Агапурин в културизма

Агапурин е лекарство, което спортистите използват в бодибилдинга за изпомпване. Този продукт принадлежи към вазоактивни вещества и има ефект на вазодилатация. Поради това общото кръвообращение се подобрява, както и микроциркулацията в мускулните тъкани, вискозитетът на кръвта намалява, което ускорява притока на полезни вещества към мускулните тъкани. Използването на това лекарство ви позволява да изградите мускул, тъй като агапуринът активира капилярната мрежа на мускулната тъкан, което спомага за изграждането на мускулни обеми поради активния приток на необходими компоненти.

Как да приемате агапурин в културизма

По време на периоди на активно обучение се препоръчва приема на лекарството, както следва: 3 пъти на ден, 2 таблетки след хранене. В дните без тренировки по 1 таблетка 3 пъти на ден, а също и след хранене. Агапурин се приема в продължение на 3 седмици, след което трябва да направите почивка за един месец. През този период трябва да продължите да тренирате, за да започнете да приемате агапурин вече на ново ниво, с нови тежести. Употребата на тези таблетки включва използването на голямо количество течност за пиене. В случай, когато това лекарство се инжектира в тялото с капкомер, тогава дозировката и времето на приемане се избират индивидуално. Приемането на това средство за изпомпване е по-добре съгласувано с лекаря, за да се предпазите от възможни странични ефекти.

Агапурин в аптеките се продава под имена като трентал и пентоксифилин. Предлагат се под формата на таблетки и се различават по много достъпни цени. Срокът на годност на лекарството е 24 месеца, а веществото струва около 260 рубли за 60 таблетки от 100 mg. Съществуват и опаковки с таблетки от 400 и 600 mg.

Състав и противопоказания

Пентоксифилинът е активното вещество на това лекарство и се характеризира с равномерна и бърза абсорбция в организма. След няколко часа можете да определите максималната концентрация на активното вещество след прилагане. Веществото се отделя от тялото с помощта на бъбреците и червата.

Агапурин се използва в медицината за лечение на такива заболявания като разширени вени, измръзване, нарушения на кръвообращението и др. В културизма се използва доста рядко, тъй като необходимата информация липсва, но опитните спортисти все още решават да приемат това лекарство. В същото време лекарството има няколко противопоказания, особено за онези категории граждани, които са преживели инфаркт на миокарда, страдат от мозъчни кръвоизливи или кървене. Приемът на това лекарство може да доведе до появата на треска, сърбеж, копривна треска, виене на свят, но ако стриктно спазвате инструкциите, тогава такива ефекти е малко вероятно да настъпят.

Отзиви

Отзивите на спортисти след приема на това лекарство, като правило, са положителни. Макар и проявени, страничните ефекти са доста редки. Тъй като това се прави основно от опитни спортисти, те са доста сериозни към подобни неща и стриктно спазват инструкциите. Ако се появят нежелани реакции, това е виновен единствено на спортистите. Ако го използвате правилно и умно, можете само да се възползвате: първо, лекарството работи, и второ, струва много по-малко от аналозите, произведени от известни компании, практикуващи спортни добавки.