Най-добрият генерирач на маса

Нарастващата популярност на спортното хранене сред спортистите води до предлагането на все по-голям брой различни добавки. Една от тези добавки е гейнер, който представлява протеин-въглеродна смес. Действието на гейнера е насочено към бързото възстановяване на мускулите след интензивно физическо натоварване, което изисква големи енергийни разходи. Този продукт се използва и като помощник при натрупването на мускулна маса и често се използва в културизма от спортисти, които са срещнали подобен проблем.

Какво е добър печалба ">

Добрият генериращ се основава на смес от въглехидрати и протеини, а делът на въглехидратите трябва да бъде от 50% до 75%, а протеините - от 15% до 50% от общата маса на продукта. Освен протеини и въглехидрати, печелившите от различни производители могат да включват минерали, витамини и малко количество протеин. Освен това ненаситените мазнини, глутаминът и креатинът могат да присъстват в добавката като помощни елементи. Именно тази комбинация от витамини и минерали ви позволява да избегнете физическото изтощение по време на интензивно натоварване и да изградите мускули.

Защо е важно правилното приемане на гейнера?

Гейнерът трябва да бъде избран въз основа на нуждите на тялото. При слаба и слаба физика, добавката трябва да съдържа най-голямо количество въглехидрати, защото именно чрез въглехидратите тялото получава допълнителни калории и изгражда мускулна маса. Що се отнася до протеините, тяхното съдържание в диетата също трябва да бъде в достатъчно количество.

Ако има наднормено тегло или има склонност към наднормено тегло, гейнерът трябва да е с различно съдържание. Най-добрият изход е да го откажете напълно или да изберете добавка с максимално съдържание на протеин. В сместа трябва да има малко въглехидрати, защото в този случай въглехидратите ще действат само като спомагателен компонент. Освен това, техният излишък може да доведе до негативни последици за организма, защото въглехидратите не водят до натрупване на мускулна, а мастна маса.

В допълнение към избора на гейнер с правилния състав, той също трябва да бъде взет правилно. Според препоръките, добавката трябва да се приема веднага след тренировка, като по този начин се избягва физическото изтощение или затваря по научен начин протеин-въглехидратния „прозорец“. Добавката ще може да компенсира липсата на микроелементи, загубени по време на тренировка. Благодарение на действието на гейнера, тъканите бързо ще се регенерират, а запасите на сила и енергия ще се попълнят. Ако спортните тренировки трябва да са изключително интензивни, се препоръчва да се вземе повишаващо тегло преди началото на занятията.

Резултатите от правилното приемане на добавката са доста зашеметяващи. Поради увеличеното количество приети калории мускулната маса нараства доста бързо. Трябва обаче да се помни, че нито една добавка не може да замени здравословната диета. Само балансираната диета ще помогне да се получат от продуктите всички необходими за организма витамини и минерали.

Как да изберете повишаване на теглото - видео