Мартин Форд

Мартин Форд се откроява с ръста си от 207 см и тегло от около 150 кг, но не винаги е бил толкова здрав. В младостта си един висок човек често беше прикован, защото беше висок и слаб. Мартин страда дълго, но след това реши да се промени коренно.

Мартин Форд е роден на 26 май 1982 г. в Бирмингам, Великобритания.

Историята на Мартин Форд

Как слаб човек успя да се превърне в гигантски културист ">

Има много наистина големи и напомпани момчета, но дори на фона им Мартин Форд изглежда като гигант. Гледайки го днес, е трудно да се повярва, че той беше обикновен мърляв човек преди дванадесет години, който беше като глупак, открояващ се от тълпата само по височината си, която е 207 см. С течение на годините с Мартин се случи истинска трансформация. От кльощав човек, който тежал 70 кг, той се превърнал в истински гигант, чието тегло е 147 кг. Ярко доказателство за метаморфоза е снимка от Instagram на Ford.

Историята на трансформацията на Ford е като сюжета на филм. Животът на професионален крикет млад човек се промени, когато беше ранен по време на играта. Атлетичната му кариера като играч по крикет беше изложена на риск, а опитът му доведе до стрес и драматична загуба на тегло. Мартин със своя баскетболен ръст и тегло от 70 кг изглеждаше много потискащо.

За да се измъкне от депресията, Мартин бе помогнат от ясно поставена цел, която беше да се върне в предишната си форма. Когато успя да натрупа първите 5-6 килограма, той реши да не спира дотам и да продължи да трупа маса. Това беше началото на превръщането на мърляв човек в помпан гигант.

В стремежа си да спечели мускулна маса, Мартин не се ограничаваше да посещава фитнес залата, той влезе в Университета за спортни науки, стана фитнес треньор. Усилията и фанатизмът на спортиста не бяха напразни, а възможностите, разработени от него, са шокиращи. Мартин може да направи мъртва лифт с тегло 350, преса за крака - 750 кг.

Диета и психология

В началото на трансформацията си културистът обърна повишено внимание на диетата. Програмите за обучение дойдоха по-късно. Днес Мартин харчи около 250 паунда седмично за храна. Средният човек консумира около две хиляди калории на ден. Мартин се придържа към съвсем различна норма, достигайки до седем хиляди калории на ден. За да поддържа форма, гигантът трябва да се храни буквално на всеки час.

Мартин съставя диетата си в следното съотношение: въглехидрати - 40%, мазнини - 30%, протеини - 30%. Това обикновено е шест хранения на ден. За всяко хранене той изяжда от 25 до 35 г протеини, от 40 до 60 г въглехидрати, от 10 до 15 г здравословни мазнини. Независимо от това, спортистът отделя много време на изследвания по културизъм и книги. Според Мартин ключът към успеха е правилното психологическо отношение. Тя е по-важна от всяка хранителна добавка. Без него е невъзможно да се постигнат смислени резултати.

Мартин Форд Животът днес

От раждането си Мартин живее във Великобритания, в град, наречен Западен Мидландс. Спортистът е щастлив съпруг и баща. Всеки ден той води дъщеря си на училище, чиито ученици все още са ужасени от гигантския татко. Появата на Мартин изглежда само невероятно. Културистът има спокоен и уравновесен характер, заради който се нарича добрият човек. Ford е собственик на фитнеса и с голямо удоволствие дава съвети на своите посетители.

Изключителен външен вид позволи на Мартин да започне да реализира друга цел - да пробие в телевизията. Трябва да се отбележи, че успехът му в този по-прост е доста добър. Миналата година той получи първата си роля. В момента културистът играе ролята на злодея "Кошмар" във филма "Безспорни 4".

Самият Форд казва, че основната му цел не е да постига рекорди във фитнеса, а да увеличи размера, за да шокира всички с размерите си. Именно това го мотивира най-много.