Zyzz - Азиз Сергеевич Шавершян

Азиз Сергеевич Шавершиян (Aziz Sergeevich Shavershian или Zizz (роден Zyzz; 24 март 1989 г. - 5 август 2011 г.)) е австралийски културист и моден модел от арменски произход, по-известен с псевдонима си Zyzz . Той стана известен, след като публикува няколко клипа за себе си в YouTube, започвайки с 2007. В края на юли 2011 г. вестник „Сидни Морнинг Хералд“ публикува статия за ареста на по-големия му брат Саид Шавершян за незаконното притежание на анаболни стероиди. На 5 август 2011 г., докато почиваше в Банкок, Зизс претърпя сърдечен удар и умря в възраст 22 години.

съдържание

  • 1 Биография
  • 2 Бодибилдинг
  • 3 стероиди
  • 4 Смърт
  • 5 Zyzz Motivation

биография

Zyzz, известен още като Азиз Сергеевич Шавершян е роден на 24 март 1989 г. в Москва. На 5-годишна възраст се премества с родителите си и по-големия брат в Австралия. Неговият брат, между другото, също беше запален играч в World of Warcraft. Започва да играе през 2006 г. на сървъра Magtheridon за шаман с псевдоним Bestbrah, в края на 2006 г. брат му Азиз също намери своето алтер его, създавайки войн под псевдонима Zyzz. Присъединявайки се към гилдията „Синове на Зевз“, ​​той успя бързо да постигне много добри резултати, скоро целият сървър разбра за неговия герой, а година и половина по-късно неговият герой беше сред 500-те „топ“ герои в Австралия. Именно PvP аспектът в играта най-много заинтересува Zyzz, той лесно излезе победител от почти всеки дуел. Zyzz беше един от малкото играчи, които се подчиниха на титлата High Leader в класическия Vanilla World of Warcraft. Според брат му Азиз седял в различни БГ по 5-7 часа на ден.

Неговите сътрудници винаги говореха за него като за „весел и весел“ човек, който поддържаше отношения с тях не само в Азерот. Zyzz продължи да играе след излизането на The Burning Crusade през зимата на 2007 г., като постигна сериозен успех в света на вероотстъпния елф - Outland, гилдията, в която той беше по това време, те убиха Илидан сред 100-те първи в света. Разбира се, Zyzz не остави PvP в тази добавка, защото сега те дадоха достойни награди за PvP. В края на първия и втория сезон на арената той има 2 титли в „скарбонката“ и съответно Swift Nether Dragon и The Merciless Nether Dragon. Въпреки че, според брат му, Азиз получи малко по-готино за играта. Нещо повече, с излизането на „Пламтящият кръстоносен поход“ брат му също спря да играе, продавайки сметката си за неизвестна сума). „След като е живял“ в Азерот още няколко месеца, Азиз взе съдбовно решение (в противен случай не може да се нарече съдбовно), той продаде героя си на американски геймър, който отдавна се интересуваше от своя войн за 1700 долара.

С спечелените пари младежът купи годишно членство във фитнеса, закупи малко спортно хранене и започна да тренира, вдъхновен от спортисти като Арнолд Шварценегер и Франк Зейн. Най-интересното е, че в спорта той също започна да постига успехи. Според неговия треньор той прекарвал по 5 часа на ден във фитнес залата, като не щади себе си, сякаш воден от някаква мотивация, само движена от него. И резултатът не след дълго, а след лятото на 2010 г., Zyzz изглеждаше съвсем различно.

Успехът му в спорта стана толкова забележим, че през март 2009 г. той бе поканен на позицията на фитнес инструктор в клуба, където преди 3 години купи абонамент. И вече там, според посетители и други служители на спортния клуб, той заложи 100%. Въпреки това Азиз не спря дотук и буквално няколко месеца по-късно спечели награда в първенството по културизъм в Сидни сред непрофесионалисти. И вече на това първенство той бе забелязан от представители на агенция за моделиране, предлагайки му работа.

бодибилдинг

Преди да стане културист, Азиз е описван от себе си като "дриш" и ектоморф. След като завършва училище и се вдъхновява от културиста на брат си, той започва да ходи в местния фитнес и започва да тренира. Започва да изучава диетични режими, тренирайки техники по пътя, прилагайки ги в стремежа си да стане културист. Любимите му културисти са Арнолд Шварценегер и Франк Зейн. В интервю за уебсайта за бодибилдинг Simplyshredded.com Шавершян заяви, че първоначално би искал да стане културист, за да „впечатли момичетата“. Той сподели, че непрекъснато гледа фотографии на известни културисти, мечтаейки, че един ден ще стане същият като тях. След четири години подготовка, Азиз каза:

С увереност мога да кажа, че мотивацията ми е постигната само за да впечатля хората, това идва от усещането за цели и техните постижения. Много харесвам да ходя на фитнес, усещане за изпомпване, когато кожата се разкъса от последното повторение, това е, което не мога да си представя без

Преди смъртта си Шавершян създава марката си за спортно хранене „Протеин на боговете“ (англ. Protein of the Gods), през юни 2011 г. също е издадена линия за дрехи, а на 17 май 2011 г. излиза книгата за бодибилдинг „Библията на цицата“ (англ. Zyzzs). Библията за културизъм) в него са описани тренировките и храненето му в продължение на 4 години. Той твърдеше, че Интернет му е помогнал да изгради марката си и това в крайна сметка стана възможно благодарение на използването на социални сайтове.

стероиди

На 14 юли 2011 г. братът на Азиз Саид беше арестуван за притежание на анаболни стероиди и се призна за виновен след смъртта на Азиз. Списание Sydney Morning Herald Magazine публикува статия за използването на стероиди от Шавършян. След тази публикация Азиз възрази и поиска премахването на статията, като се твърди, че никога не е използвал стероиди. На въпроса на The Daily Telegraph, Zyzz отрече да използва стероиди и твърди, че е постигнал такава фигура благодарение на упорита работа във фитнес залата и строга диета. Според Sydney Morning Herald, компанията Zyzz е работила като стриптизьорка, за която се твърди, че е страхотен човек и никога не е използвала стероиди. Според The ​​Daily Telegraph Шавършян често използвал различни фрази, свързани със стероидните курсове.

смърт

На 5 август 2011 г. Азиз Шавершян претърпя сърдечен удар в сауна, докато релаксираше в Банкок, Тайланд. Отведен е в болница, където лекарите не могат да го върнат към живот. Семейството и приятелите му научили за смъртта му от социалната мрежа Facebook. Смъртта му е потвърдена във вторник, 9 август, от Министерството на външните работи и външната търговия. Аутопсия разкри, че Азиз има вродено сърдечно заболяване. Семейството му заяви, че има няколко незначителни симптоми няколко месеца преди август, включително високо кръвно налягане и задух. Семейство Шавершиян имало фамилна анамнеза за сърдечни заболявания.

Преди смъртта си Шавършян публикува видео в себе си в социалните мрежи, което по-късно се появи в Nine News като „Най-доброто видео на годината“ през 2011 година. През последните 12 месеца (май 2011 г. - май 2012 г.) статистиката на Google Insight показва, че тя е била търсена в Google толкова пъти, колкото австралийският премиер Джулия Гилард, и три пъти повече от лидера на опозицията Тони Абът.

През 2012 г. по време на фестивала в Сидни хората, облечени като Азиз, като по този начин отдават почит.

Саид Шавершян създаде 19-минутен видеоклип за брат си Азиз, озаглавен „Zyzz - The Legacy“, който по-късно стана много популярен

Преди смъртта си Азиз имаше 60 000 фенове на фен страницата си. През април 2012 г. The Daily Telegraph отбеляза, че неговата фен страница, която сега има над 400 000 фенове, продължава да привлича голям брой хора.

Zyzz водеше забързан двуличен живот. Може би това се отрази на здравето му. Алкохолът, наркотиците, тютюнът са онези неща, които не са съвместими със спорта. Във всеки случай трябва да изберете между две опции. На 9 август се състоя погребението на Азиз Сергеевич Ширшарян.

Семейството и приятелите му научили за смъртта му от социалната мрежа Facebook. Смъртта му е потвърдена във вторник, 9 август, от Министерството на външните работи и външната търговия. Аутопсия разкри, че Азиз има вродено сърдечно заболяване. Семейството му заяви, че има няколко незначителни симптоми няколко месеца преди август, включително високо кръвно налягане и задух. Семейство Шавершиян имало фамилна анамнеза за сърдечни заболявания.

Първоначално той искаше да стане спортист, за да „впечатли момичетата“. Той каза, че е разгледал снимките на културисти и си е обещал, че един ден ще бъде като тях. След 4 години интензивно обучение той заяви:

„С увереност мога да кажа, че мотивацията ми за тренировка е много по-широка, отколкото просто да впечатля хората, идва от желанието да надмина себе си във фитнеса.“

През 2011 г., след смъртта му, Foxmults, в памет на Zyzz, го „възкреси“ в анимационния сериал „Остров на отчаяни герои“.

Всички, които познаваха Азиз, казваха, че би искал да гледа на себе си от този ъгъл. В крайна сметка, „стига да го помним, той е жив“, казваха онези, които го познаваха в света на World of Warcraft.

Zyzz изживя кратък, но много светъл живот, превръщайки се може би в първия човек, който е бил хардкор геймър, спортист и модел в живота си.

Вместо да слуша публиката, Zyzz просто ги вкара, казвайки: " Ако обърнете внимание на всички коментари, които тълпата ви казва, по принцип не можете да напуснете къщата ." Той непрекъснато се усъвършенстваше и обръщаше специално внимание на изучаването на хранителни схеми, диети, принципите за изграждане на програми за обучение. Това го отличаваше от повечето „ролки“. Zyzz, чийто ръст беше 190 см, и той тежеше 95 кг с 8% телесна мазнина, доказа, че ектоморфите могат да изглеждат прилично, въпреки факта, че не са склонни към изграждане на мускули.

„Не тренирам момичета. Тренирам да създавам аура. Когато влизам в стая и се представям за някого, когато отивам на интервю за работа, обичам да изглеждам доминиращо, да съм в светлината на прожекторите. Обичам да минавам и да чувам разговори за мен. Харесва ми факта, че ако отида някъде, където са хиляди хора, почти всеки ще си спомни кой съм, когато си тръгна. Дори не трябва да казвам дума. "

Zyzz мотивация