BCAA Xpress на Scitec Nutrition

Комплексът BCAA Xpress включва 3 незаменими аминокиселини. Хранителната добавка Scitec се предлага под формата на прах. Предимството на комплекса е, че се разтваря перфектно и има отлични данни за вкуса. Целта на лекарството е да натрупа стройна мускулна маса с едновременно увеличаване на работоспособността, запазване на мускулите, а също и ускоряване на метаболитните процеси. Комплексът е допустимо да се използва, както в процеса на натрупване на мускули, така и в процеса на сушене.

структура

Комплексът BCAA Xpress се състои от основните аминокиселини, които са толкова необходими за нормалното функциониране на човешкото тяло. Три основни аминокиселини са представени в съотношение 2: 1: 1. Следователно една доза BCAA Xpress, която тежи около 7 грама, се състои от:

  • От левцин - 2, 5 грама.
  • От изолевцин - 1, 25 грама.
  • От валин - 1, 25 грама.

Ароматизиращите компоненти, които съставляват комплекса, са 2 грама от 7 грама. Ароматизиращите компоненти са както изкуствени, така и естествени аромати, аспартам и лимонена киселина.

Как да приемате BCAA Xpress

Нормите за приемане на комплекса директно зависят от нуждите на спортиста от аминокиселинни комплекси. Затова се препоръчва да се приема комплекс от аминокиселини 2-3 пъти на ден, по 1 или 2 порции. Когато се появи интензивно обучение, лекарството се приема най-добре по време на тренировка и веднага след него. Ако това са дни без физически натоварвания, тогава е по-добре да пиете аминокиселини сутрин и между храненията.

По правило комплекс от аминокиселини, произведени под формата на прах, се разтваря в течност. За целта се приемат 300 мл вода и една порция (7 грама) от лекарството, след което прахът се смесва старателно в течност. BCAA Xpress има едно важно свойство - повишава ефективността на различни спортни добавки. В тази връзка много спортисти практикуват добавянето на BCAA към протеинови шейкове, повишаващи теглото, енергия, изгаряне на мазнини, термогеника и други комплекси преди тренировка.

Приемът на аминокиселини повече от 4 пъти на ден (повече от 20 грама) не се препоръчва, тъй като големите дози водят до факта, че усвояемостта им от организма се влошава.

Важно е да знаете! Този комплекс от аминокиселини се счита за абсолютно безопасен за човешкото здраве и не е в състояние да доведе до появата на странични ефекти. В тази връзка може да се приема постоянно, без да се прибягва до цикли, което е характерно за други спортни добавки.

Тази компания произвежда аминокиселини под формата на таблетки (BCAA 6400), но те са характерни с това, че нямат подсладители в състава си. Освен това таблетките е проблематично да се приемат по време на тренировка.

Отзиви

Ако анализираме отзивите за използването на BCAA Xpress от Scitec, тогава те обикновено са положителни, което е свързано с по-бързо възстановяване, висока производителност, по-бързо натрупване на мускули и проява на облекчение.

Този комплекс се предлага в два варианта, както за ароматизиращи пълнители - ябълкова и розова лимонада. Въз основа на проучвания беше установено, че лекарството с аромат на ябълки е по-търсено. Това се дължи на факта, че той няма характерен горчив вкус.