Туринабол (Туринабол)

Oral-Turinabol (OT) е орален стероид, разработен преди повече от половин век от Jenafarm (Германия). Активният му химикал е хлородехидрометилтестостерон, който причинява предимно анаболен ефект, съчетан със сравнително слаб допинг (андрогенен) ефект: в 100% мащаб анаболният ефект е 53%, а андрогенният е само 6%. Тоест може да се каже, че Oral-Turinabol не принадлежи към категорията на стероидите за фулминантно натрупване на мускулна маса, тегло и сила, което безспорно е неговото предимство. (За сравнение, ефектът на Dianabol е: андрогенен - ​​45%, анаболен - 90%. Това е почти 7, 5 пъти по-силно от ефектите на Oral-Turinabol.)

Значителното сухо увеличаване на силата, както и мускулната маса ще започне да се появява само след няколко седмици от приема на RT и няма да бъде придружено от наводнение, както в случая с използването на тестостерон, анаполон-50 или Dianabol.

Ефективността на използването на OT до голяма степен зависи от дозировката на лекарството, която обикновено варира от 20-50 mg / ден

Трябва да се отбележи, че като правило културистите, които приемат 40-50 mg Oral-Turinabol дневно, отбелязват добри резултати: значително увеличение на силата и мускулната маса, което е придружено от леко задържане на течности в тялото. Други странични ефекти, причинени от естрогенната активност, са изключително редки. Именно поради тези характеристики Oral-Turinabol е толкова популярен сред щангистите и пауърлифтовете.

Поради тези свойства Oral-Turinabol е подходящ в спорта не само за мъже, но и за жени. За тях е достатъчно безопасно, разбира се, ако го използвате в умерени дози, 2-2, 5 пъти по-малко от „мъжките“, в продължение на 4-5 седмици.

Както знаете, периодът преди състезанието за един спортист се характеризира с рязко намаляване на диетата и необходимостта от приемане на мазнини. Този стероид също така дава отлични резултати, като същевременно осигурява облекчение и мускулен тонус, без никакъв намек за излишен естроген, гинекомастия и блокиране на мускулите.

Особено приятно е, че метаболитите му се екскретират бързо от тялото, тоест в резултат на бързото разлагане на лекарството в организма, неговите продукти на разлагане се екскретират с урината в най-кратки срокове. Затова приемането на лекарството по време на състезания с допинг контрол е възможно. Все още обаче не е надеждно известно точно какъв период от време за приемане на лекарството трябва да се поддържа до състезанието, така че допинг контролът да е чист.

Както е известно от надеждни източници, в случаите, когато спортисти приемат само Орал-Туринабол като стероид в дози 50-75 mg / ден (10-15 таблетки) и спрат да го приемат точно пет дни преди допинг теста, тестовете и пробите бяха отрицателни резултати.

Има още един факт, който говори в полза на лекарството и потвърждава достоверността на тази информация - името Oral Turinabol никога не е отбелязано в списъците с положителни допинг проби, по-специално урината.

Според професионални спортисти, ако лекарството се приема без никакъв друг стероид, всичко ще е наред, дори ако спрете да го приемате около седмица преди състезанието. В следващите дни може да се използва Andriol, приемът на който се спира два дни преди теста.

Интересни резултати бяха получени чрез наблюдение на нивото на тестостерон, произведен от самия организъм. След приблизително 14-дневно приложение на RT (от 20 mg / ден), той се потиска до известна степен и се нормализира пет дни след прекратяването на приложението. Нивото на собственото производство на тестерон продължава да се увеличава и дори може да надвиши показателя, наличен преди неговото приемане.

Трудно е да се надцени този обратен ефект по време на допинг контрол. Собственото производство на тестерон се възстановява сравнително бързо, най-вероятно, защото самият препарат Орал-Туринабол намалява нивото на производството си с почти наполовина повече от други, например, за разлика от 30-40% от нормата при прием на Дианабол - с 10-25%,

Проявлението на възможните странични ефекти зависи по правило от дозировката или индивидуалните характеристики на човек. Те също могат да бъдат разграничени по пол.

При мъжете може да има силно намаляване на производството на собствен тестостерон. Страничните ефекти, свързани с естрогенната активност (гинекомастия), са много редки. Промяната в електролитния и воден баланс също почти не се забелязва.

При жени, ако лекарството не се използва за дълъг период в дози, надвишаващи 20 mg / ден, не предизвиква вирилизация.

Тъй като RT е алкилиран при 17-алфа, той представлява потенциална опасност за черния дроб, следователно е препоръчително да се следи състоянието на чернодробната функция, за да се предотвратят възможни смущения.

Също така е полезно да знаете, че Oral-Turinabol е класифициран като стероид, който не изисква дълги интервали между курсовете.

Oral-Turinabol, в зависимост от страната на производство, има различни търговски наименования:

Перорален туринабол (таблетки, 5 mg) - произведен от Jenafarm (Германия);

Перорален туринабол (таблетки, 1 mg) - произведен от Jenafarm (Германия);

Туранабол (таблетки, 10 mg) - British Dragon (Тайланд).