователно, развитието на Денис беше достатъчно бързо. Семейството не беше много преуспяващо, следователно той не мислеше за доброто хранене, но генетиката даде да се почувства и растежът на мускулите беше забележим. Още на тази възраст Денис Волф разбра, че ще успее да постигне много по-големи резултати в този спорт. На 18 той започва да го изучава по-сериозно. Освен факта, че разполагаше с много литература, той имаше възможността да получава безценна информация от опитни спортисти. След известно време всички от публиката забелязаха, че младежът постига сериозен напредък в обучението си и започнаха да му помагат още повече. Той дори посещавал лекции и семинари, където известни спортисти разказвали как да се хранят и тренират правилно, за да постигнат сериозен успех.

През 2000 г. той участва в немското първенство и печели първото място. Това е първата победа, след която младият спортист сериозно помисли за бъдещата си професионална кариера. Това обаче се случи само 5 години по-късно, когато той спечели Световната купа в Китай, през 2005 г.

Бодибилдингът не е единственото хоби на Денис Волф. Той също толкова се интересуваше от бизнеса, който беше неразделна част от живота му. Поне така мислеше Денис Волф. Този спортист отива на състезанието си със съпругата си Катя. Освен това те имат попълване в семейството си - дъщерята на Саманта.

За много културисти Арнолд Шварценегер се смята за сериозен мотиватор. Много млади мъже, като видяха достатъчно филмите му, отидоха в спортни зали, за да бъдат като Арнолд. Денис не беше изключение, който сам призна това и считаше Арнолд Шварценегер за човек, който силно повлия на съдбата му.

Най-добри постижения

Този спортист има сериозни постижения. Той е абсолютен шампион сред начинаещи на немското първенство, както и на Световното първенство за аматьори през 2005 г. Станал професионалист, той няма толкова много победи. Той стана пети на турнира в Монреал Pro и стана трети на Гран При на Испания през 2006 година. Той печели 3-то място през 2007 г. в Ню Йорк Pro. Участва и в г-н Олимпия. През 2006 г. той зае едва 16-то място. Като работи малко върху себе си, през 2007 г. той успя да заеме 1-во място на турнира Keystone Pro Classic. Още на следващата година, участвайки в Олимпия, той беше малко на 3-то място и стана четвърти. За съжаление, година по-късно, през 2009 г., той успя да заеме едва 16-то място. През 2010 г. става пети, като коренно подобри формата си. През същата година, в New York Pro, той успява да заеме третото място с наградата. През 2013 г., като отново участва в Олимпия, той също успява да стане трети. 2014 г. е успешна година за Денис Волф и той заема 1-во място на Arnold Classic.

Денис Волф хранене

Денис Волф нямаше ясно формулирана хранителна схема. Поне нищо не можеше да се намери, тъй като той не разпространяваше особено относно диетата си. Но въз основа на ежедневието на този спортист можете да разберете нещо. Например:

 • 8:00 ч. Възходът, последван от, не е голяма кардио тренировка. Ако денят е планирано да бъде натоварен, тогава той може да стане около 6:00.
 • 9:00 ч. Закуска, която се състои от овесени ядки, 10 пилешки протеина, протеинов шейк и мултивитаминен комплекс. Най-обикновената закуска, без нищо специално.
 • 11:00 ч. Мазнина горелка. По правило това се случва по време на подготовка за състезания или в онези периоди, когато е необходима подходяща спортна униформа.
 • 13:00 часа. Обяд, който включва кафяв ориз, пилешко филе, витамини.
 • 16 ч. Мазнина горелка.
 • 7 ч. Въглехидратен шейк с протеини или нещо домашно приготвено.
 • 19:30 часа. Вечеря, която се състои от риба, картофи и витамини.
 • 10 ч. Изпиване на 2 порции протеинов шейк, възможно казеинов протеин.

Всички порции са предназначени да консумират необходимото количество протеини, мазнини и въглехидрати. Закуските са възможни между храненията. Денис Волф тренира през деня, за час и половина, когато е малко по-малко, но не по-малко от един час.

Подход за обучение

Денис Волф има свои собствени принципи, които са насочени към постигане на конкретни цели.

" Само културизъм ." За да получите осезаеми резултати, трябва да се посветите на културизма. С други думи, цялото внимание трябва да бъде насочено към обучение, което отнема много време. Тези хора, които просто ходят на фитнес, за да свалят по някакъв начин излишните килограми или малко да натрупат мускули, те, като правило, няма да могат да постигнат сериозни резултати. За един спортист основното е, че той не само притежава физическа сила, но и расте духовно, наслаждавайки се на този процес и осъзнавайки, че това не е напразно.

Спортно хранене “. Без правилното спортно хранене е малко вероятно да се постигне целта. Спортното хранене ускорява процеса на изграждане на мускулите. Но дори и тук скрита заплаха дебне, ако не го направите правилно. Денис Волф по време на спортната си кариера консумира продукти от различни производители и се настанява на известни немски компании, които се занимават с производство на спортно хранене.

„Трябва да дадете приоритет .“ Процесът на обучение не се отнася само до вдигане на тежести. Важно е да усетите коя мускулна група изостава в развитието си и коя преобладава. Ако не следвате този процес, тогава не можете да получите хармонично развито тяло и на сцената можете да изглеждате като идиот. Освен това дисбалансът на организма може да доведе до непредвидими последици. Само умните културисти постигат значителен успех и стават шампиони. Важна роля играе генетиката на спортиста.

" Всички спортисти имат своите тайни и тайни ." Всеки спортист, въпреки общите процеси, свързани с тренировките, има своите тайни. Всеки опитен културист, особено шампион, има свои собствени подходи към тренировките. Благодарение на този фактор мнозина стават победители в турнири, без да разкриват своите индивидуални възгледи и подходи, които позволяват решаване на сериозни проблеми. Да, това е разбираемо, тъй като всеки спортист е индивид в буквалния смисъл на думата.

Програма за обучение на Денис Волф

Денис Волф тренира 5 пъти седмично - това е достатъчно, за да може уверено да напредва.

Първи ден (Ракла, трицепс, хайвер)

 1. Бенка преса лежи на хоризонтална пейка: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 2. Преса с дъмбели на пейка с положителен наклон: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 3. Развъждане на гири на пейка с положителен наклон: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 4. Кросоувър упражнение: 2 подгрявания, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 5. Трицепс с пресата: 2 подгрявания, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 6. Френска пейка: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 7. Удължаване на едната ръка от горния блок: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 8. Удължаване на едната ръка с дъмбели отзад главата: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 9. Повдигане на чорапи в седенето на симулатора: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 10. Стоене на пръсти в симулатора: 2 подгрявания, 6 работни комплекта по 20-25 повторения.

Ден втори (бицепс, бицепс на бедрата, прасци)

 1. Огъване на ръцете с дъмбели: 2 загрявки, 4 работни подхода по 12-15 повторения.
 2. Огъване на ръцете със седящи гири: 2 подгрявания, 4 работни комплекта по 12-15 повторения.
 3. Концентрирано огъване на ръце с дъмбели: 2 загрявки, 4 работни подхода по 12-15 повторения.
 4. Флексия легна (в симулатора): 2 загрявки, 4 работни подхода по 15-20 повторения.
 5. Извиване на краката в изправен симулатор (редуващ се): 2 загрявки, 4 работни подхода по 15-20 повторения.
 6. Повдигане на чорапи в седенето на симулатора: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 7. Стоене на пръсти в симулатора: 2 подгрявания, 6 работни комплекта по 20-25 повторения.

Ден трети (квадрицепс)

 1. Преса за крака: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 2. Клякания с мряна на раменете: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 3. Удължаване на краката в симулатора: 2 подгрявания, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 4. Щанга на щанга: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.

Ден четвърти (гръб, прасци)

 1. Тяга на горния блок: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 2. Тяга на прът в наклона: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 3. Издърпване на шията с Т-бар: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 4. Дръпване с дъмбели в наклон: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 5. Повдигане на чорапи в седенето на симулатора: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 6. Стоене на пръсти в симулатора: 2 подгрявания, 6 работни комплекта по 20-25 повторения.

Ден пети (раменете, прасците)

 1. Стойка за пейка: 2 загрявки, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 2. Седнала преса за дъмбели: 2 подгрявания, 4 работни комплекта от 10-12 повторения.
 3. Оставяйки ръката отстрани от долния блок: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 4. Повдигане на чорапи в седенето на симулатора: 2 загрявки, 4 работни подхода по 10-12 повторения.
 5. Стоене на пръсти в симулатора: 2 подгрявания, 6 работни комплекта по 20-25 повторения.

Ден шести и седми - почивка.

Както забелязахте, Денис Волф отделя много време за трениране на мускулите на прасеца, защото именно те са зад гърба му в мускулна група. Тук работи принципът на приоритет, за който говорихме по-горе.