Изградете бицепс с рецепта от Арнолд Шварценегер

Времената се променят и заедно с тях претърпяват промени и критерии за оценка на определени постижения, което ясно се вижда от развитието на стандартите за културизъм. Независимо от това, в тази област има класика, която не е загубила истинската си актуалност в съвременността. Говорим най-общо за оръжията и по-специално за бицепсите на Арнолд Шварценегер. Тяхната форма, размер, изразителност, структура, острота на очертанията могат много добре да се считат за днешните стандарти.

Как да го обясня ">

Психологически произход, тренировки за настроение

Важността на положителното отношение към тренировките трудно може да се надцени. Според австрийския дъб тя включва въображение, въображаемо видимо за растежа на очния мускул, така че ръката придобива размер на стая. Това са фантазии, но мотивационни фантазии.

Арнолд казва, че човек не трябва да ограничава размера на бицепса в ума, напротив, човек трябва да си представи нещо, наподобяващо планина. Тогава психологическите ограничения изчезват по отношение постигането на определен резултат. Голяма цел (дори в реалния живот недостижима) предполага страхотни резултати. Реалистична цел, дори и да бъде постигната, е умствено ограничаване на собствените стремежи.

Тънкостите на супинацията

Самият Арнолд описва супинацията чрез примера на флексиите с дъмбели. Първоначално ръцете са спуснати, дланите и палците сочат една към друга, за да изпънат напълно бицепсите. След това, докато дъмбелите се издигнат, трябва да завъртите палците си в противоположни посоки. В момента на края на повдигането ръцете са напълно огънати, а ръцете са обърнати колкото е възможно повече (ако е възможно, разбира се). Движението за супинация се нарича инверсия на китките и ръцете.

Според Шварценегер огъването на мряна е най-ефективното упражнение в изграждането на маса. Самият той започва да движи щангата от бедрата (с класически захват, определен от ширината на раменете), като го натиска леко с тялото, за да придаде инерция; инерцията дава време за концентрация. След пълно свиване на мускулите, снарядът бавно намалява до първоначалното си положение. В момента на завъртане на дланите възниква движението на супинация. Тази техника ви позволява да повдигате външните глави на бицепса през цялото време на тяхното свиване; в допълнение, той допринася за развитието на цялата централна част на мускулите, наречена топки.

Няколко технически препоръки от Арнолд

Арнолд смята, че в процеса на трениране на бицепс трябва да се спазват следните технически принципи:

  • необходимостта от разнообразно оборудване за обучение (дъмбели, блокове, щанги) трябва да бъде променено;
  • задължителността на изолирания товар конкретно върху бицепсите, който трябва да работи без помощта на мускулите на гърба, делтоидните мускули и др .;
  • желанието да използвате пълния набор от движения (без шоковото обучение с интензивни движения);
  • намиране на оптималната естествена линия на всички движения и нейното използване;
  • работа с пълна концентрация върху тренировките - физическа, психологическа, психическа.