Лу Фериньо

Антропометрични данни

 • Височина: 196 cm
 • Тегло: 124 кг (състезателен),
 • Бицепс: 58 cm
 • Ракла: 145 см,
 • Хип: 74 см,
 • Шийка: 50 cm.

биография

Лу Фериньо е роден в Бруклин на 9 ноември 1951 г. Животът започва да изживява момчето от ранна детска възраст, когато му е поставена диагноза сериозна форма на отит, което впоследствие доведе до частична загуба на слуха. Поради това, в ученическите си години Лу се присмиваше и му се присмиваше, което го водеше в салона. Момчето искаше да се защити и да даде мъжествен отговор на всички свои нарушители. За съжаление, треньорът не отговори благосклонно, изтъквайки, че толкова слабо момче е малко вероятно да успее в този спорт и не трябва да разчита на някакви сериозни резултати. Лу вече в онези години подходи към този въпрос философски и започна самостоятелно да тренира в мазето на къщата си. Видовете движения, естеството на храненето, включително техниката на изпълнение на упражненията, са измислени или от самия Фериньо, или той е използвал източници, които е придобил под формата на различни разпечатки.

Независимите тренировки не минаха напразно и след известно време теглото му беше 90 кг. Такъв млад човек и дори с такива форми би могъл да защити всеки, а още повече себе си. На 16-годишна възраст той вече разбра, че тренировките в мазето не са му достатъчни и Лу започна да посещава професионален фитнес. След 2 години усилена тренировка, Лу Фериньо спечели първата си победа в състезанието „Мистър Америка“, а след още 4 години участва в известния турнир „Мистър Вселена“ и също спечели първото място. Така той стана най-младият победител в това престижно състезание за целия период на професионален културизъм. Според много експерти Лу е представлявал най-опасния противник за Арнолд Шварценегер. Въпреки тези спекулации, Арнолд все пак успява да спечели 2 победи в състезанията за мистър Олимпия през 1974 г. и през 1975 г. Когато Арнолд Шварценегер напусна професионалния бодибилдинг, Лу имаше всички възможности да стане следващият победител в Мистър Олимпия. Но по това време Лу тръгна по другия път, ставайки професионален футболист. След това той получи сериозна контузия на крака и за дълго време напусна спорта като цяло. Ако този спортист не се беше заблудил, можете само да си представите колко сериозен успех очаква този спортист.

След известно време Лу Фериньо се върна към тежките тренировки във фитнеса. Когато дойде 1977 година, мнозина бяха убедени, че Лу има атлетическата форма, с която печели. Но тук отново животът на този спортист подготви изненада - предложиха му да участва във филма и той се съгласи. Затова той за малко не излезе на сцената на културизма.

Винаги имаше най-голямото желание отново да се върне на сцената на професионалния културизъм. В тази връзка Лу не спря да тренира и спазва диета, следвайки диета. И едва през 1992 г. той реши да участва в г-н Олимпия. Лу се приготвяше с всички сили и достатъчно усилено, тъй като трябваше да приготви цялата храна за себе си, без да свързва роднини и приятели с този процес. Той почти нямаше сили и търпение да се подготви правилно за турнира. Дължимото трябва да се даде и на семейството му, чиито членове го подкрепиха във всичко и не му позволиха да загърби отново пътя. Той успя да заеме само 12-то място, но за него това беше истински успех. След 20-годишна пауза никой не успя да се върне към състезателния бодибилдинг и освен това да покаже такава спортна форма, която беше на ниво най-известните културисти.

1994 г. е последната година, когато спортистът за последно се появи на сцената на състезателен бодибилдинг. Той участва в г-н Олимпия и успя да заеме 2-ро място след Роби Робинсън. След това Лу Фериньо продължи треньорска работа и започна да тренира спортисти за културизъм. Имаше фитнес в близост до дома си. Той треньор на такива известни хора като Майкъл Джексън, Мики Рурк, Чък Норис, както и много други холивудски звезди. Лу Фериньо се счита за треньор с най-високо плащане в Съединените щати.

Обратна програма за обучение

Тази програма е предназначена за увеличаване на мускулната маса и се състои от основни движения с оптимално тегло. Препоръчително е да го използвате 1-2 месеца, след което е по-добре да промените програмата, тъй като мускулите започват да свикват с такива натоварвания.

1 вариант

 1. Издърпване на горната връзка с широко захващане: 3-4 комплекта от 8-12 повторения
 2. Тяга на горния блок с V-образна дръжка: 3-4 комплекта от 8-12 повторения
 3. Наклонено дръпване на прът: 3-4 комплекта от 8-12 повторения
 4. Наклон на дъмбели: 3-4 серии по 8-12 повторения
 5. Рамене с мряна: 3-4 комплекта от 8-12 повторения

2 опция

 1. Издърпване на блок със средно захващане: 3-4 серии по 8-12 повторения
 2. Издърпване на горната връзка с широко захващане: 3-4 комплекта от 8-12 повторения
 3. Наклон на дъмбели: 3-4 серии по 8-12 повторения
 4. Наклон на Т-щанга: 3-4 серии по 8-12 повторения
 5. Рамене с дъмбели: 3-4 комплекта от 8-12 повторения

Упражненията трябва да се избират индивидуално, в зависимост от физическите данни и физическите възможности. Редът на упражненията може да бъде произволен, но трябва да се придържате към основните препоръки: на първо място се извършват вертикални движения, а след това в наклонено положение (хоризонтално). Движенията трябва да се повтарят 8-12 пъти, което ще даде възможност на мускулите да бъдат под товар от около 30-40 секунди. Това е достатъчно, за да може мускулната тъкан да се увеличи в обем. Друго, не по-малко сериозно условие е правилният избор на тежести. Прекомерното натоварване винаги води до наранявания, а малките товари не са от полза.