Как да изберем правилните витамини?

Най-вероятно много хора, доверяващи се на реклами, когато избират витамин в аптеки или спортни магазини, предпочитат онези хапчета, които активно се рекламират от производителите. Но това се случва по различен начин. Купувачът на витаминния комплекс избира първия вариант на опаковане, като се има предвид, че абсолютно всички те са равни. Но, трябва да се помни, че когато избирате витамини, струва си да обърнете специално внимание на това, тъй като всяко лекарство може да доведе до съвсем различен ефект.

Четейки горното, най-вероятно читателят вече е помислил, че при избора на витамини е необходимо да се вземат предвид някои критерии на витаминните добавки, съдържащи се във витаминните комплекси. Тази статия съдържа основните съвети на фармацевтите по този въпрос, като се има предвид кой, можете да получите обща представа за това как да изберете лекарства, какви насоки да използвате, когато вземате решение. Малко предложение - ако си спомняте първите букви на английската азбука, можете да асоциирате тези съвети в аптеката при избора на витамини, като внимателно прочетете инструкциите и етикетите на избраните сложни препарати.

съдържание

  • 1 A: Анализ.
  • 2 В: Страх.
  • 3 В: Контрол.
  • 4 D: Дозировка.
  • 5 E: Работа.

О: Анализ.

На първо място, струва си да помислите защо този конкретен витамин се оказа ваш избор. Дайте си отговор на въпроса „Какво очаквате от витаминната добавка“> доброкачественото рибено масло ще помогне за понижаване на нивото на триглицеридите, въпреки че не влияе на нивото на холестерола. Винаги трябва да помните какъв е желаният резултат от приемането? Разбира се, когато избирате витамин, трябва да разберете степента му на влияние върху организма.

В: Страх.

Най-добре е да се страхувате от страничните ефекти от лекарствените взаимодействия. Някои витамини, като витамин К, не могат да се приемат с курс лекарства, насочени към разреждане на кръвта. Такъв компонент като жълт кантарион е в състояние да намали ефективността на противозачатъчните хапчета или антидепресанти.

В: Контрол.

Не забравяйте да изберете витамини, трябва да сте сигурни, че те имат патентни номера на опаковките. Те посочват преминалите процедури за контрол на качеството и съответствието с текущите изисквания на организациите, отговорни за това. Важно е да запомните, че трябва да има държавна маркировка за преминалото лицензиране. Важно е също да можете да разграничите лекарствата от хранителните добавки.

D: дозировка.

Важно е винаги да обръщате внимание и да сте сигурни, че правилната доза витамини е избрана, преди да започнете курса на приема им. Ако дозата е по-висока от препоръчаната от производителя в инструкциите или от лекуващия лекар, това може сериозно да повлияе на здравето и дори да представлява известна заплаха. Постоянният прием на добавката носи положителен принос за здравето на организма. Внезапното спиране на някои добавки също трябва да се избягва. По-добре е да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да ги използвате.

Д: Операция.

Много е важно винаги да имате предвид периода на употреба на определени витаминни препарати. Въпреки факта, че аптеките и магазините нямат право да предоставят стоки с изтекъл срок на годност, по-добре е да останете бдителни и по този въпрос. Всеки лекарствен и витаминен комплекс има своя дата на изтичане. Обикновено са посочени на кутии, етикети или бутилки. Винаги е по-добре да откажете употребата на витамини, ако периодът на употребата им е близо до приключване.

Освен това трябва да се помни, че консултацията с лекар относно желаните витаминни препарати или хранителни добавки е желателна и силно препоръчителна. Правилно използваните хранителни добавки могат да бъдат отлично допълнение към здравословния начин на живот, позволявайки на тялото да насити организма с хранителни компоненти, които рядко е възможно да се получат от храната. Освен това, не забравяйте, че основният масив от минерали и витамини могат да бъдат само тези, които влизат в организма чрез натурални пълноценни храни, а добавките трябва да се използват само като допълнение към организационно правилната диета.