Трицепс упражнения за жени у дома

За да приведете мускулите на ръцете в тонус, не е необходимо да посещавате фитнес залата. Има няколко ефективни и сравнително прости упражнения, на които са необходими само 15 минути и не е необходимо да ходите на фитнес. За класове ще ви е необходима тежест. Това може да бъде дъмбел или бутилка, пълна с вода. Част от упражненията се изпълняват с помощта на фитбол.

съдържание

 • 1 Трицепс упражнения за момичета у дома и във фитнеса
  • 1.1 Push-ups
  • 1.2 Push-ups на базата на fitball
  • 1.3 Удължаване на ръцете с фитнес топка и гири
  • 1.4 Удължаване на ръцете с тежести над главата
  • 1.5 Удължаване на ръцете в наклон с гири
  • 1.6 Pushups

Трицепс упражнения за момичета у дома и във фитнеса

Стегнатите и еластични трицепси за всяко момиче са възможност да носят отворени рокли без ръкави, показвайки на другите добрата си атлетична форма и красиво тяло. Упражненията, които укрепват мускулите на ръцете, не само ви позволяват да възстановите тонуса, но и допринасят за нормализиране на метаболизма.

Изпълнявайте упражнения три пъти седмично. Ако заедно с уроците преразгледате и диетата си, тогава тренировките ще ви позволят да се отървете от излишното тегло.

Единични лицеви опори

Заемете изходна позиция, както е показано на снимката А. Лежейки отстрани, сгънете краката си и леко огънете коленете си. Лявата ръка е на дясното рамо, дясната длан е на пода.

Изпълнете упражнението в съответствие с фигура Б. С акцент върху дясната ръка, изправете го, докато повдигате торса. Правете по 12 повторения от всяка страна.

Фитбол базирани лицеви опори

Изходното положение е като на фигура А и е подобно на обикновените лицеви опори, само ръцете не са разположени на едно и също ниво с раменете, но по-близо един до друг, краката лежат на фитбола.

Бавно огънете ръцете си в лакътните стави, така че да се образува прав ъгъл, както е показано на фигура Б. Приемете изходна позиция. Направете поне 12 повторения.

Удължаващи ръце с фитнес топка и гири

Заемете изходна позиция, както е на фигура А. Можете да лежите на фитбол или да използвате пейка. В ръцете си, свити в лактите, дръжте дъмбели или други средства за тежест.

Бавно изправете ръцете си, както е показано на фигура Б. След това се върнете в първоначалното си положение с ръце надолу. Изпълнете 12 повторения подред.

Удължаване на ръцете с тежести над главата

Застанете прави и отпуснете коленете си, но не ги огъвайте. Повдигнете ръцете си нагоре и се наведете в лактите, така че да са на едно ниво с ушите. Дръжте дъмбели в ръцете си. Позицията трябва да е подобна на фигура А.

Изправете ръцете си, докато бутате дъмбелите нагоре. Трицепсите трябва да бъдат напрегнати, а ръцете в крайно положение изправени (изображение B). Върнете се в изходна позиция. Правете упражнението 12 пъти.

Удължаване на ръцете в завой с дъмбели

За да заемете изходна позиция, поставете лявата длан и лявото коляно на пейката. Дясната ръка, в която е разположен дъмбелът, се държи успоредно на тялото, огъната под прав ъгъл (фигура А).

Ръката бавно се изправя, задържа в крайно положение (изображение B) и след това се връща в първоначалното си положение. Упражнението се повтаря за всяка страна най-малко 12 пъти.

Натиснете прозорци

Извършва се без използване на спортно оборудване. За да заемат изходна позиция (изображение A), лежат на пода, ръцете са разперени така, че да са на нивото на раменете.

Спуснете тялото, така че лактите да са отстрани и успоредни на багажника (Фигура Б). Задните части и корема трябва да са максимално напрегнати. След спускане заемете изходна позиция. Трябва да направите поне 12 повторения.