Казеинов протеин - свойства и приложения

Може би всеки вероятно е чувал за казеинов протеин. Той е основният елемент на храненето на спортистите. За съжаление, такъв протеинов продукт не винаги се приема сериозно. Но напразно! В крайна сметка, казеинът е много полезен както за спортисти, така и за обикновени хора. Основната му особеност е правилната употреба на протеин.

В превод от латински език, казеинът означава сирене. По научно определение се третира като сложен протеин, който се намира в млякото. Този компонент е част от млякото, което се използва от почти всички бозайници на земята. По-голямата част от него в млякото е 82%, докато серумът в него е само 18%. Когато млякото стане кисело, целият казеин преминава в утайката, която се състои в образуването на извара. По този начин можем с увереност да кажем, че изварата в по-голямата си част се състои от казеин.

съдържание

  • 1 Какви са полезните свойства на казеиновия протеин "> 2 Важно е да знаете!
  • 3 Препоръки за употреба.
  • 4 Казеинов протеин - Видео

Какви са полезните свойства на казеиновия протеин?

Особеността на този продукт е, че той се характеризира с функция за съхранение. Тази уникална способност се постига чрез естествения й произход. Поради факта, че казеиновият протеин се разгражда няколко пъти по-дълго от обикновения протеин в серума, необходимото количество аминокиселини навлиза в човешкото тяло. Такива свойства на казеин позволяват активно да се използва от хора, занимаващи се с тежки спортове, както и от тези, които искат да се отърват от излишното телесно тегло.

В различни спортове най-често се използва под формата на мицеларен казеин. Това означава, че продуктът се състои от суспендирани частици. Когато продуктът се смеси с вода, в резултат се образува доста гъста консистенция. Използва се много лесно и в същото време не усещате никакъв дискомфорт или неприятен послевкус. Когато мицеларният казеин навлезе в стомаха, човек усеща голям прилив на сила и пълна ситост, което ще се усеща за дълъг период от време.

Този ефект се постига поради факта, че 88% се съдържат в 100% казеин на 100 грама мицелиален протеинов продукт, като мазнините са 1, 5%. Заслужава да се отбележи факта, че въглехидратите не са в казеиновите протеини! Такива уникални характеристики на продукта позволяват на тялото да получава всички важни аминокиселини. След приема на казеин човек ще се почувства пълноценен за около 6-8 часа. Този път има положителен ефект върху мускулната тъкан. В крайна сметка те не само забележимо увеличават масата, но и не се сриват между прекъсванията в храненето.

Казеиновият протеин е много ефективен при изгаряне на мазнини и намаляване на глада. Ако активно се занимавате с физически упражнения и консумирате този продукт, постигането на желания резултат ще бъде много просто.

Важно е да знаете!

Протеин, който включва 100% протеин, не съществува в природата. Максимум само 95% !.

Препоръки за употреба.

Този вид протеин играе важна роля за натрупване на мускулна маса. Има антикатаболно свойство.

Казеинът не се препоръчва преди или след тренировка. По този начин няма да постигнете резултати. Всъщност, в периода на физическа активност тялото се нуждае от протеини, които имат способността бързо да се абсорбират. От това следва, че е необходимо този продукт да се използва само преди лягане, в количество от 40 грама.

За да отслабнете телесното тегло, казеиновият протеин се приема 2-4 пъти на ден за 20-30 грама и същото преди лягане. В тази ситуация той играе ролята на насищане и запазване на мускулите.

Казеинът ще се абсорбира по най-добрия начин при доза от 30-40 грама. В същото време трябва да се смесва с мляко. Когато продукт се комбинира с течност, най-добре е да го смесите с шейкър или миксер.

Вкусът на напитката ще бъде подобен на извара продукт. Ако искате да експериментирате, тогава можете да добавите към него какао, ванилин или захар.

Не забравяйте, че казеинът е включен в ежедневната диета на консумираните калории. Така че за 100 грама от продукта, той ще има 360 kcal.

Казеинов протеин - видео