Тестостерон енантат

В тестостерон енантат тестостеронът е затворен в естерифицирана форма, характерна особеност за която е наличието на естерна връзка. Това позволява хормонът, включително от мастното депо, да се отделя и консумира постепенно, тоест да насища кръвта за дълго време.

Приемането на тестостерон енантат има изразен анаболен ефект, стимулира процеса на производство на протеини - образува азотен положителен баланс. Това са само две от многото действия, които се упражняват върху тялото на спортист.

За производството на тестостерон в мъжкото тяло, за разлика от женското, са отговорни не само надбъбречната кора, но и клетките на Лейдиг. Хормонът проявява минимална активност. Неговото взаимодействие с андрогенните рецептори е изключително малко. Това се дължи на естеството на образуването на веществото, което е резултат от периферния метаболизъм.

Бидейки прохормон, той не може да действа върху андрогенните рецептори, докато не бъде модифициран - той се обработва от специален ензим. Ролята на последното се изпълнява от 5-алфа редуктоза. Резултатът от този процес е образуването на дихидротестостерон, който превръща неактивната форма на хормона в активна.

съдържание

 • 1 Стероиден профил и действие
 • 2 Ефект на стероидния тестостерон енантат 250
 • 3 курс Тестостерон Енантат Соло
 • 4 Комбиниран курс
 • 5 Възможни странични ефекти
 • 6 мнения за лекарства

Стероиден профил и действие

Тестостерон енантатът, произведен изключително под формата на инжекции, показва следните показатели на стероидния профил:

 • 100% анаболни и андрогенни ефекти;
 • висока конверсия в естроген;
 • значително потискане на хипогаламо-хипофизата-гонадната система (хипоталамус-хипофиза-тестиси (GGH));
 • липса на токсични ефекти върху черния дроб;
 • активно действие до две седмици;
 • откриване чрез резултати от тестове до три месеца.

Продължителността на хормона в кръвта се осигурява от енантата. Периодът на експозиция на този етер варира от 14 до 21, а полуживотът отнема от 6 до 7 дни. Конкретното време на действие е променливо и се дължи на индивидуалните характеристики на тялото на спортиста.

Стероиден ефект Тестостерон Енантат 250

Лекарството действа в няколко направления:

 • То води до увеличаване на мускулната маса. Причината за рязкото увеличаване на обема е натрупването на течности. Причинява се от задържане на натрий и естрогенна активност на хормона. След края на инжекционния курс настъпва откат. Мускулното свиване може да бъде по-малко или по-силно изразено.
 • Увеличава нивото на индикаторите за мощност.
 • Развива мъжките полови органи. Хормонът участва пряко във формирането на такива вторични сексуални характеристики като акцент върху мъжките черти на лицето, придобиването на нисък глас, покриване на тялото с коса.
 • Осигурява сперматогенеза, която влияе върху сексуалното желание.
 • Подобрява метаболизма на фосфор и азот.
 • Елиминира хрускане в раменете, различни проблеми с междупрешленните дискове, болки в ставите.
 • Стимулира регенеративните процеси.
 • Повишава тонуса и мотивацията за часовете.
 • Предотвратява появата на претрениране.
 • Повишава концентрацията на червените кръвни клетки.

Тестостерон Енантат Соло Курс

Енантат се препоръчва на хора над пълнолетие след пълен медицински преглед. Инжекциите се прилагат максимум два пъти на всеки седем дни. Оптималната доза се избира индивидуално, в зависимост от много свързани фактори. За безопасна норма се счита количество в диапазона от 250-500 милиграма. Допустимо е да се увеличат обемите на прилаганото лекарство, тъй като телесното тегло се увеличава.

Средната продължителност на инжекционния курс е от два до два месеца и половина. Терапията след курса (PCT) започва едва на третата или четвъртата седмица след приключване на употребата на стероиди. Начинаещите, които преди това не са използвали такива стероиди, трябва да започнат с минимална доза от 250 мл, което е не само безопасно, но също така ви позволява да проследявате как тялото реагира на този хормон.

Избягването на странични естрогенни ефекти позволява използването на Провирон. Трябва да започне да се пие през втората или третата седмица от курса, и да приключи 7 дни след отмяната на стероида. Ако е възможно, най-добре е постоянно да следите концентрацията на естрадиол. Това най-успешно ще ви позволи да избегнете всякакви странични ефекти. Използването на кортизолови блокери позволява минимизиране на загубата на наддаване на тегло.

Комбиниран курс

За засилване на ефекта на лекарството може да се използва заедно с метандростенолон, тренболон, нандролон или анаполон. Дозировката на лекарствата е намалена до минималната, което се препоръчва по време на самостоятелен курс.

Възможни странични ефекти

Най-изразеният недостатък на лекарството е висока конверсия в естрогени, което причинява странични ефекти: гинекомастия, оток, мастни натрупвания. Те като правило се проявяват с неспазване на продължителността на приложение и дозировки.

Използването на антиестрогени за справяне с тези недостатъци се отнася до стария метод, който е по-нисък по ефективност от приема на ароматазни инхибитори. Използването на антиестрогени трябва да започне след премахването на енантат, за да се възстанови нормалното производство на хормони.

Наред с изброените странични ефекти може да се повиши кръвното налягане, загубата на коса, агресията може да се увеличи, акне (акне) може да се появи.

Отзиви за лекарството

Голям брой спортисти са доволни от натрупването на мускулна маса. Повече от петдесет процента обаче отбелязват силно явление за отдръпване, което е значителен минус. Невъзможно е напълно да се поддържа увеличението на силата на звука след отмяната на стероида. Една трета, а понякога дори и повече маса отминава.

Този факт, разбира се, се счита за значителен недостатък, но не намалява ефективността на лекарството като цяло. Този стероид е много популярен. Произвежда се от чуждестранни и вътрешни фармакологични концерни. Това ви позволява лесно да намерите отзиви за стероида на всяка марка.