Креатин и протеин, гейнер или протеин - кое е по-добре?

Креатин и протеин

Самият протеин е много полезен продукт и в комбинация с други може значително да увеличи ефекта от тренировката, като по този начин сближи целта. Много често те комбинират протеин с креатин. Това се дължи не на наличието на подсилващ ефект на единия, дължащ се на другия при пряко взаимодействие, а на покриването на няколко механизма за изграждане на мускулна маса наведнъж. Освен това няма функции и връзки, когато се вземат заедно, дори често те се смесват в един коктейл - за удобство и бързина на употреба. За да бъде използването на протеин и креатин най-оптимално, трябва да се запознаете отделно с техните инструкции.

Гейнер и протеин

Но изборът между протеин и гейнер често повдига много въпроси. Например какви са разликите между тях, какво е по-добре да изберете и дали да изберете ">

Гейнер е и протеин, дори често комбинация от протеини, комбинирани с въглехидрати. Последните са отговорни за енергията, като са основното " гориво " с ефективен набор от мускулна маса. Фазата, предхождаща етапа на " сушене ", не е завършена без натрупване на тегло, защото по това време мускулите активно се натрупват - основата се полага за по-нататъшна сила. Протеиновият компонент на гейнера не позволява на мускулите да се разпадат и също допринася за увеличаване на масата им. Замяната на гейнер с протеин на този етап не е възможна. Протеините обаче са необходими след тренировка, през деня и през нощта. Това означава, че не трябва да избирате между тези продукти - по-добре е да ги комбинирате. Правилно изберете оптималната комбинация от протеин и гейнер и начина на приема им и натрупайте мускулна маса.

Но на етапа на " сушене " или с диета с ниско съдържание на въглехидрати, използвайки изгарящи мазнини и L-карнитин, човек трябва да забрави за гейнера, като предпочита протеинов шейк. За да направите това, трябва да изберете правилния състав и схема на употреба, а също така е възможно да се диверсифицира с други продукти от спортната индустрия, например, аминокиселини.