Оптимално хранене ZMA

ZMA комплексът на Optimum Nutrition е лекарство, което стимулира синтеза на тестостерон, повишава издръжливостта и увеличава скоростта на увеличаване на мускулния обем. Основните компоненти на спортната добавка са витамин В6, цинк и магнезий. Комплексът е много популярен сред спортистите, тъй като дава видим резултат почти веднага след началото на курса. Друго предимство на добавката е липсата на отрицателни ефекти, вредни въздействия върху здравето. В препарата няма химически включвания. Състои се от естествени съставки.

Високата и бърза ефективност на комплекса се дължи на правилно подбрана концентрация на елементи. В6, магнезият или цинкът поотделно нямат значителен ефект, но заедно дават отличен положителен резултат, което позволява на спортиста да повиши нивото си на изпълнение по време на тренировките. Наред с наддаването на тегло комплексът има положителен ефект върху възстановителните процеси. Освен това много спортисти отбелязват подобрено качество на съня.

Ефекти на приемане

Приемането на ZMA дава следния положителен ефект върху тялото на спортиста:

  • повишава издръжливостта;
  • активира процесите за по-добро и по-бързо натрупване на мускули;
  • стимулира синтеза на голямо количество хормон на растежа, както и тестостерон;
  • увеличава показателите за здравина

Комплексен ефект върху тялото се усеща след няколко дни от началото на курса.

Как се приема

Една дозировка, препоръчана от производителя, включва три капсули. Това количество от лекарството представлява: цинк - 30, витамин В6 - 10, 60, магнезий - 450 милиграма. Режимът на прием за мъже и жени е различен. Обучените спортисти редовно се препоръчват да пият по 3 хапчета на ден, а за нежния пол дозировката се препоръчва да се намали до 2 капсули. Най-добре е да приемате лекарството или след вечерно хранене, или по-близо до вечерта.

Увеличаването на оптималната доза не се препоръчва. Излишъкът от цинк влияе на усвояемостта на медта и калция, а магнезият води до слабост и прекомерна умора. Не трябва да се забърквате в лекарството и да приемате добавката редовно. Дългосрочната употреба води до натрупване в организма на голяма концентрация на цинк с магнезий. Оптималната продължителност на курса е месец.

Една опаковка, съдържаща 90 капсули, е достатъчна за пълен цикъл. Можете да закупите буркан, който съдържа два пъти повече хапчета. Тридесетдневни почивки със сигурност се правят между месечните курсове.

Отзиви за прием на ZMA

Голям брой дискусии и дискусии на добавката показва високата популярност на този продукт сред спортистите. Спортистите оставят както положителни, така и отрицателни отзиви за лекарството. Мнозина в коментарите си пишат, че комплексът наистина помага да спим по-добре. Това, разбира се, се отразява на качеството на възстановителните процеси след тренировка. Освен това в рецензиите се отбелязва и фактът, че добавката повишава синтеза на тестостерон, но няма ефект върху показателите за наддаване на тегло или сила, както уверяват спортистите.

Допълнение, ако анализирате отзивите, вземете не само за спортни цели. Сред купувачите има доста служители на компании, офиси и други хора, които имат проблеми със съня, страдат от загуба на мотивация, излагат на постоянен стрес на фона на намалени нива на тестостерон. Има някои спортисти, които напълно потвърждават ефектите, декларирани от производителя, но смятат, че цената на добавката е твърде висока. Има дори препоръки за приготвянето на такива лекарства у дома с помощта на аптечни компоненти, но те са доста сложни и отнемат много време.