Тамоксифен в културизма

Тамоксифен е лекарство на химическа основа, което е доста рядко срещано в света. В края на краищата това лекарство е напълно уникално, то се различава значително от подобни средства. Лекарите го причисляват към групата на сексуалните хормони. Както всяко друго медицинско лекарство, употребата на тамоксифен се извършва строго, както е предписано от лекаря. Самостоятелното приложение на тамоксифен може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве.

Лекарството " Тамоксифен " има друго име. Нарича се още „Нолвадекс“. Първоначално това лекарство е разработено изключително за лечение на жени. Използван е за предотвратяване на рак. В крайна сметка той е в състояние да идентифицира и предупреди човек за развитието на онкологията, което му позволи да диагностицира и излекува болестта навреме. Но след известно време тамоксифенът започва активно да се използва в спорта, по-специално в културизма. Ефектът от това лекарство е много бавен, особено в ранните етапи на лечение, затова се препоръчва да се приема заедно с други подобни лекарства.

Както вече споменахме, тамоксифен започна активно да се използва в спорта. И за това има основателни причини. Факт е, че тамоксифен значително повишава нивото на тестостерон в организма на човек, тъй като това лекарство е антиестроген. Според статистиката, ако сравним първоначалните данни за ендогенен тестостерон в тялото на човек, тогава, ако той ще използва лекарството при двадесет мг за десет дни, нивото на тестостерон в кръвта му ще се увеличи с 42%. И ако го използвате повече от месец и половина, това ниво може да се увеличи дори до 83%. Подобна статистика сочи, че тамоксифенът е много по-ефективен от другите лекарства. Това е едно от основните му предимства.

съдържание

  • 1 Предимства на лекарството
  • 2 Недостатъци на лекарството
  • 3 странични ефекти
  • 4 Тамоксифен в културизма
  • 5 Как да приемате Тамоксифен

Предимства на лекарството

1. Почти веднага след употреба лекарството повишава холестерола в кръвта. В същото време рискът от сърдечни заболявания значително намалява. В крайна сметка, както знаете, много спортисти по културизъм могат да страдат от такива заболявания;

2. В сравнение с други лекарства, тъй като тамоксифенът е много лек естроген, той не вреди на вътрешните органи, а по-скоро има положителен ефект върху човешкото тяло;

3. Тамоксифенът е много по-безопасен от другите лекарства. Дори продължителната употреба на него не причинява много вреда на организма.

Недостатъци на лекарствата

Както всяко друго медицинско изделие, тамоксифен има редица странични ефекти:

  • Поради своята структура, лекарството инхибира растежа на инсулиноподобен фактор в човешкото тяло;
  • Тамоксифенът действа много бавно. Действието му се осъществява в продължение на много часове. Това е особено забележимо в началния етап на осиновяване;

Недостатъците включват факта, че много лекари по културизъм съветват спортистите да приемат тамоксифен заедно с други лекарства. Много често се препоръчва да го използвате заедно с Провирон. В крайна сметка, именно това лекарство е в състояние да изгори излишните мазнини в тялото. Както можете да видите, тук е ясно посочен друг недостатък на лекарството.

Странични ефекти

Подобно на много лекарства, тамоксифен също има своите странични ефекти.

Много често, точно след приема на лекарството, много хора наблюдават:

1. Повишаване на температурата;

2. Частична плешивост;

3. Гадене, сухота в устата, значително намаляване на ерекцията.

По-рядко се срещат такива симптоми:

1. Обрив по тялото;

2. Много бърза умора;

3. Анорексия;

4. Възможен временен запек.

Сред тези странични ефекти има и доста опасни. Например, лекарите знаят случаи, когато пациентът е имал силно главоболие, значително намаляване на зрителната острота, замъглено съзнание и други. Имало е и случаи, когато са наблюдавани нарушения във функционирането на черния дроб и други жизненоважни за човека органи. Такива случаи са много редки, но за съжаление се случват. Ето защо лекарството трябва да се приема според строгата рецепта на лекар. Както можете да видите, лекарството има много силни странични ефекти, така че не се препоръчва на хора, чувствителни към неговия състав.

Тамоксифен в културизма

При културизма лекарството се приема за увеличаване на мускулната маса, за увеличаване на релефа им. Също така за увеличаване на общото телесно тегло или обратно, за намаляване. Можете да го закупите в аптеките на града. Продава се без рецепта. Тъй като това е рядко вещество, може да не е във всички аптеки. Въпреки че продажбата му е разрешена без рецепта, не бива да я купувате по този начин. Преди употреба не забравяйте да се консултирате с вашия лекар.

Как да приемате Тамоксифен

Приемът на Тамоксифен след курс на стероиди се препоръчва да се комбинира с ароматазни инхибитори, най-популярният от които е Провирон. Тамоксифен като основно средство за РСТ се използва в дози от 10 до 20 милиграма дневно, като се започне от последната седмица на курса и завършва с втората седмица след неговото приключване. Ако Провирон не се приема, Тамоксифен се включва малко по-късно - на 2 седмици и приключва 2-3 седмици след отмяната му.

Моля, обърнете внимание, че най-високото ниво на естроген се наблюдава в организма в края на първата седмица от курса на AAS. Що се отнася до това как да приемате Тамоксифен в културизма на стероиден курс, който няма ефект на ароматизация, се препоръчва да го добавите само в края на цикъла.