Какво помага при мускулни болки?

Ледът е може би най-популярното средство за болка в мускулите. Прилагането на настинка обаче не е единственият начин, който помага за ефективно облекчаване на болката. Тази статия ще обсъди нетрадиционните методи за решаване на този проблем.

съдържание

  • 1 Креатин
  • Сок от череши
  • 3 Epsom сол
  • 4 гъбен екстракт
  • 5 кофеин
  • 6 пяна ролка

креатин

Учените обръщат специално внимание на тази добавка, тъй като способността на креатин да облекчава продължителната и остра мускулна болка в резултат на интензивни тренировки е експериментално доказана.

Каква е причината "> Вишнев сок

Натуралният черешов сок е лидер в списъка на суперхрани, тъй като съдържа голямо количество антиоксиданти. Дори нарът не може да се конкурира с него по този показател. Освен това това "лекарство" е много вкусно, макар и малко кисело, но не толкова, че не би могло да се пие без захар. Черешовият сок съдържа други полезни съставки и една от тях помага за облекчаване на мускулните болки. Може да се пие в чистата му форма или да се добавя към смути (пие се след упражнения).

Epsom сол

За да са здрави мускулите, е необходим магнезий, който е мускулен релаксант. А солта на Epsom е богата на магнезий - това е основният й компонент. Нанесете го върху вани или компреси. Методът, когато магнезият се абсорбира от кожата, е най-ефективният дори в сравнение с обичайния прием на добавки с този елемент. Освен това е невероятно удоволствие да вземете релаксираща вана със сол.

Екстракт от гъби

Не само прости наблюдения, но и в лабораторни условия са доказани безспорните ползи от гъбичките Кордицепт. В момента всеки може да го закупи. Клетките имат вид енергийна подстанция - ATP. Именно гъбичките се активират, осигурявайки потока на "чистата" енергия, за която не са необходими допълнителни стимуланти.

кофеин

Американски учени откриха, че кофеинът помага за облекчаване на мускулната болка при момичетата след интензивни тренировки. За целта е достатъчно да пиете две чаши кафе на ден. Факт е, че реакцията на организма към увреждане е отделянето на аденозин, а кофеинът блокира това вещество. Основното условие е да не прекалявате с тази напитка, тъй като излишъкът от кофеин може да предизвика мускулни крампи.

Пяна валяк

Повечето хора, които използват ролката с пяна, са сигурни, че това е най-ефективният начин за борба с мускулната болка. Подобно на ибупрофен, той помага да се отпуснете. В допълнение, тя се характеризира с лекота на използване и достъпна цена.

От гледна точка на технологията, това е напълно нов тип масаж - миофасциална релаксация (MFR). Характеристика на тази техника е използването на целенасочен масаж и натиск, който помага да се предотврати образуването на белези на съединителната тъкан между мускулите.

Въпреки факта, че на пръв поглед изглежда много просто, всъщност има някои нюанси. Първо, важно е да не прекалявате в началния етап. Второ, за да се избегне болка, е необходимо да се определи налягането, което ще бъде оптимално за упражнения.