Аптечни препарати за културизъм, на ниска цена във всяка аптека

По-голямата част от спортистите предпочитат да тренират по естествен начин, а именно, без да използват стероиди и за да подобрят качеството и скоростта на възстановяване след тренировка, използват само някои сравнително безвредни лекарства, които не са свързани с допинга, включително креатин, протеин, аминокиселини, гейнери, свободно продава се в специализирани магазини за спортно хранене. За същата цел спортистите широко използват редица лекарства, които се предлагат в обикновените аптеки и се отпускат без рецепта.

Но въпреки това, въпреки относителната безвредност и наличие на такива фармацевтични препарати, е необходимо стриктно да се придържат към приложените към тях инструкции и е препоръчително да се консултирате с лекар за употребата им преди приема. Тази статия разглежда основните лекарства, използвани в бодибилдинга, обсъжда тяхното значение и ефект върху тялото на спортиста, противопоказания и възможни странични ефекти.

съдържание

 • 1 Аспаркам
 • 2 Рибоксин
 • 3 Калиев оротат
 • 4 Mildronate
 • 5 Агапурин
 • 6 левзея (корен от марал)
 • 7 Аралия Манджуриан
 • 8 витаминни комплекси
 • 9 Диабетон MV
 • 10 Тамоксифен
 • 11 Saltos
 • 12 калциев глицерофосфат
 • 13 Триметазидин
 • 14 Винпоцетин
 • 15 Метформин
 • 16 Rhodiola rosea
 • 17 Какво можете да закупите във ФАРМАЦИЯ - Видео

Asparkam

Аспартамът съдържа калий и магнезий под формата на аспартат, който лесно се абсорбира от човешкото тяло. Калият и магнезият допринасят за нормализиране на метаболитните процеси в мускулните клетки, поддържайки нормално осмотично налягане в тях. Това се реализира чрез калий - натриева помпа (преобладаващото местоположение на калий вътре в клетката и натрий извън клетъчното пространство). Работата с калиево-натриевата помпа обаче ще бъде осигурена само ако в клетките се подава достатъчно енергия, за която е отговорен магнезият.

Аспартатът улеснява транспорта на калий и магнезий до клетките, което има благоприятен ефект върху организма на спортиста. Лекарството подобрява работата, което допринася за скоростта на изграждане на мускулите. Магнезият, който участва в протеиновия метаболизъм и доставя енергия в този процес, позволява на спортиста ефективно да изгражда мускули по време на силови тренировки.

Аспаркам се използва и от спортисти с цел бързо отслабване, когато е необходимо в случай на наддаване на тегло поради мастния компонент или излишната течност. Излишната мазнина се отстранява чрез „сушене“, комбинирайки засиленото протеиново хранене с активни тренировки и за да се предотврати евентуална интоксикация, те използват много течности, заедно с които тялото премахва калий и магнезий, така че тук е необходим асперка, тъй като възстановява баланса на калий и магнезий. Със забавяне на телесната течност и оток, диуретиците се използват едновременно с аспаркам, което помага да се предотврати загубата на тялото от необходимите минерали и свързаните с това усложнения.

Лекарството помага в борбата с спазмите, а също така значително повишава издръжливостта на спортист, който тренира при високи температури на околната среда. Aspark се произвежда под формата на таблетки. Дозировката и начинът на употреба са посочени в приложените инструкции, като правило това е прилагането на една или две таблетки три пъти на ден. Лекарството трябва да се приема сутрин и следобед, тъй като вечер магнезият и калият се усвояват от организма по-лошо. Продължителността на курса на приемане на аспаркам от културист е индивидуална и се определя от спортен лекар. Препоръчва се прием по 1-2 таблетки 3 пъти на ден, за предпочитане сутрин и следобед.

riboksin

Рибоксинът, като стимулатор на биохимичните процеси, е в състояние да има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система на спортиста. Лекарството увеличава силата на сърдечните контракции, увеличава обема на инсулта и коронарното кръвоснабдяване, има анаболни и антиаритмични ефекти. Рибоксин подобрява кръвоснабдяването на мускулните тъкани, нормализира енергийния метаболизъм, активира метаболитните процеси в миокарда, както и редица ензими. В допълнение към положителния ефект върху сърцето, рибоксинът подобрява регенерацията на мускулната тъкан. Но за ефективно възстановяване след тежки товари един рибоксин не е достатъчен, следователно се препоръчва да се приема в комбинация с калиев оротат.

Riboxin може да замени ATP. Лекарството е ефективно в комбинация с калиев оротат. Приема се за 1-3 месеца по схемата от 0, 2 g 3-4 пъти на ден.

Калиев оротат

Лекарството е стимулант на ендогенни биохимични процеси, отнася се до метаболизма. Произвежда се главно в таблетна форма, издава се в аптека без рецепта. Средната доза за спортист е 1, 5-2 g на ден. Всъщност калиевият оротат е обичайна минерална сол, която се намира в тъканите на всеки жив организъм. Лекарството помага за укрепване на сърдечно-съдовата система и има анаболен ефект, което позволява на спортиста да се възстанови по-бързо след тренировка. Лекарството засилва диурезата и подобрява апетита. За забележим напредък на културист, лекарството не е особено ефективно, но въпреки това, като цяло, е полезно за тялото, добре се понася от спортиста и няма странични ефекти.

Лекарството се приема по схемата: час преди хранене, 1 таблетка 3-4 пъти на ден. Продължителността на лечебния курс е 21-24 дни.

mildronat

Mildronate се нарича кардиопротектор. Лекарството е предназначено да повиши работата на спортиста, като компенсира проявите на синдрома на умствената и физическата умора. Mildronate нормализира обменните процеси и регулира клетъчния имунитет. Като правило, Mildronate се предписва със скорост 15-20 mg на килограм тегло. Лекарството се приема според предписанието на лекаря, затова се препоръчва да се консултирате, преди да започнете да го приемате.

Дневната доза на лекарството се определя в размер на 15-20 mg / kg тегло, което е средно 1-2 g, взето в 4 дози. Продължителността на курса е 14 дни с повторение на 2-3 седмици.

agapurin

Агапурин се предлага под формата на таблетки и е сравнително евтин. Препаратите на базата на подобно активно вещество са трентал и пентоксифилин. Агапурин се приема отделно от други лекарства. Повишава съдовия тонус, намалява вискозитета на кръвта и увеличава скоростта на кръвния поток, което е важно за спортист, който чувства максимално изпомпване на работещи мускули. Лекарството се използва главно от опитни културисти - агапурин трябва да се приема внимателно, следвайки инструкциите, за да се избегнат странични ефекти от лекарството.

При културизма Агапурин се приема по схемата:

 • в тренировъчни дни 3 пъти, 2 таблетки;
 • в почивни дни 3 пъти, 1 таблетка.

Продължителността на курса с Агапурин е 20 дни. След 4-седмична почивка курсът се повтаря. Таблетките се отмиват с голям обем вода. За да се избегнат странични ефекти, е забранено приемането на лекарството без съгласието на лекаря.

Левзея (корен от марал)

Растението расте в западните и източните части на Сибир, във високопланинските райони на Алтай и в Централна Азия. Съдържа фитоексидони - вещества, идентични на стероидни съединения с подчертан анаболен ефект. Leuzea активира синтеза на протеини и натрупването му в тъканите на мускулите, сърцето, черния дроб и бъбреците. Лекарството подобрява физическата издръжливост и интелектуалната работа. Дългосрочната употреба на левзея укрепва съдовото легло и по този начин подобрява общото кръвообращение. Лекарството намалява сърдечната честота. Leuzea е част от хранителна добавка, наречена Leuzea-P. Една таблетка от добавката съдържа около 0, 85 mg от активното вещество - ecdisten, цената на добавките в спортните магазини варира от 700-1800 рубли.

Аралия Манджуриан

Лекарството може да причини хипогликемия (спад на кръвната захар) и по ефективност превъзхожда отделните RA адаптогени. Тъй като отделянето на растежен хормон се наблюдава поради хипогликемия, приемането на манджурска аралия допринася за постигането на висок анаболен ефект - апетитът на спортиста се подобрява и телесното тегло се увеличава. Лекарството принадлежи към стимулаторите на анаболизма. Тинктурата Аралия се продава във всяка аптека. Приемайте го в доза 20-30 капки сутрин на празен стомах и час преди тренировка.

Витаминни комплекси

Сред сложните препарати се препоръчва Complivit, който се приема три пъти на ден с таблетка след хранене.

Що се отнася до витамините, приемани отделно:

Тиаминът (В1) участва в дейностите на основните системи на тялото: сърдечно-съдови, нервни и храносмилателни. Оказва влияние върху растежа и енергийния баланс. Липсата на витамин В1 причинява раздразнителност, липса на апетит, повишена умора и свързани здравословни проблеми.

Цианокобаламинът (В12) повишава синтеза на протеини и натрупването му в тъканите, е ефективно анаболно средство.

Пиридоксин (В6 ) играе важна роля в метаболизма и нормалното функциониране на нервната система.

Аскорбиновата киселина (С) е антиоксидант и редуциращ агент, който участва в метаболитните процеси.

Витамините от група B се предлагат в инжекционна форма, като правило в ампула съдържа 1 ml вещество с концентрация 5%. Недопустимо е да се въвеждат всички витамини едновременно в един и същи ден - всеки витамин се прилага последователно в отделен ден, придържайки се към цикличност. Инжекциите се правят мускулно, въвеждането на В1 и В6 може да бъде донякъде болезнено.

Диабетон MV

Diabeton MV е аптечно лекарство, продавано свободно. Един от най-силните анаболи. Като лекарство се използва като стимулатор на панкреаса в комплексното лечение на захарен диабет. Бодибилдърите използват това лекарство, за да поддържат високо ниво на анаболизъм в извън сезона. По ефективност тя е близка до инжектирането на инсулин, а по отношение на общ ефект - до метандростенолон. Лекарството позволява на спортиста бързо да наддаде на тегло.

Предлага се под формата на таблетки от 30 mg. Те започват с доза от 30 mg на ден, която, ако е необходимо, в следващия курс (курсът продължава един и половина до два месеца) може да се доведе до 60 mg. Diabeton MV не трябва да се приема с други лекарства. Приемайте го по време на закуска веднъж на ден. Анаболният ефект на диабета е да стимулира производството на един от анаболните хормони - инсулин. За ефективното действие на лекарството се препоръчва поне шест хранения на ден с малко количество мазнини и повишено количество протеин. По време на приема на диабет са забранени нискокалорични диети, за да се избегне развитието на странични ефекти на лекарството, по-специално хипогликемия.

тамоксифен

Тамоксифенът е класифициран като антиестроген. Лекарството се използва от културисти за повишаване нивото на тестостерон в тялото, който блокира естрогена. Тамоксифен се използва в комбинация с други лекарства за най-ефективно излагане на дълги курсове в продължение на поне 6-8 седмици. Тамоксифенът става особено популярен при културистите по време на сушене, тъй като ускорява и засилва процесите на изгаряне на мазнини. В случаите, когато спортистът има склонност към задържане на вода по време на употребата на анаболни стероиди, прилагането на тамоксифен става задължително. Лекарството в културизма е ценно и с това, че позволява на културиста ефективно да увеличава мускулната плътност. Както всяко високоефективно лекарство, тамоксифенът има много странични ефекти и противопоказания, така че трябва да се приема стриктно според предписанието на спортен лекар.

ресурсните центрове SALTO

Той е аналог на кленбутерол и принадлежи към категорията на мазнините горелки ефективно действие. Предлага се в аптеката без рецепта. Лекарството осигурява повишаване с една степен на телесната температура, което ви позволява да мобилизирате мазнините от депото и да го преобразувате в енергия. При приемане на странични ефекти са възможни - нервност и треперене на ръцете. Средно се приемат 3-5 таблетки на ден в три разделени дози (на базата на таблетка на 25 кг тегло на спортиста). Курс с продължителност 6 седмици се повтаря след 1, 5 месеца.

Калциев глицерофосфат

Показания за приемане на глицерофосфат като лекарство са преумора, дистрофия, рахит. За културиста лекарството е ценно с това, че ускорява усвояването на протеина и подобрява метаболизма. Калциевият глицерофосфат също повишава апетита. Докато приемате лекарството в диетата, е необходимо да ограничите мазнините, замествайки ги с протеини. Препоръчва се прием на лекарството на курсове. Аналози на калциев глицерофосфат не съществуват. Приблизителната дневна доза на лекарството се изчислява въз основа на съотношение 100 mg за всеки 8 килограма тегло. Дневната доза на калциев глицерофосфат е 1000 mg с тегло 80 kg. Той е разделен на 5 дози, една таблетка (200 mg). Продължителност на лекарството: сутрин 2 часа преди тренировка. Курсът за тегло продължава 1, 5-2 месеца.

триметазидин

Действието на триметазидин е близко до известния медронат, но много по-евтин от последния. Лекарството насърчава по-голямото доставяне на кислород до клетките, запазва вътреклетъчния потенциал, противодейства на образуването на свободни радикали и повишава издръжливостта на спортиста. Приемът на лекарството може значително да увеличи натоварването и интензивността на тренировките. Триметазидин може да бъде заменен с подобен продукт, съдържащ креатин, който обаче по ефективност няма да бъде еквивалентен на заместителя. Може би комбинация от лекарството с други средства.

винпоцетин

Винпоцетинът е лекарство, което коригира мозъчно-съдовия инцидент. Активното вещество на лекарството е аповинкаминат. Винпоцетинът има пряк ефект върху метаболитните процеси в мозъчната тъкан. Има съдоразширяващ ефект и подобрява кръвоснабдяването на мозъчната тъкан. Винпоцетинът повишава устойчивостта на тъканите към хипоксия, активира оползотворяването на глюкозата и метаболизма на серотонин и норепинефрин в мозъчната тъкан. Лекарството предотвратява агрегацията на тромбоцитите, като по този начин намалява вискозитета на кръвта. Винпоцетинът влияе положително не само на мозъка, но и на мускулната тъкан, допринасяйки за по-доброто им снабдяване с кислород и хранителни вещества. Лекарството обикновено се приема в доза от 5 до 30 mg за 30 минути - час преди тренировка. Винпоцетинът няма страничните ефекти на класическата „енергия“ под формата на безсъние или треперещи ръце.

метформин

Механизмът на действие на метформин се основава на способността му да потиска глюконеогенезата в черния дроб, като инхибира абсорбцията на глюкоза в червата и по-доброто й използване в мускулните тъкани. Ускорява процеса на преход на глюкоза към гликоген. Намалява апетита, поради което теглото се намалява или стабилизира. Той няма хипогликемичен ефект. Преди употреба спортистът трябва да се консултира с лекар, тъй като лекарството има много противопоказания и може да има странични ефекти.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea се нарича още Златният корен. Места на растежа му са Източен Сибир, Далечния Изток, Алтай и Саян. Фармакологичните свойства на златния корен се дължат на присъстващите в него активни вещества - родиолизид и родозин. В аптеките можете да ги срещнете в чистата им форма. Основната характеристика на Rhodiola rosea е ефектът, упражнен върху мускулната тъкан, изразяващ се в подобряване на енергийния метаболизъм в тях. Приемът на лекарството подобрява издръжливостта и увеличава мускулната сила. В същото време активността на контрактилни протеини, миозин и актин, се увеличава на клетъчно ниво и увеличава размера на митохондриите. Тинктурата от родиола роза се приема 2-3 пъти преди хранене в количество от 20-25 капки.

Какво можете да закупите във ФАРМАЦИЯ - Видео