Да се ​​отървем от мазнините - основните правила

Почти всички хора се опитват през лятото да направят загорелите си тела да изглеждат още по-съвършени. Тези, които редовно посещават фитнес залата, са добре запознати какво трябва да се направи, за да се приведе тялото им в отлична форма; и за всички останали има няколко правила, които трябва да спазвате, за да се отървете от излишните мазнини.

съдържание

  • 1 Тренирайте мускулите си!
  • 2 калориен фактор
  • 3 Мазнините са наши приятели
  • 4 Яжте повече протеини
  • 5 Поспивайте достатъчно

Тренирайте мускулите си!

Защо да се отървете от излишните мазнини ">

Калориен фактор

Наистина се свежда до обикновено уравнение. Ако консумирате по-малко калории, отколкото изгарянията в процеса на ежедневието, тогава можете да се отървете от излишните мазнини. Именно това е определящият фактор за успеха в отслабването. Въпреки това, не се увличайте с тази идея и гладувайте. Трябва да намалите количеството излишни калории, но само до нивото, от което тялото ви се нуждае за здравословно функциониране.

Много хора са склонни да надценяват количеството на изгорените калории, затова е силно препоръчително да се откажете от догадки и да водите подходящ дневник. Запишете приема на калории и постепенно го намалете с 500 калории на ден. По време на борбата срещу излишните калории е необходимо преди всичко да се изостави калориите, получени по време на употребата на нездравословни храни (бързи храни) и закуски между храненията.

Мазнините са наши приятели

Здравословните мазнини като животински мазнини, кокосово масло, ядки и авокадо поддържат оптимални нива на тестостерон и потискат глада, като по този начин увеличават ефекта от тренировките. Невъзможно е да се постигнат изключителни резултати, без да се ядат достатъчно здравословни мазнини.

Избягвайте въглехидратите и изкуствените трансмазнини. Въглехидратите повишават нивата на инсулин и е известно, че трансмазнините причиняват сърдечни заболявания.

Яжте повече протеини

На повечето хора им е трудно да повярват, но протеинът също е решаващ фактор за определяне на степента на успех при отслабване. Нека обясня защо това се случва.

Първо, протеинът се нуждае от повече енергия за усвояване, така че храносмилателната система работи по-интензивно, изгаряйки увеличено количество калории. Второ, консумирането на храни с високо съдържание на протеини ви кара да се чувствате пълноценни, което от своя страна води до намаляване на количеството храна, което се консумира между храненията.

Осигурете достатъчно сън

Сънят е жизненоважен за здравословното функциониране на тялото. Проучванията показват, че хората с нарушени модели на сън обикновено развиват затлъстяване, защото липсата на сън води до повишаване нивото на кортизола, което провокира натрупването на мазнини. И на всичкото отгоре: недостигът на сън също се отразява негативно на производството на растежен хормон в организма.

Тези съвети са ви помогнали да извлечете максимума от тренировките си. ">