24 протеинови богати мускулни масажи

Протеинът (протеинът) играе ключова роля в растежа на мускулите и е един от трите макробиогенни елемента - макро-хранителни вещества. В днешно време, когато магазините са пълни с удобни храни, е много важно да знаете за богатите на протеини храни, така че когато ги видите в супермаркета, можете да ги поставите в количката си.

съдържание

 • 1 яйца
 • 2 швейцарско сирене
 • 3 Мляко
 • 4 Соево мляко
 • 5 Извара
 • 6 гръцко кисело мляко
 • 7 бадема
 • 8 нахута
 • 9 Пилешки гърди
 • 10 соя
 • 11 постно говеждо месо
 • 12 специални протеинови напитки
 • 13 Темп
 • 14 Chop
 • 15 пуешки гърди
 • 16 жълтеникава риба тон
 • 17 сокей сьомга
 • 18 Халибут
 • 19 Corned Beef
 • 20 месо от бизони
 • 21 агне
 • 22 ленени семена
 • 23 тофу
 • 24 зелен грах

яйца

Яйцата са един от най-добрите източници за получаване на протеини от храната. Сто грама пилешко яйце дава 13 грама протеин и 11 грама мазнини. Яйчният белтък се състои от 90% вода, в която 10% от теглото е разтвореният в него протеин. Яйчният протеин съдържа по-малко от 1% въглехидрати и е без мазнини. Жълтъкът съдържа приблизително 5, 3 грама протеин. В яйцата, обогатени с омега-3 мастни киселини, процентите са много по-добри.

Швейцарско сирене

Сто грама швейцарско сирене съдържа 27 грама протеин. Никой друг вид сирене не дава толкова белтъчини. Това сирене е лесно да се закупи във всички супермаркети.

( Швейцарското сирене е богат на протеини продукт )

мляко

Млякото е отличен и достъпен продукт, богат на протеини. 100 грама мляко съдържа 3, 4 грама протеин. Заедно с протеините, млякото осигурява няколко други хранителни вещества. 100 грама мляко съдържа 12% калций. Най-голямата структура, която съдържа, са казеиновите мицели.

В допълнение към казеините, включително ензимите, млякото съдържа и дузина други видове протеин. Теглото на суроватъчния протеин е около 20% от протеина в млякото. Лактоглобулинът (млечният глобулин) е най-разпространеният суроватъчен протеин.

Соево мляко

На всеки 100 грама соево мляко се съдържа 3.3 грама протеин. Това мляко се произвежда в завода чрез накисване и смилане на суха соя във вода. Соевото мляко не само осигурява протеини, но и подобрява липидния профил.

Освен това ефективно предпазва кръвоносните съдове от увреждане и кръвоизлив поради съдържащите се в него омега-3 и омега-6 мастни киселини, както и мощните фито-антиоксиданти.

Извара

На всеки 100 грама извара се съдържа 11 грама протеин. Изварата също съдържа казеин и живи бактерии. Всичко това го превръща в прекрасен продукт, който е здравословен. Полезните бактерии ще ви помогнат да разградите и усвоите всички хранителни вещества, от които се нуждаете, за да станете по-силни и по-силни.

Гръцко кисело мляко

Гръцкото кисело мляко съдържа приблизително два пъти повече протеин от другите сортове на този продукт. Друг положителен фактор е, че съдържа калций, който подобрява храносмилането и укрепва костите. На всеки 100 грама кисело мляко се съдържат 10 грама протеини.

бадеми

На всеки 100 грама бадеми се включва 21 грама протеин. Това особено ги отличава от богатите на протеини храни. В допълнение, бадемите са богати на антиоксиданти и са с високо съдържание на витамин Е, който предпазва клетъчните мембрани от увреждане, контролира кръвното налягане, понижава холестерола, инхибира окисляването на липопротеините с ниска плътност и поддържа чувството за ситост за дълго време.

мацка-грах

Във всеки 100 грама нахут (турски грах) се намира 19 грама протеин. Нахутът също е един от най-добрите източници на неразтворими фибри.

Пилешки гърди

Пилешките гърди трябва да бъдат постоянен продукт в диетата ви, ако искате да изградите мускули. На всеки 100 грама пилешки гърди се съдържа 31 грама протеин. В пилешкото месо се откриват 2–3 пъти повече полиненаситени мазнини, отколкото в повечето сортове червено месо, измерени в процентно тегло.

соя

На всеки 100 грама соя се съдържа 36 грама протеин. Според някои източници, проучванията показват връзка между соята в храни с по-нисък риск от рак на гърдата и матката.

Постно говеждо месо

На всеки 100 грама постно говеждо месо се съдържа 26 грама протеин. Среднодневната американска диета включва 5, 1 унции (144, 58 грама) протеинови храни, от които 1, 7 унции (48, 19 грама) се съдържат в говеждото месо. Тъй като говеждото месо е естествен източник на основни хранителни вещества, можете да му се насладите всеки ден.

Специални протеинови напитки

Опитайте да поръчате ароматизиран леден чай с плодов протеин на прах или вземете кафе и добавете към него протеин с аромат на шоколад или ванилия. Една порция леден чай с Dymatize Whey Piña Colada съдържа 25 грама протеин.

Темпе

На всеки 100 грама темпера (соев продукт) се съдържа 19 грама протеин. Темпера също така снабдява тялото с много калций.

котлет

На всеки 100 грама раменна котлет се съдържа 28 грама протеин. 88% котлет съдържа магнезий. Счита се за един от най-добрите източници на магнезий и протеини.

Турция гърди

На всеки 100 грама пуешка гърда се съдържа 17 грама протеин. Заедно с протеините той е и отличен източник на желязо, цинк, фосфор, калий и витамин В.

Жълтофиня риба тон

На всеки 25 грама жълтофин тон се съдържа 24 грама протеин. Ще се възползвате и от голямо количество витамин В и мощния антиоксидант селен в рибеното месо.

Sockeye сьомга

Сокейската сьомга снабдява тялото с протеин с 25% повече от рибата тон. Той е и един от големите източници на дългата верига на омега-3 мастни киселини. На всеки 100 грама соева сьомга се съдържа 23 грама протеин.

вид камбала

На всеки 100 грама палто съдържа 14 грама протеин. Този продукт има ниско съдържание на наситени мазнини и натрий. Смята се също за добър източник на витамини В6 и В12, магнезий, калий, протеин, ниацин, фосфор и селен.

Царевично говеждо месо

На всеки 100 грама говеждо месо (осолено говеждо) се съдържа 18 грама протеин.

Месо от бизони

Считано за един от най-добрите източници на протеини, месото на бизоните съдържа 28 грама протеин на всеки 100 грама. Освен това доставя в изобилие желязо, цинк и витамин В12.

агне

На всеки 100 грама агнешко месо има 17 грама протеин. Агнешкото месо снабдява организма с повече от 100% от дневната нужда от витамин В12, а също така е добър източник на тиамин. Ненаситените мазнини съставляват половината от агнешкото месо. Повечето ненаситени мазнини са полиненаситени.

Ленени семена

На всеки 100 грама ленени семена се съдържа 18 грама протеин. Ленените семена са естествен хранителен източник на фибри, мастни киселини и протеини. Ленените семена се утвърдиха като средство за понижаване на високото кръвно налягане, предотвратяване на рак на кожата, спомагане за борба с депресията и намаляване на риска от чернодробни заболявания.

тофу

На всеки 100 грама тофу (бобена извара) се съдържа 8 грама протеин. Това е добър начин за получаване на протеин, ако не искате да ядете месо.

Зелен грах

На всеки 100 грама зелен грах се съдържа 5 грама протеин. Уникалните билкови добавки в зеления грах също имат противовъзпалителни свойства и осигуряват на тялото ключови антиоксиданти. Зеленият грах е надежден източник на омега-3 мазнини под формата на алфа-линоленова киселина.

На нашия уебсайт имаме полезна статия, която разказва колко храна да ядете, за да консумирате 30 грама протеин. статия тук: 30 грама протеин в храните .