ТОП 10 високопротеинови продукти за отслабване и сухо тегло

съдържание

  • 0, 1 риба
  • 0, 2 Извара без мазнини
  • 0, 3 месо
  • 0, 4 Черен дроб
 • 1 Продукти, подходящи само за маса
  • 1.1 Бобови растения
  • 1.2 Сирена
  • 1.3 Ядки
  • 1.4 зърнени култури
  • 1.5 Багели и гевреци
  • 1.6 Яйца
  • 1.7 Заключения
  • 1.8 Протеини в храните

риба

Филе от риба тон, пъстърва, сьомга, скариди. Тези морски дарове съдържат приблизително 20% протеин и 1% - 6% мазнини. В рибата тон няма въобще мазнини .. Въпреки това, ако рибата е много мазна, тогава дори и в този случай натрупването на излишно тегло от рибеното масло е многократно по-трудно от нормалното. Тази група включва риба, съдържаща най-малко 10% протеин и не повече от 10% мазнини.

Също така трябва да обърнете внимание на сушената и сушена риба и скаридите. Тези продукти съдържат 40-50% протеин. Тази концентрация е възможна при ниско съдържание на вода в изсушени продукти.

Извара с ниско съдържание на мазнини

Този продукт съдържа приблизително 18% протеин. Недостатъкът на този млечен продукт е неговата сухота и в резултат на това е много неудобно отделно да го ядете. Въпреки това, изварата от извара се абсорбира за дълго време и това е неговата положителна страна. Яденето му ще бъде полезно по всяко време на деня.

месо

Месото от говеждо, пуешко и пилешко месо и другото най-диетично месо съдържа около 20% протеин и 10% мазнини. Пилешката гърда е наситена с протеин в количество от 25%, но почти няма мазнини. Като цяло по-малко от 10% мазнини в месото е идеално за отслабване.

Черният дроб

Черен дроб от говеждо, свинско и пилешко месо. В сравнение с месото има много по-малко мазнини, от около 1% до 6%. Количеството протеин съвпада с съдържанието му в месото.

Продукти, подходящи само за маса

пулс

Грах, фасул, соя, леща. Грахът, бобът и лещата съдържат 20% - 25% протеин. Соя - 35% - 40% протеин. Положителното качество на тези продукти е тяхната ниска цена и липсата на мазнини. Грахът е сред най-лесно достъпните протеинови източници. Този продукт ще може да направи добра диета за хора с ограничени финансови възможности. Изсушеният грах може да се готви и пюре от него. Оказва се ястие като картофено пюре. Сърдечен и с високо съдържание на протеини.

Всички бобови растения обаче съдържат и значителни количества въглехидрати. А соята все още съдържа 15-20% мазнини. В резултат бобовите растения са чудесни за напълняване, но не могат да се използват като диетичен продукт.

сирене

Кехлибар, Пармезан, планина, Холандски, Пошехонски, Ярославъл. Тези продукти са наситени с протеин в количество от 25% - 35%. Това са най-често срещаните сирена. Количеството мазнини в сиренето е приблизително същото като протеина. При този сценарий използването на този продукт като диетичен продукт е крайно непродуктивно.

ядки

Орехите, фъстъците, кашуто, шам-фъстъкът съдържат около 20% - 25% протеин. Но мазнините в тях са още повече и това е приблизително 50% - 60%. С тези свойства ядките са идеални за напълняване, но ще бъдат пречка за отслабване.

зърнени храни

Елда, овесени ядки, просо, ечемик, леща. Тези продукти съдържат 10 до 14% протеин. Количеството въглехидрати е многократно по-голямо, някъде между 60% и 70%. Това се отнася до сухо състояние. В резултат на това зърнените култури са чудесни и за увеличаване на теглото. Тяхното значително предимство е ниската цена.

Багели и гевреци

Тъй като това по същество е „сух“ хляб, в тях има повече протеин, отколкото в обикновения. Приблизително 15% - 16%. Все пак въглехидратите до 70%. Следователно, те също не са подходящи за отслабване.

яйца

Яйцата съдържат еднакво количество протеини и мазнини. Това е приблизително 12%. В същото време жълтъкът съдържа повече протеин от бялата маса на яйцето. Яйчният белтък се консумира поради липсата на мазнини в тях, а жълтъкът съдържа 35% от него. В резултат на това яйцата не са подходящи за отслабване, ако ги ядете цели. Ако спазвате диета, най-добре е да ядете само протеин, но тъй като съдържа само 10%, тогава за да получите протеини в количество от 100 грама, ще трябва да използвате яйчен белтък до литър. А това е много голям брой яйца, което е трудно да си представим.

данни

Като се имат предвид всички продукти, можем да заключим, че не всички протеини са подходящи за една цел. Ако възнамерявате да увеличите телесното тегло, най-добре е да използвате храни от протеинов тип, както и такива, които допринасят за отслабването. Но ако трябва да отслабнете, трябва да се съсредоточите върху храни с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Но тези продукти не са евтини.

Протеини в храните