Вярно ли е, че спортната енергия е вредна за сърцето?

Желанието да бъдете бдителни, силни, издръжливи и неуморни се е наложило в разумен човек още от момента на появата му. Това желание беше продиктувано от суровите закони за оцеляване. За да подобрят физическите си способности, хората са използвали билкови лекарства. Някои растения са използвали само корени, докато други само листа или цветен прашец. Намерихме такива билки, в които се използва всичко. От историята знаем, че гръцките и римските воини са използвали магданоз, мащерка и други, богато подсилени и богати на микроелементи, дарове на природата преди битки.

В съвременните условия, когато необходимостта от развитие и натрупване на физическа сила за по-голямата част от населението на планетата за борба и оцеляване е изчезнала, можете да станете будни и яростни за няколко минути. За да постигнете желаното състояние, достатъчно е да изпиете чудотворна напитка или да вземете хапче. Възможностите на органичната химия спасиха хората от търсене в горите и поляните за стимуланти на настроението, източници на жизненост и генератори на сила.

Младите хора, поради самочувствието си, всъщност не мислят какво ще се случи утре, след като използват енергийни тоници. Атрактивният вкус на "сода" с компоненти, които активират вътрешните сили на тялото, често причинява сериозни здравословни проблеми. Разбира се, от един буркан на ден или по-рядко за потребител с нормално функциониране на организма няма да има отклонения в здравето.

Често възниква въпросът за влиянието на енергийните инженери, включително спорта, върху работата на сърцето и сърдечно-съдовата система като цяло. Има много истории, с примери от живота, за тяхното действие и последици, в които фактите и обмислените истории са смесени. Мнения, които добавят лекарства, например, кола или стимуланти, които засилват силата на сърдечния мускул, са много популярни.

Според информацията, отпечатана върху контейнера с напитката, тя може да бъде повишена с концентрация на кофеин или неговият състав е обогатен с въглехидрати, витамини и аминокиселини. Всички тези вещества се използват постоянно от жителите и не са опасни за здравето. Бидейки в естествени форми, те са необходими и полезни за всеки човек. Но, създадени изкуствено и комбинирани в красива опаковка, горните компоненти не винаги и не за всеки човек, който се занимава със спорт, могат да дадат очаквания ефект.

И тъй като сърцето е най-податливо на „разпръскване“ от страна на различни тонизиращи агенти и това може да е съставът, образуван от аминокиселини и въглехидрати, кръвното налягане задължително ще се повиши и може да се появи сърдечен ритъм. Това заключение направиха кардиолозите през 2013 г. на среща в Ню Орлиънс. Имаше и предупреждение за спазване на мерките при прилагането на енергийни инженери. Недвусмислено, те трябва да бъдат изключени от спортното хранене за хора, които имат наследствена предразположеност към сърдечни аномалии или вече имат признаци на нарушения в сърдечната дейност.

Преди да използват енергийното „резервно копие“, кардиолозите съветват:
- следете количеството пиене,
- анализира проявата на ефекти от различни "тоници",
- обърнете внимание на появата на странични сигнали,
- Не забравяйте да се консултирате с лекар.

Следните предупреждения могат да послужат като нужда от отказ, от да се даде сила в бъдеще поради „спортния енергиен инженер“:
- аритмия на сърдечния мускул,
- висока степен на сърцебиене в отпуснато състояние,
- поява на тревожност, безпокойство и нервност,
- чувство на замаяност и гадене.
И напълно неприемливи за спортистите са напитките от втората група, съдържащи кофеин. Първо, излишъкът от дозата му ще бъде разпознат с приемането на допинг, и второ, кофеинът бързо губи ефекта си и вместо възбуда се появява апатия и мускулна слабост.

Както всички енергийно зареждащи агенти, действието на спортните напитки е насочено към постигане на забележими физически резултати. Но не поради енергията на съдържанието в бурканите, а поради запасите на тялото. Известно е, че в крайна сметка прекомерното „извличане на сили” от него „не води до добро”. Само умереността и предпазливостта при използването им ще позволят на спортиста да избегне негативни последици.