3 най-добри упражнения с медбол

Опитайте няколко пъти седмично да изпълнявате набор от упражнения с медбол. Това обучение ще изпомпва цялото ви тяло (основният акцент върху мускулите на ядрото), а също така ще повиши издръжливостта и координацията.

Правете 20 експлозивни повторения на всяко упражнение, почивайки 1-2 минути. между упражненията.

Хвърлете през рамото на меденка

При изпълнение на това упражнение абсолютно цялото тяло участва в работата, не само скоростта, но и силата се развива добре.

Техника на изпълнение:

Застанете над медицинската топка, наведете се и я вземете. След това топката се хвърля на крака. Сега отвийте възможно най-бързо и го хвърлете през лявото рамо. Упражнението се повтаря, но от другата страна.

Хвърлете медала надолу

Това упражнение е идеално за онези хора, които са професионални бойци. Благодарение на експлозивната техника, той перфектно симулира ударни движения.

Техника на изпълнение:

Взимаме топката и я повдигаме строго над главите си. След това, като положим максимални усилия, хвърляме тежестта на тежестта надолу, ръцете по инерция трябва да достигнат минимум до нивото на таза.

Медбол и хвърлянето му нагоре

Подобно експлозивно упражнение е изключително ефективно и е доста често срещано в кросфит. Въздействието е върху цялото човешко тяло, развива се чувство за баланс, както и сила.

Правила за изпълнение:

Взимаме медбол и заемаме положението на клек, топката се фиксира пред нас на ниво шия. Сега ставаме и в същото време хвърляме топката в стената възможно най-високо. След това го хващаме с ръце и отново повтаряме същите действия.