Мутантна маса

Произведено от PVL, висококалоричен производител под търговското наименование Mutant Mass е спортно хранене за бързо натрупване на маса. Добавката е особено подходяща за хора, които имат тънка физика по природа. Ектоморфите имат особени затруднения при набирането на маса. Това означава, че други спортисти трябва да се въздържат от използването на този гейнер. Съдържа много захар, което може да даде тласък на нежеланото увеличаване на телесните мазнини.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема
 • 2 Съставна мутантна маса
 • 3 Как да приемате Мутантна маса
 • 4 мютантни масови рецензии

Ефекти на приемане

Употребата на добавки допринася за:

 • увеличаване на силата и растежа на мускулите;
 • инхибиране на катаболните процеси;
 • повишаване на издръжливостта в тренировките;
 • попълване на изразходвани енергийни резерви.

Гейнерът подобрява качеството на възстановяване след тренировка.

Мутантна маса маса

260 грама на една порция гейнер, което е около 1060 килокалории, които включват:

 • мазнини - 18 g;
 • протеини - 52 g;
 • въглехидрати - 176гр;
 • фибри - 8 g.

Протеиновата матрица на гейнера е представена от концентрат, хидролизат и суроватъчен протеинов изолат, казеин, както и млечни и яйчни протеини. Наред с тези вещества, добавката съдържа определено количество ванилин, соев лецитин, оцветители, подсладители, ароматизатори, екстракти от канела и слънчоглед, както и ленени семена.

Как да приемате Мутантна маса

Производителят препоръчва да пиете по 1 или 2 порции на ден. Тази норма важи за абсолютно всички спортисти, независимо от това каква спортна цел се преследва, колко калории са необходими за ежедневна консумация. За да приготвите коктейл, 260 г от добавката, тоест 4 лъжички, изсипете 0, 7-1 литър мляко (безмаслено) или обикновена вода. Най-добре е да вземете повишаващо теглото сутрин, непосредствено преди или след тренировката.

Превишаването на препоръчителните 2 порции не трябва. Изобилието от протеини (50 g) и въглехидрати (150 g) претоварва храносмилателната система, което е трудно веднага да абсорбира толкова много хранителни вещества. За да увеличите резултата от използването на този гейнер, е по-добре да допълвате курса с друга спортна храна. Mutant Mass върви добре с аминокиселинния комплекс. Добре установено съвместно приложение с креатин монохидрат. Можете да използвате различни енергийни напитки, бустери (тестостерон), преди тренировки.

Въпросният приспособител за тегло е подходящ за редовна употреба. Не е необходимо да се придържате към курса или да правите почивки. Добавката е напълно безопасна, не дава никакви странични ефекти. Отделните спортисти могат да имат индивидуална непоносимост към компонентите на спортното хранене. За да избегнете възможни проблеми с храносмилането, трябва да разделите големи на малки порции.

Мутантни масови отзиви

Гейнерът е доста популярен, защото отзивите за него се оставят в много форуми и в онлайн магазини. Спортистите пишат за приемането на добавката по положителен начин. Въглехидратно-протеиновата смес придоби заслужена увереност сред спортистите, които отбелязват, че е перфектно балансирана, ефективна и висококачествена.

Друго предимство на този гейнер е богат избор от аромати - шоколад, ягода-банан, шоколад-фъстък, ягода, шоколадово-ядково, ванилова и бисквитки. Най-популярните са шоколад, ягоди-банан и ванилия. Спортисти с опит препоръчват начинаещите да консумират креатин с Mutant Mass, което ще ускори растежа на мускулите и допълнително ще увеличи силата.