Колко пъти седмично трябва да люлеете бицепси

Никоя фигура, особено спортна, не може без красиви бицепси.

Какво е бицепс ">

За да се изпомпва бицепс, е необходимо да се правят активни движения с лакътните и раменните стави. Мускулите в тази област могат да се развиват от детството, а именно да се правят придърпвания. Издърпването нагоре не само помага за разтягане на мускулите, но и ги развива добре, което от своя страна ще даде на бицепсите красива закръглена форма. Но трябва да запомните следното - с едно издърпване нагоре няма да натрупате мускулна маса, за това има специален набор от упражнения.

Ако сте нов в този бизнес, но все пак искате да имате красиви мускули на ръцете, тогава трябва да си зададете следния въпрос:

съдържание

  • 1 Колко пъти седмично трябва да помпате бицепси?
  • 2 Постоянно упражнение за повдигане на мряна.
  • 3 Хванете отдолу, ръцете на ширината на раменете.
  • 4 Повдигане на гира, докато стоите.
  • 5 Ръчен акцент върху нещо устойчиво.
  • 6 Упражнение на пейката на Скот.

Колко пъти седмично трябва да люлеете бицепси?

В този случай е важно качеството, а не количеството, така че не се фокусирайте върху броя на извършените упражнения.

Трябва да започнете с най-малките. Ние ще ви предоставим няколко упражнения, а вие, като сте избрали две от тях, пристъпете към часовете. За всяко упражнение отделете 4-5 минути, което ще е 2-3 серии по 8-10 пъти. Ще бъде достатъчно да направите само един ден в седмицата. След качествено натоварване мускулите трябва да почиват добре.

Също така е важно правилно да изберете теглото на инвентара. Тя трябва да бъде подходяща, тоест не твърде тежка, но и не твърде лека.

Постепенно броят на подходите и повторенията на работата трябва да се увеличи. Например до 3-4 серии по 15-20 повторения. Също така, с увеличаване на подходите и повторенията, намалете тежестта на инвентара, тъй като това ще подобри техниката на изпълнение, което е много важно за формирането на красив мускул.

Така че, да преминем към упражненията.

Постоянно упражнение за мряна.

Всеки знае как да прави това упражнение: краката са разстояние на ширината на раменете, гърбът е леко огънат, повдигаме резливо щангата над главата ти и бавно я спускаме към раменете.

Това упражнение помага да се натрупа мускулна маса много добре, като се изпомпват всички мускули и се прави подсилване на главата на бицепса.

Хванете отдолу, ръцете са на ширина на раменете.

Изходна позиция: шия във височината на бедрата, краката леко огънати в коленете, гръб изправен. Трябва бавно да огънете ръцете си, като по този начин повдигнете щангата към раменете, като същевременно фиксирате лактите отстрани на тялото. След като вдигнете ръце, фиксирайте това положение за 5-6 секунди, без да отпускате мускулите си, след това също спуснете бавно ръцете си. Много е важно тялото да не се накланя или огъва гърба, тъй като това не само се отразява на техниката, но и дава големи натоварвания на гръбнака.

Постоянен асансьор с дъмбели.

Първо трябва да повдигнете дъмбелите с едната си ръка, а след това с другата, като същевременно държите гърба си прав. Другата ръка по време на „почивката“ може да бъде фиксирана върху тялото или „да лежи“ по шевовете.

Особеността на това упражнение е, че с голямо тегло можете да постигнете значителни резултати много бързо.

Ръчен акцент върху нещо устойчиво.

В ръка държим дъмбел близо до бедрата, дланта навътре. Бавно вдигнете ръката си нагоре, като същевременно разгънете четката далеч от вас, напрягайки мускулите колкото е възможно повече. В обратен ред се върнете в изходна позиция.

Упражнение на пейката на Скот.

При това упражнение работи само късата бицепсова глава, тъй като е невъзможно да се промени първоначалното положение на ръката.

Вземете гирите в ръцете си и до пейката, вземете акцента лежащ. Прегънете и разгънете бавно лакътя.

Красивите бицепси са това, което прави ръцете ви красиви, но трябва да работите много.