Креатин на стероиден курс

Креатинът е карбоксилна киселина, която съдържа азот. Креатинът помага за засилване и стимулиране на енергийния метаболизъм в мускулните и нервните тъкани на клетъчно ниво, което позволява да се натрупа телесно тегло много по-добре и по-добре. Фармакодинамиката, присъща на биологично активния креатин, надарява това вещество със свойства и действие, подобни на андрогените, сред които тестостеронът е най-известният представител.

Анаболната ефективност на веществото се разкрива максимално, когато лекарството се приема заедно с анаболни стероиди. Съдържаща азот карбоксилна киселина се намира в различни силно насочени състави. Те нямат странични ефекти. Изключение е индивидуалната непоносимост. Отрицателните действия могат да възникнат при предозиране на лекарството, когато скоростта на приема е многократно по-висока от препоръчителната.

Как да приемаме креатин в курса на стероиди

Креатинът се предлага в няколко фармакологични форми - хапчета, прахове, таблетки. Използването на това съединение ви позволява да сведете до минимум броя на инжекциите в хода на анаболните стероиди. Дневната доза на карбоксилната азотна киселина зависи изцяло от продължителността на тренировките и възрастта на спортиста. Има и други фактори, които влияят върху количеството на приеманото лекарство. Нормата се избира според медицински и индивидуални показатели, но не трябва да надвишава 15 грама.

Вземете креатин на курс анаболни стероиди, според инструкциите, трябва да вземете предвид възрастовата категория. На атлетите под 22 години се препоръчва да консумират не повече от 3-4 грама, до 27 години - до 8 г. Спортистите на възраст с богат опит в тренировките трябва да се приемат от 12 до 15 г. Лекарството се пие веднъж или два пъти на ден за 2 -4 седмици. Дневната норма се разделя на равни обеми. След всеки курс направете задължителна почивка от 21 до 28 дни.

Опитните спортисти препоръчват да се разрежда веществото в сок или мед. Има спортисти, които използват креатин на базата на протеинови или млечни шейкове. И двете схеми на прием са еднакво вярни. Карбоксилната киселина с високо съдържание на азот трябва да се приема с много течности.

Противопоказания за прием на креатин на курса

Високата популярност на креатина в спортната среда послужи като причина за провеждането на многобройни изследвания от много научни и медицински центрове. Те позволиха да се идентифицира положителен ефект, отрицателен ефект, противопоказания за употребата на това лекарство.

Използването на креатин в културизма не се препоръчва заедно със стероиди, ако спортист страда от следните заболявания:

  • нарушения на централната нервна система;
  • бъбречна недостатъчност;
  • заболявания и нарушения на пикочно-половата система;
  • нарушения на ендокринните жлези и сърдечни заболявания.

Отрицателните последици от приема на карбоксилна азотна киселина са минимални, но при някои спортисти може да се наблюдават следните странични ефекти:

  • алергични силни реакции;
  • резки скокове на кръвното налягане;
  • бъбречна недостатъчност;
  • депресия на нервната система;
  • патология на уретрата.

Тези отрицателни ефекти се срещат доста рядко, но в редки случаи те имат къде да бъдат.

Отзиви за креатин на стероиден курс

В различни ресурси в Интернет можете да прочетете доста положителни отзиви, оставени от повдигачи, бодибилдъри и други представители на силовите области, по отношение на това колко ефективен е комбинираният прием на креатин и анаболици. По-голямата част от отзивите потвърждават, че използването на креатин във връзка с анаболни стероиди ви позволява да ускорите качеството на мускулната маса.

Сред огромния брой положителни мнения за креатина има изключително негативни. Много отрицателни отзиви най-често описват митични истории за отрицателни странични ефекти, но те не са свързани с креатин, а с грешен избор или прием на стероиди. За да не навредите на собственото си здраве, трябва да имате наистина добри познания за използването на спортната фармакология, а не само да спазвате правилата за употреба на креатин.