Подвийте се в симулатора

Упражнението е изолиращо, насочено е към изработване на релефа на главите на бицепса, пълненето му с кръв с цел „изпомпване“ и е предназначено за спортисти, които се стремят да постигнат максимално изследване и екскреция на всички мускулни влакна. Не е подходящ за масова печалба, в този случай е по-добре да се обърнете към бара.

Работещи мускули

Раменни бицепси, брахиални мускули, косвено върху мускулите на предмишницата.

Симулаторът на бицепс изглежда подобно на пейката на Скот, с дръжка, подвижна към основата му, която има способността да се движи по строго определена амплитуда около оста на въртене. Има много разновидности на този симулатор, всяка зала има свой собствен, но смисълът на работата им е един и същ.

Техника на изпълнение

  • Седнете на седалката или ако симулаторът не го предвиди, застанете до нея с ръце на стопа, така че да докосне подмишниците ви. Разбира се, височината на стопа трябва да се регулира предварително въз основа на вашата височина.
  • Хванете дръжките на симулатора, леко огънете лактите си и започнете да огъвате ръцете си със силата на бицепса, преодолявайки тежестта на товара.
  • Бавно огънете ръцете си малко по-силно, отколкото под прав ъгъл, без забавяне ги спуснете надолу. В долната част, напълно изпънете лактите си, така че допълнително ще стимулирате долната част на бицепса.
  • Съсредоточете се повече върху отрицателната фаза - скоростта на спускане на ръцете трябва да бъде около два пъти по-ниска от скоростта на тяхното издигане. Изпълнете упражнението 10-12 пъти.
  • През цялото време по време на упражнението се уверете, че ръцете ви са здраво притиснати до стопа, лактите са точно върху него, а не висят надолу - това ще премахне част от нежелания товар от лакътните стави.
  • Тялото трябва винаги да е в удобно и стабилно положение и да бъде ясно фиксирано на симулатора.

Най-удобният симулатор е, че ви позволява да огънете ръцете си в изправено положение, но ако тренирате в седнало положение, седнете възможно най-близо до ръба на пейката. в противен случай натоварването на долната част на гърба ще се увеличи и упражнението ще стане неудобно.

приоритет

В края на тренировката, като всички упражнения в симулаторите. Може да се комбинира с упорита работа за бицепс, може да се изпълнява отделно от всички други упражнения, интензивността на работа в този случай трябва да се увеличи поради по-голям брой повторения и подходи, намалявайки паузата между тях.