Сутрешни упражнения - ключът към енергията и здравето

Нашето инхибиране сутрин се обяснява само с едно - тялото, въпреки пробуждането си, остава известно време в спокойно и сънливо състояние. За да се събудите най-накрая, ви трябват около 2-3 часа . Сутрешното измиване ще помогне да се развеселите малко, което ще ви позволи да изпратите определен импулс към централната нервна система. Но без да накарате мускулите и ставите да работят, не можете напълно да се събудите. За това човек се нуждае от сутрешни упражнения. Преди да започнете процеса на неговото изпълнение, трябва да разберете каква е полезността на комплекса от такива упражнения.

Всяка физическа подготовка изисква 3 или 4 единични посещения във фитнес залата на седмица и щателни мускулни натоварвания. Тогава, тъй като сутрешните упражнения носят само здравословен вид смисъл. Максималната полза от сутрешното обучение ще бъде само когато в процеса на изпълнение комплексът от упражнения е подобрен и усложнен. Зареждането се препоръчва в добре проветриво място и в дрехи, които не ограничават движението. Завършващите часове е най-добре с контрастен душ.

Очевидните ползи от сутрешните упражнения са следните:

 • Настроението се повишава;
 • Повишава жизнеността;
 • Нивото на сънливост е намалено;
 • Летаргия и умора изчезват;
 • Синдромът изчезва, което се изразява при раздразнително отношение към външния свят (хипокинезия).

съдържание

 • 1 Разлика между сутрешните упражнения и други физически активности
 • 2 Правилно сутрешно упражнение
 • 3 сложни упражнения
  • 3.1 Набор от класове за шийката на матката
  • 3.2 Сутрешна ръчна тренировка
  • 3.3 набор от упражнения за тялото
  • 3.4 Загряване на краката
  • 3.5 Допълнителен набор от упражнения
 • 4 Ефектът от сутрешните упражнения

Разликата между сутрешните упражнения и други физически активности

Тъй като зареждането има съвсем друга цел, не е необходимо да го превръщате в нормален тренировъчен процес. В края на краищата самото име подсказва, че тези класове са предназначени да зареждат човешкото тяло за цял ден с енергия. За разлика от зареждането, тренировките имат за цел да напрягат мускулите, изтощавайки тялото. В края си тялото винаги иска да се отпусне, защото е изразходвано много енергия и енергия. Без каквато и да е подготовка за тренировки, тялото може да бъде непоправимо вредно.

Има хора, които наред със сутрешното бягане предпочитат да изпълняват всякакви силови упражнения за различни мускулни групи, ръце и преса. Този комплекс отнема повече време от обикновено зареждане, около 40-50 минути. Следователно е неправилно да се наричат ​​зареждане на такива товари. В крайна сметка зареждането е набор от физически упражнения, които са предназначени да месят ставите и мускулната тъкан.

Този комплекс често се комбинира с някои силови натоварвания, но техният брой, както и видът и продължителността на изпълнението, до голяма степен зависи от физическата годност, желанието и наличието на свободно време. Кои часове е най-подходящото време за провеждане на спортни класове "> Правилно сутрешно упражнение

Постепенното събуждане на тялото не приема веднага след сън всякакви силни натоварвания, които принуждават сърцето да премине към активна работа, причинявайки непоправима вреда на сърдечния мускул.

Има упражнения, които лесно се изпълняват директно в леглото. Те включват класове за загряване, които не носят никакъв товар. В същото време не забравяйте, че те не са достатъчни за енергично и активно здравословно състояние през целия ден. Ще трябва да се разхождате малко, да вземете душ или просто да се измиете, да изпиете чаша вода и едва след всичко това да правите основни упражнения.

Сутрешните упражнения се провеждат към музиката, която се избира за всеки поотделно. Присъствието в комплекса от упражнения с интензивен характер, ви кара да изберете такава музика, темпът на която ще бъде около 140 или 170 удара за една минута. Много от композициите на нашето време имат такова темпо. При зареждане в по-спокоен ритъм се избират бавни песни. За да организирате правилно движенията на тялото и да координирате дишането си с тях, се препоръчва да изберете песни от ритмичен характер.

Онова сутрешно упражнение, което дава смелост и прилив на сила, се счита за най-доброто. Основната грешка при извършване на зареждането е прекомерното натоварване. Много хора забравят, че основната цел на зареждането е повишаване на тонуса. Идеята й не е изграждане на мускули. Най-добрият начин да се определи степента на стрес върху тялото е как се чувства човек. Тялото не трябва да има чувство на умора или прекомерна умора. При тези симптоми необходима мярка трябва да бъде намаляване на натоварването.

Комплекс от упражнения

Има няколко варианта за упражнения, изпълнявани по време на сутрешното упражнение, но има основни сред тях.

Набор от класове за шийката на матката

 • Извършване на завои вляво и вдясно;
 • Наклонени движения на главата наляво-надясно, назад и напред;
 • Кръгово въртене на главата с бавно темпо.

Затворете очи при наличие на проблеми с вестибуларната система не си струва.

Сутрешно загряване за ръце

 • За да се затопли ставите на ръцете, е необходимо да се извършват кръгови движения със стиснати ръце. Можете да въртите с четки и с ръце, заключени в „ключалка“.
 • Ротационни движения на раменете. Първоначално те се изпълняват заедно, а след това на свой ред.
 • Описание на оправен кръг.
 • Стискайки ръце в лакътната става, е необходимо да ги завъртите към вас, като броите 1, 2, 3, 4, а при резултат 5, 6, 7, 8 - въртенето се извършва от вас самите.
 • Поставете пръсти на раменете си и, като държите ръцете си свити, направете кръгово движение, без да повдигате пръсти, трябва да завъртите лактите 1, 2, 3, 4 в една посока, а с 5, 6, 7, 8 - в обратна посока.

Комплект упражнения за тялото

 • Първоначалното положение е да държите краката на ширината на раменете. Наведете се напред с докосване с пръсти или длани към пода с добро разтягане. Трябва да се движите възможно най-плавно, без остри атаки.
 • Движението на таза в кръг. Придържайки ръцете към колана, за да правите въртеливи движения на тазовата секция. В този случай не трябва да има болка или прищипване на мускулите.
 • Постепенно се установява на пода, като разпере краката на ширина на раменете. Поставете лявата си ръка на колана, а дясната ръка нагоре. При броене на 1, 2 е необходимо да се наведете в лявата страна. Промяна на ръката и преброяване на 3.4, извършете наклон вдясно. Разтегнете гръбначните си мускули без фанатизъм. При силно усещане за напрежение леко намалете натоварването.
 • Обрати на тялото. Поставете ръцете напред и ги огънете в лакътните стави, докато ръцете могат да бъдат затворени в „ключалка“. На 1.2 завиваме наляво, без да сваляме краката си от пода. 3, 4 - завийте надясно, също без да сваляте краката.

Краката се затоплят

 • Извършване на редуващо размахване на краката напред и назад. Първо идва левият крак, а след десния. Трябва да се направи поне 10 или 15 пъти.
 • Вземете завои, за да повдигнете краката си отстрани. Всеки крак трябва да се повдигне 10 или 15 пъти.
 • Движение с кръгови колене.
 • Приклекнете петите от повърхността. При това упражнение ръцете са изпънати напред. В началния етап ще имате достатъчно 10 или 15 завършени дълбоки заседания.

Допълнителен набор от упражнения

Към горните упражнения сутрин можете да добавите следните силови упражнения:

 • лицеви опори от пода,
 • натиснете люлка
 • ротационни упражнения на гимнастическия обръч,
 • упражнения с помощта на разширител,
 • използвайте при упражнения гири с ниско или средно тегло.

Ефектът от сутрешните упражнения

Всички комплекти от упражнения, представени по-горе, ще ви помогнат да подобрите състоянието на целия организъм и да се включите в работния режим много по-бързо.

Сутрешните упражнения правят нашите слухови, вестибуларни, зрителни и други устройства по-активни, помагат да се настрои централният орган на нервната система да работи и извеждат тялото от инхибирано състояние, присъстващо в първите часове след събуждането. Ако класовете са редовни, тогава човекът забелязва положителни физически промени: подобрено кръвообращение, правилна работа на сърцето, ускорен венозен кръвоток. Зареждането има благоприятен ефект върху белите дробове. По време на упражнения в кръвта нивото на кислорода се повишава, а това от своя страна води до активни процеси на редукция на киселини в организма, мускулната тъкан се укрепва и ставите се укрепват.

Изпълняването на набор от упражнения ежедневно сутрин ще подготви тялото ви за всички физически, умствени и емоционални натоварвания, с които ще се сблъскате през деня. И не забравяйте, че само правилно подбраният набор от упражнения може да повдигне настроението ви и да ви накара да почувствате красотата на активен живот.