Повече! Повече! Повече! Арнолд Шварценегер.

Днес класическите техники и принципи на бодибилдинга претърпяват значителни промени. Но много малка част от тях дава спешни и необходими препоръки на онези, които за пръв път дойдоха на фитнес, за да постигнат целта си, за да станат просто много големи. И това е вярно, защото сега всички научни резерви са насочени към подпомагане на спортисти, които вече са постигнали сериозни резултати, за да постигнат наистина страхотни резултати. Тези спортисти вече трябва да надхвърлят естествената линия на човешките възможности, за да преодолеят „мъртвата точка“, когато няма увеличение на мускулната сила и мускулната маса.

Нищо обаче не е толкова критично, колкото да започнете тренировка. Принципите на Джо Уондър също не работят тук, което свидетелства само в полза на подкрепа на вече натрупаната мускулна маса. Ето защо началото е едновременно промяна на начина на живот и солидна основа за бъдещ резултат. Тя ще бъде сравнима по размер с мъничка къща или огромен Емпайър Стейт Билдинг директно зависи от основата.

Как обаче да поставите здрава и надеждна основа "> хоризонтална пейка.

- размножаващи ръце с гири, легнали на хоризонтална пейка.

- Наклонена глава с преса нагоре и надолу.

2. За мускулите на гърба:

- дърпане на щангата до кръста в наклон.

- тяга на дъмбели в наклон.

- издърпване нагоре с широк хват.

3. За мускулите на раменния пояс:

- преса с пейка c гърдите

- пейка за главата

- размножаване на гири отстрани

4. За мускулите на ръката:

- Френска пейка.

- лицеви опори на неравните пръти (тренировка за трицепс)

- повдигане на бицепса с мряна и дъмбели.

- косо огъване на гири (за тренировка на трицепс)

5. За мускулите на краката:

- клякания с мряна на раменете.

Въпреки това, набор от упражнения за една тренировка не трябва да се състои от всички споменати по-горе упражнения. Затова си струва да изберете най-оптималните за себе си, надявайки се, че теглото на спортното оборудване е максимално, а броят на повторенията не е твърде често. По-добре е да започнете загрявката с 12 повторения на повдигане на леко тегло, след това да продължите с 6 комплекта с постепенното му увеличаване. Теглото е избрано така, че в последните 2 подхода да вдигате снаряда не повече от веднъж. В този случай не е необходимо да се провеждат повече повторения във втория - четвъртия сет преди обективното усещане на състоянието на мускулния блок.

От принципите, предложени от Wider, рационално е да се използва само един. Тази идея за "частични движения" е оптимална за клекове, които трябва да се правят до половината с една четвърт от амплитудата на флексия. В този случай се нуждаем от застраховка от партньора.

Упражненията за вдигане на тежести и пауърлифтинг също се препоръчват за тренировки, но по-добре след като спечелите малко мускулна маса. Тук не бива да преследвате резултата, тоест за максималното тегло, но трябва да ги използвате само за изпомпване в горния режим. Следните упражнения са признати за културиста:

- пейки от гърдите.

- мъртва лифт.

- бутален прът.

- повдигане на мряната към гърдите.

Сега трябва да разберем концепцията за интензивността на тренировките. Така общоприетата концепция включва мерки за ускоряване на тренировките: упражненията се изпълняват бързо, почивката между тях е сведена до минимум. Това води до намаляване на продължителността на урока до 40 минути, вместо един час. Първоначалните препоръки са точно обратни: при нормална едночасова тренировка времето, прекарано в урок, трябва да бъде удължено с час и половина. Това се обяснява с необходимостта от адекватна почивка, подкрепа за дишането и от мисълта за подобряване на ефективността на упражненията.

В културизма често се чува, че началото на тренировките е за предпочитане с по-малко тегло. Например: човек влиза в салона и започва да работи с малки дъмбели, повтаряйки комплекти почти до безкрайност. След това мускулите придобиват впечатляващ обем. Това явление се нарича "изпомпване", което не се вписва с увеличаването на масата на самия мускул.

Ако това не е мускулен растеж, тогава защо мускулите се увеличават в обем "> Употребата на протеини е индивидуална способност за всеки, която расте, докато човек се обучава. Често има един проблем: първоначално, с обилно хранене и намалена способност за усвояване на протеини, можете да започнете да натрупвате мазнини. Няма начин да предотвратите това - просто трябва да намалите приема на калории.

Едно обаче е сигурно: затлъстяването не е съюзник на културиста. При отслабване мастните клетки се изчерпват, ставайки невидими. Когато диетата предвижда засилено хранене, тогава затлъстяването със сигурност ще дойде.

Храненето е фин инструмент за растеж на мускулите, който подобно на тренировките трябва да използвате умело. Едното без другото няма бъдеще и без фанатизъм в поддържането на храненето няма смисъл да бъдете фанатик на тренировките.

Въпреки че размерът на мускулите не прави страхотен бодибилдър спортист. Разбира се, мускулните обеми също привличат хората в културизма, без който няма какво да се направи в него. Пропорцията на тялото също има значение - пропорционалността на мускулите. Подценявайки тези фактори, не е възможно да станете шампион.

Преди да изградите мускул, погледнете скелета: ако сте наклонени или спуснете раменете, първоначално трябва да работите върху това. Това може да се обясни по следния начин: ако такова впечатление вече се създава, то с увеличена маса то ще бъде по-изразено. Това също може да доведе до деформация на гръбначния стълб поради преразпределение на натоварването върху гръбначния стълб. Вероятността от нараняване е много голяма.

Първи стъпки - промяна на положението на тялото. Започнете, като оформите скелет, изправете го. Прав гръб е индикатор за високо ниво на обучение. В него винаги се вижда бодибилдър, така че обърнете раменете си.

Започвайки да работите върху себе си, човек не трябва да гледа в бъдещето, не е нужно да разбира сложната техника на похвати и техники. По-добре е да не губите време за това, следвайки вече измислената и ефективна техника.

Извличането на максимума от всяка тренировка е единственият правилен подход за реализиране на идеята. Въпреки това, претренирането също си струва да се страхувате. Не бива да се разсейвате от нищо друго, защото това вече е трудна задача.

Не е необходимо да се определят определени и тесни срокове. Въпреки че човек не е ограничен в генетиката до възможности, то той просто предопределя термините. Няма какво да се направи, но ръстът на масата е строго индивидуален, но е така. Това е задължително.

Когато започнете да тренирате по тази схема, свързвайки цялата си постоянство и търпение, тогава в замяна ще спечелите мускулен растеж. А това е просто неизбежно. Както слънцето винаги изгрява всеки ден, така и след всяка тренировка ще получавате определено увеличение.