Чувствайте се свободни да ядете ядки и да продължите да отслабвате

Скорошни хранителни проучвания потвърдиха, че богатите на мазнини ядки е малко вероятно да окажат значително влияние върху вашите методи за отслабване. Но хакнатите уверения, че тези плодове на природата поради високото съдържание на мазнини трябва да се използват до минимум в диетата им, скоро ще потънат в забвение.

Факт е, че американските учени, анализирайки резултатите от повече от 30 експеримента, проведени в различни страни, стигнаха до изумително заключение: консумацията на ядки не влияе върху теглото на човек. Те говориха за това на страниците на американско списание, публикувано от Института за клинично хранене.

Разбира се, това не означава, че консумирайки ядки, бързо ще започнете да отслабвате. Изобщо не. В края на краищата нуклеолът на всеки отделен плод има различен ефект върху тялото. Препоръчваме ви да използвате съветите по-долу.

Отдайте се на бадемите - склад на витамин Е, който е най-силният антиоксидант. Насладете се на орехите, плодовете на които са балансирани в мастния си състав, обогатени с омега-3, съдържащи мазнини киселини. Чувствайте се свободни да използвате макадамия. Природата работи неуморно, за да го насити с витамин Е и селен. Насладете се на пекан, съкровищница от сортове витамин В, минерали, фитонутриенти и антиоксиданти. Този орех е богат на мазнини и много полезен за своите хранителни вещества. Невъзможно е да се игнорират боровите ядки. Те ще обогатят организма с витамини А, С, D, лутеин, мононенаситени мазнини.

Но обичайните за нас фъстъци трябва да се консумират с голямо внимание. Тези плодове могат да причинят алергични реакции, често тежки. Бъдете особено внимателни, ако сте податливи на това заболяване.

Ядките кашу могат да причинят силно отравяне, тъй като съдържат токсичното вещество урушиол. Това мазно вещество е близко до отровата на бръшлян. Може да причини тежки алергии. Въпреки факта, че кашуто се обработва специално, преди да се продаде - сушени, печени, като по този начин неутрализира токсините - по-добре е да се откажете от употребата им, особено ако имате реакция на отрова от бръшлян. И в никакъв случай не трябва да купувате ядки с надпис "Суров продукт". Освен това, ако са били нарушени санитарните стандарти по време на прибиране на реколтата и по време на съхранение на кашу, продуктът може да съдържа афлатоксин, друг вид токсин.

Любимите ни шам-фъстъци също могат да ви донесат много неприятни изненади. Въпреки че тези ядки са полезни за организма, те, като кашу, често съдържат афлатоксин. Факт е, че при узряването листата на шам-фъстък могат да се отворят дори преди прибирането на реколтата или да получат щети по-късно. Ако ядката не е защитена от черупката, с течение на времето се заразява с мухъл, което е причината за афлатоксина.

И това, което изобщо не бива да се прави, е да се използват ядки, подправени с различни подправки, преработени със сол или захар. Те са малко полезни, но има много допълнителни калории.