Кай зелено

съдържание

 • 1 Антропометрични данни
 • 2 Биография
 • 3 най-добри постижения
 • 4 Кай Зелено хранене
 • 5 кай зелени тренировки
 • 6 Характеристики на Kai Green

Антропометрични данни

 • Височина: 173 см;
 • Тегло: 136 кг (извън сезона), 116 кг (състезателен);
 • Бицепс: 56 см;
 • Хип: 86 см;
 • Ракла: 148 см.

биография

Кай Грийн е родена в графство Бруклин, Ню Йорк, на 12 юли 1975 г. Младите години на бъдещия известен спортист не бяха безоблачни. Започвайки от 6-годишна възраст, Кай Грийн е поставен под опеката на държавата, тъй като има сериозни проблеми в семейството си. През годините той трябваше да живее в едно или друго семейство, което значително повлия на психическото състояние на младия мъж. За да избяга по някакъв начин, момчето реши да се занимава със спорт и започна да посещава фитнес залата. Всъщност той искаше да бъде художник. Това му беше полезно в бъдеще, когато започна да излиза на сцената, показвайки красива и оживена произволна композиция. В допълнение, Кай Грийн обичаше да рисува, затова използваше тялото си като платно, докато създава произведения на изкуството. Като цяло той беше талантливо момче, макар и до известна степен проблем.

Още в 7 клас много учители отбелязват, че Кай има отлични способности, добре развит и доста талантлив. Единственото, което страдаше от него, беше поведение, което не беше най-доброто, меко казано. Затова учителите решиха да го изпратят на състезанието. Кай вече в онези години разбираше, че има отлични способности и ще успее да постигне значителни висоти в този спорт, надминавайки всички свои съперници. Реши да се посвети изцяло на спорта. Тази увереност му даде кураж, когато той отново излезе на сцената, заобиколен от известни културисти. През учебния период често му се налагаше да ходи на различни състезания. Естествено, този опит беше безценен, тъй като доста често успяваше да заема високи места в прилични турнири. Учителите също трябва да бъдат дължими, тъй като не се знае по кой път би тръгнал този ученик. След това той реши да направи кратка пауза, за да увеличи значително обема на мускулите си. Той искаше да изненада всички с новата си форма и да се появи пред всички напълно различен културист. Бъдещият шампион започна да тренира в спортната зала на 5th Avenue, където тренираха опитни културисти. Тук той научава много нова информация за самото обучение, за храненето и т.н. В същото време той се опита да внесе нещо ново в тренировъчния процес.

На 18 години Кай Грийн става професионалист в своята федерация по културизъм. Той се гордееше с това, тъй като успя да спечели почти всички състезания, в които участва и в които изпрати федерацията му. През 1997 г. спортистът се обърна към Федерацията на IFBB за професионален културизъм, но за начало той беше посъветван да разреши всички проблеми с любителска организация NPC. След това младият талантлив спортист не печели победи и едва през 1999 г. придоби абсолютната титла на Universe. В резултат той бе поканен на Световното първенство в Братислава. Ако спечели шампионата, тогава щеше да получи титлата на професионална федерация на IFBB. За съжаление му беше подадено само 4-то място, което зачеркна мечтата му. Тъй като се носеха слухове, че Кай никога няма да успее, той повярва на тези слухове и се върна в училище, за да остане талантлив художник.

През 2004 г. Вселената федерация на екипа на NPC реши да даде шанс на най-добрия спортист, за да може да получи титлата професионалист според IFBB. Въпреки факта, че Кай Грийн не е на сцената от близо 5 години, той все пак успя да спечели в тежката категория. Така той успя да стане професионалист на IFBB и това му отвори нови възможности в културизма.

Най-добри постижения

В началния етап на спортната кариера на Кай Грийн успехите му бяха смесени: той можеше да вземе награда или дори изобщо да не влезе в 17-те най-добри спортисти. Беше през 2006 г. на турнира в Ню Йорк Pro, когато първото място бе покорено от добре познатия Фил Хийт. За първи път Кай Грийн спечели едва през 2007 г., като участва в турнира в Колорадо Pro. На този турнир имаше доста достойни съперници като Рони Роккел, Брени Уорън, Даррем Чарлз, Джони Джексън, Денис Джеймс и други.

През 2008 г. печели първото място в Ню Йорк Pro, а след това печели Арнолд Класик два пъти подред през 2009 и 2010 година. В същия период печели турнира "Гран При Австралия". След това той спечели още 2 победи - на турнира в Ню Йорк Pro през 2011 г. и на турнира в Прага през 2013 г. От 2012 до 2014 г. този спортист успя да заеме главно само втори места в различни турнири, а Фил Хийт зае първо място.

Кай зелена храна

Кай Грийн никога не е оповестявал никъде според каква схема се храни, тъй като всички вярвали, че този спортист е мистериозен човек. Следователно да се намери във всякакви източници всякаква информация по този въпрос е практически нереалистично. Още в млада възраст този спортист ядеше доста плътно, ядеше до един и половина килограм говеждо месо на ден, ядеше десетки яйца, включително с жълтъци, ядеше много ориз, овесени ядки, картофи, измити с протеинови шейкове. Като закуска той използва пилешки гърди. Говори се, че може да изяде до 30 пилешки гърди или до 200 яйца за един ден. Трудно е да си представим колко храна яде това чудовище на ден и колко пари е взело. Когато Кай Грийн се подготвяше за състезанието, той не отказваше въглехидратите, но броят им бе забележимо намален. Кая беше спонсориран от Muscle Meds и му осигури качествено спортно хранене. Този спортист предпочете месен протеинов концентрат. Или спортистът харесва повече вкуса му, или съставът на аминокиселините е по-подходящ.

Kai Green Training

Много спортисти по време на кариерата си са сменили няколко спортни зали. И това е правилно, защото всеки иска промяна на декори, нови симулатори и нови лица. Кай в това отношение не беше изключение. Освен това всички спортисти рано или късно се събират в една зала, което за тях се превръща в легенда. Самият Кай Грийн тренира в такава зала, заедно с такива известни културисти като Фил Хийт, Дориан Йейтс, Флекс Уилър и други изтъкнати културисти. В тази стая винаги се поддържаше истинската атмосфера на Качков и името на тази стая е Power House Gim.

Отначало спортистът тренира, като започва от 3 часа следобед и до 7 часа вечер, както повечето спортисти, но след това преминава в друг режим и започва да отделя сутрешно време на обед на тренировки. Както самият спортист каза, това помага да се концентрирате правилно, тъй като през този период във фитнеса няма много хора в сравнение с вечерния период. Благодарение на това винаги се получава само ползотворно обучение.

Кай Грийн работеше върху мускулите си според собствената си техника. Не работеше с прекомерни тежести. Естествено, когато извършвате сложни основни движения, като мъртво повдигане, натискане на щанги с натискане и повдигане на Т-бара, всички мускули на гърба участват. Но при големи натоварвания не е възможно да се концентрирате върху работата на отделни мускулни групи. В този случай цялото внимание е фокусирано върху самото издигане на снаряда. Освен това повдигането на големи тежести често води до нараняване. Следователно този подход не беше приветстван от спортиста. Често този спортист използвал различен метод, за да се концентрира върху работата на отделни мускулни групи: той просто се дръпнал между сетовете. По принцип този подход към тренировъчния процес е свързан с факта, че не само да се изработят всички мускулни групи, но и да се поддържа връзка „мозък-мускул” на правилното ниво. Когато Кай наистина почувства работата на мускулите си, той започна да прилага тази философия и за други движения, свързани с трениране на мускулите на гърба, включително такова трудно упражнение като мъртва капка.

Докато тренираше мускулите на краката, Кай Грийн изпълни едно доста интересно упражнение, което малко хора изпълняват в съвременните фитнес зали - Джеферсън клек или Джеферсън Кравс.

Такова упражнение оказва силно влияние върху дупето, включително бицепсите на бедрото и квадрицепсите. Благодарение на това упражнение, Кай успя да изработи дупето си, сякаш са изсечени.

Някои спортисти се опитват да намерят начини да улеснят задачата, вдигайки тежести и всъщност не мисля за последствията. Кай Грийн не принадлежи към този тип спортисти. Напротив, той винаги се опитва да усложнява упражненията, а не глупаво да вдига тежести. Ако внимателно изучите видеоклипа, с участието на тренировките на Кай Грийн, можете ясно да видите, че този спортист не работи с прекомерни тежести, не използва техника на резки и частична амплитуда. Той предпочита да работи изолирано за всяка мускулна група, като изработва отделни секции и за това не са необходими претоварване.

Характеристики на Kai Green

Кай Грийн се смята за най-артистичния културист на всички времена. Всяка поява на сцената, всяко показване на мускулите му не са просто каменни пози, а истинска артистичност. Винаги се открояваше от цялата тълпа спортисти. Особено привлечено внимание беше неговото произволно позиране. Той можеше да извърши стойка за глава, да прави различни преврати и да стане в необичайно положение. Затова спокойно можем да кажем, че това не е само спортист, но и спортист с талант на актьор. Неговите плитки не са просто желание да се открояват, а желание да докаже на всички, че той не е обикновен спортист, а талантлив спортист, особено след като плитките не бяха излишни. В допълнение, Кай Грийн отбеляза, че не обича да се откроява, особено на улицата и особено в района, в който живее. Тъй като районът не е изцяло проспериращ, дори през лятото спортистът се разхожда почти напълно обвит в дрехи, така че никой да не го разпознае.