Суперсет на пресата

Еднородността в тренировъчния процес неизменно води до по-нататъшно инхибиране на развитието. Тялото свиква с едни и същи товари. По-нататъшен напредък може да се постигне само чрез шокиране на мускулите, но става трудно да се направи това, така че по-нататъшният растеж на обема започва да се забавя. Ако няколко месеца подред тренират по една и съща програма, часовете се превръщат в рутина.

За да разнообразите тренировките си, има няколко ефективни начина. Суперсет мускулите шокират добре. Тази техника е тренировка на няколко упражнения, които се изпълняват или без почивка, или с двадесет и втора пауза. С други думи се оказва, че спортистът изпълнява едно упражнение, а след това друго, а след това прави кратка почивка. Например, когато се планира да се извършат десет подхода в тренировъчна сесия, в суперсета се правят пет супер серии.

Спортистите използват суперсета, за да тренират различни мускулни групи, но не заслужават да заобиколят пресата. Това е доста сериозен пропуск, тъй като редовните упражнения през годините на обучение вече станаха неефективни. И за да напреднете по-нататък, е необходимо да въведете в програмата на вашия клас разнообразие, което перфектно осигурява повторения с висока интензивност.

Супер прес тренировка

Има много статии, посветени на използването на суперсетове, така че всеки спортист, включително начинаещи, вече знае, че след определен период от време трябва да бъдат включени в своята тренировъчна програма.

За да започнете урока, което трябва да загреете. Състои се от:

  • издига се в римския стол;
  • преразтягане.

Всяко упражнение се прави в 2 серии с по 10-15 повторения във всеки.

След загряване на необходимите мускулни групи, те преминават директно към упражненията:

  • Извиване от легнало положение, повдигане на краката в тежест. Изпълнете 3 серии по 10-15 повторения. Най-добре е да повдигнете крака на неравните пръти, добре е, ако са с гърба. При окачването на хоризонталната лента можете бързо да загубите сила, което не бива да се допуска.
  • Странично усукване и ножици . Тези упражнения върху наклонени мускулни групи на корема правят 2-3 комплекта с по 10 повторения във всяка. Извършете ножица е необходимо до усещане за парене, тоест до пълен провал.

Супер серията от тези упражнения шокира мускулните групи на пресата. Благодарение на това те получават мощен тласък за по-нататъшен растеж. За да шокирате наистина мускулите, се препоръчва да увеличавате натоварването при всяка следваща тренировка. Седмично трябва да се правят две до три тренировки за абс, но не повече.

Кръгла тренировъчна преса

Някои спортисти не предпочитат къси суперсети пред пресата, а един дълъг, който се състои от четири до осем упражнения. Подобно натоварване води до пълно изчерпване на мускулните групи в рамките на няколко минути след завършването му. Такова обучение се нарича кръгово.

Такъв урок може да се състои от седем упражнения, изпълнявани едно след друго с почивка от 15 секунди (максимум). Ако един кръг не е достатъчен, за да почувствате пълно изтощение, можете да направите следващия кръг. Прекъсването между отделните цикли трябва да бъде най-малко две минути.

Такива упражнения помагат да се направи тренировката по-разнообразна и да се даде на мускулите необходимия шокиращ тласък. Повторението с висока интензивност се отразява отлично на такива спортни показатели като издръжливост и функционалност. За спортисти, за които абсолютно всеки килограм има значение, прибягването до тренировки с кръгови рокли често не се препоръчва, например любители само веднъж седмично.