Евгений Сандов

„Бащата на културизма“ и най-силният човек в света на 20 век, Евгений Сандов, е култов човек, който всеки уважаващ себе си културист познава. Юджийн Сандъу, както го наричат ​​по западен начин, никога не прибягва до употребата на лекарства и добавки, които стимулират мускулния растеж. Именно той запозна широките маси с концепциите за здравословен начин на живот, култура на тялото, правилно хранене и стана пример за следване. Сандов показа на другите, че абсолютно всеки може да изглежда добре и да бъде силен. Основното е постоянно да тренирате, да спазвате изключително здравословна и здравословна диета.

Юджийн не само активно популяризираше здравословния активен начин на живот, но и разработи своя собствена гимнастика за спортисти. Той описа системата си в книги - „Сила и как да я намерим“, „Система за физическа подготовка на Сандов“.

съдържание

 • 1 Антропометрични данни
 • 2 Биография
 • 3 Индикатори за мощност
 • 4 Принципи на обучението
 • 5 Характеристики на тренировъчната система от Евгений Сандов

Антропометрични данни

 • Височина - 170 см
 • Тегло - 88 кг
 • Бицепс - 43 см
 • Бедро - 63 см
 • Хайвер - 40 см

биография

Бъдещият идол на спортисти по света е роден в Кьонигсберг (Калининград) през 1867 година. Истинското му име е Фридрих Вилхелм Мюлер. В детството момчето не се различавало по добро здраве, а напротив, било по-скоро лошо на здравето и често боледувало. Това разстрои младия Уилям, който искаше да стане силен, следователно като студент той се интересува от физическо възпитание и анатомия. Тези предмети привлякоха бъдещия основател на културизма и поставиха теоретичната основа за успешното обучение, което помогна на Евгений да развие красиво тяло и мускулести мускули. Негов треньор беше Луис Дърлаш, който използва многостранно подход за постигане на отлични резултати в спорта. Той се застъпи за постепенно натоварване.

На осемнадесет години Фредерик решава да се премести в Англия. Младият мъж става цирков артист и започва да се изявява на арената. Точно по това време Мюлер реши да вземе псевдоним, избирайки „Евгений Сандов“, тъй като майка му беше рускиня, а по онова време модата беше руска сила. Той демонстрира на сцената голямо разнообразие от трикове за сила, а също позира, показвайки красиво координираните си мускули. Наред с изпълненията, силния човек активно се занимаваше с борба, бързо спечелвайки славата на непобедимия. Това привлече вниманието към личността на Sandow и неговата система за обучение.

Преместването в Америка отвори нови перспективи за Фредерик, който започна да участва в рекламата на спортно оборудване, за да промотира здравословен начин на живот и балансирано хранене. Създава аналози на спортни салони, ателиета, фитнес зали. През 1901 г. Юджийн организира първото състезание за спортисти. На състезанието силните мъже показаха отлична физическа форма. Беше прототип на мистър Олимпия.

Индикатори за мощност

Основателят на бодибилдинга успя да:

 1. изтласквайте най-малко двеста пъти за четири минути;
 2. на изпънати отпред ръце, той може да държи известно време тегло 27 килограма;
 3. конкурираше се с разгневено диво животно - лъв с муцуна на лицето и специални торбички на лапите си, а силен мъж го хвърли настрани, когато се втурна към него;
 4. той държеше тежест в ръцете си с тегло 22 килограма, когато няколко души седяха върху него едновременно, а той държеше петите си зад опората, а задната част на главата - на столове;
 5. вдигане на мряна с тегло 122 килограма през 1984 г., в краищата на която са пълни сфери с човек във всяка, поставяйки световен рекорд;
 6. с една ръка през 1895 г. Юджийн вдигнал мряна с тегло 115 кг, а също направил преса, след което сложил черупката в другата си ръка, направил клек и легнал на гърба си, след което се изправил.

Гледайки силния мъж, публиката остана във възторг, а Сандов, който по онова време с право се смяташе за най-силният в света, показа упражненията си с голямо удоволствие. Повечето от записите, които той постави, остават непрекъснати и до днес.

Принципи на обучение

Силният се придържа към следните принципи:

 1. Тренира почти цялото си свободно време.
 2. Правилно съставени всички изпълнени физически упражнения.
 3. Взех много черупки въз основа на възрастта и първоначалните физически данни.
 4. Той изпълняваше упражнения пред огледалото, което му позволи да постигне отлични техники за изпълнение.
 5. Движете се в спокоен ритъм, когато за всяко свиване са необходими 2 секунди.
 6. На всеки тридесет дни редовни тренировки той наддаваше тегло за гири.
 7. Не забравяйте да правите всяко упражнение статични упражнения, които позволяват на показателите за сила бързо да растат.
 8. Никога не започнах да тренирам веднага след хранене.
 9. Винаги се къпех веднага след занятието с хладна вода или се увих с влажна кърпа и след това я избърсах на сухо.

Тези девет принципа позволиха на Фредерик да постигне отлични резултати.

Характеристики на тренировъчната система на Евгений Сандов

В своето обучение Евгений Сандов спазва пет основни принципа:

 1. Умствено се съсредоточете върху свиването на мускулите. Съзнанието трябва да бъде насочено към работещите мускулни групи, което ви позволява да контролирате всяко движение на тялото.
 2. Мислене единствено за крайния резултат и не спиране на половината от целта.
 3. Използвайте максимално собственото си телесно тегло.
 4. Никога не се притеснявайте за вашата физическа форма, защото хората от всякакъв тен и ниво на обучение могат да изпълняват упражнения.
 5. Постигането на отлични резултати става възможно за абсолютно всеки човек, ако редовно ще се занимава с пет години.

Системата Сандов наистина работи и е проектирана изключително за прави хора. Той е създаден от "бащата на културизма" преди повече от век. Тя остава актуална и днес, тя е много популярна сред спортистите, които искат да подобрят здравето си и да намерят красиво тяло, без да използват анаболни стероиди. Тези принципи са били използвани при тренировките им от Иван Поддубни и други известни спортисти.