Каша в културизма

Основният източник на сложни (бавни) въглехидрати за спортисти, участващи в културизма, са зърнените култури. Най-ценните са оризът и елдата, които съдържат протеин, мазнини, въглехидрати и минерали. Продължителната употреба на зърнени култури от тези зърнени култури непрекъснато престава да доставя удоволствие, следователно е необходимо да се добави някакъв сорт към диетата. За тази цел е необходимо да се помисли кои зърнени култури са най-добре въведени в менюто ви.

съдържание

  • 1 грис в културизма
  • 2 Овесени ядки в културизма
  • 3 Ечемична каша
  • 4 Грахова каша

Каша от грис в бодибилдинга

Вкусът на това ястие е познат на всички още от детството. Възрастните също нямат нищо против да ядат грис, но, за съжаление, не всеки може да сготви каша правилно. С елдата всичко е много по-просто. Залива се с вода, слага се на огън и се отстранява след 30 минути. Манната каша изисква постоянно наблюдение по време на готвене. За да не избяга млякото, те постоянно регулират огъня. Освен това самият грис трябва непрекъснато да се разбърква. Този процес плаши мнозина, но за втори или трети път всичко започва да се оказва без проблеми и в крайна сметка се стига до автоматизъм.

Основното предимство на грис е високото му съдържание на протеини. В самата зърнена култура няма много протеин, но поради факта, че се приготвя в мляко, готовата каша се обогатява с този елемент. Най-добре е да ядете грис за закуска, което дава възможност да се запълни липсата на въглехидрати сутрин, а също и да не се притеснявате от излишните натрупвания на мазнини, защото през деня захарта и нейните производни започват да се изразходват под формата на енергия и да не се съхраняват в депо за мазнини. Ето защо можете спокойно да подсладите каша дори със сладко. Ако грисът е подсладен, няма да е много вкусен.

Бодибилдинг Бънтинг

Друго ястие, което ви позволява да разнообразите ежедневния си хранителен режим и да си починете от ориз с елда. Някои културисти ядат овесена каша наравно с елда и ориз. 100 г от тази зърнена култура представляват около 12 г протеин. Наред с протеините, овесената каша е богата на фибри, което потиска апетита. Препоръчва се използването му при диети и по време на периода на сушене.

От овесена каша можете да готвите не само обикновена каша, но и много други ястия. Бисквитките са много вкусни. Те са много по-полезни от различни закупени сладкиши. Освен това на базата на зърнени култури се приготвят различни протеинови шейкове.

Ечемична каша

Не е много популярен сред културистите, тъй като малко хора могат да приготвят ястие наистина вкусно. Ако изберете правилната рецепта, тогава тя ще се превърне в една от любимите ви. Ечемикът съдържа голямо количество витамини и минерали. Витамин В, който е част от зърнените култури, участва в синтеза на протеини и процеса на образуване на кръв, което е категоричен плюс за тези, които се занимават с културизъм. Ечемикът стимулира производството на колаген - вещество, което поддържа здравето на костите.

Грахова каша

Едно ястие съдържа много повече протеини от другите зърнени храни. В сто грама от тази зърнена култура има поне 21 грама протеин. Освен това грахът е богат на антиоксиданти и калий. Недостатъкът на зърнените култури е, че той допринася за повишено образуване на газове, в резултат на което се появява не само неприятна миризма, но и хранителните вещества се усвояват по-лошо. Ако обаче това не усложнява живота на другите, тази каша може и трябва да се яде, защото напълно покрива дневната нужда от протеин.