Аспирин в културизма

Ацетилсалициловата киселина се използва като антипиретично, аналгетично, противовъзпалително лекарство. Лекарството премина всички фармакологични тестове и получи одобрение на СЗО.

Официално лекарството се нарича ацетилсалицилова киселина. Известното име „аспирин” се е вкоренило според марката, под която Bayer пуска лекарството на пазара.

Първата употреба на лекарството, появила се в средата на XIX век, се свързва изключително с понижаване на телесната температура. Други свойства на ацетилсалициловата киселина стават известни по-късно - след някои експерименти и наблюдения на пациенти в клиниката.

съдържание

 • 1 Какъв е ефектът на аспирина "> 2 Как да приемате
 • 3 Какъв е фармакологичният ефект на аспирина?
 • 4 Възможни странични ефекти
 • 5 отзива за ацетилсалицилова киселина

Какъв ефект има аспиринът?

В културизма аспиринът приема лекарството за получаване на ефект на изгаряне на мазнини, като наркотик, като укрепващ агент, който помага за стабилизиране на дейността на връзките и ставите. Ацетилсалициловата киселина често се въвежда в различни комплекси. Ярък пример е ECA, състоящ се от кофеин, аспирин, ефедрин.

Аспиринът инхибира производството на простагландини, срещу които се стимулира секрецията на норепинефрин. Отличителна черта на лекарството е, че той действа в пасивна фаза. Това означава, че не е нужно да спазвате строга диета или да провеждате тежки тренировки.

Бодибилдърите често прибягват до прием на ацетилсалицилова киселина за профилактични цели, като приемат лекарството преди започване на тренировка, за да намалят риска от микротравми. Аспиринът не проявява силен обезболяващ ефект, но помага да се намали прагът на болка след нараняване, което дава значителен период от време за търсене на квалифицирана медицинска помощ.

Как се приема

Лекарството няма действителни ограничения за прием, но е пристрастяващо. Това означава, че злоупотребата с аспирин води до факта, че неговата ефективност намалява, тъй като организмът свиква с ефекта.

Оптималната дозировка за културист според специалистите е дневна норма от 500 mg. Лекарството трябва да се приема натрошено и сканирано с мляко или вода. Ежедневната доза се препоръчва да се приема наведнъж. Разделянето на нормата на прием сутрин и вечер практически няма ефект.

Използването на аспирин за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци или като антиревматично средство изисква различни дозировки. Пийте 250 mg от лекарството на ден в двуседмичен курс с почивка от 10-12 дни.

Какъв е фармакологичният ефект на аспирина ">
 • предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове;
 • обезболяващ ефект;
 • възстановяване на мускулния тонус;
 • профилактика срещу атеросклероза.

В допълнение, медикаментът ускорява кръвообращението.

Възможни странични ефекти

Приемането на ацетилсалицилова киселина за медицински цели в културизма може да доведе до развитието на следните негативни явления:

 • пептична язва на стомаха;
 • шум в ушите и загуба на слуха;
 • обилно изпотяване;
 • анемия;
 • ангионевротичен шок;
 • алергична реакция.

Страничните ефекти най-често се проявяват при прекомерна консумация на лекарството или в резултат на индивидуална непоносимост.

Отзиви за ацетилсалицилова киселина

Спортистите говорят за употребата на аспирин доста двусмислено. Много културисти казват, че това лекарство няма никакъв допълнителен ефект, с изключение на преките фармакологични свойства, които има това лекарство. В САЩ културистите на практика не приемат ацетилсалицилова киселина, но в Европа, Русия и страните от ОНД спортистите все още активно използват лекарството, но от година на година все повече предпочитат многокомпонентни комплекси.

Отзивите за ацетилсалицилова киселина в Рунет се свеждат главно до едно мнение, че това лекарство трябва да се приема ограничено. Това се дължи на факта, че в съвместен курс с други фармакологични средства, той влияе негативно на стомашната лигавица, е в състояние да причини ерозия, което причинява стомашно кървене.