Йога за начинаещи

Със сигурност няма такъв човек, който не би чувал за такава дума като „йога“, но в същото време не всеки е в състояние да обясни какво е това. Искам да отбележа, че йога е уникална, невероятна практика, която дойде на света от мистериозна, загадъчна Индия и въпреки това, както знаете, именно тази държава носи здраве не само на тялото, но и на душата на човек, така че трябва да сте наясно и да разберете това,

Не можем да добавим, че йога ви позволява да се научите компетентно, да дишате правилно, да се отпуснете напълно, но в допълнение, тя ви позволява да забравите за безсънието и в края на краищата толкова много хора страдат от това заболяване.

съдържание

 • 1 Какво е йога "> 2 Кратка история на йога
 • 3 Ползите от йога за човека
 • 4 Противопоказания за йога
 • 5 начинаещи йога класове
 • 6 Какво не можете да правите при йога?
 • 7 упражнения за начинаещи начинаещи
  • 7.1 Поза на дърво
  • 7.2 Поза на детето
  • 7.3 Планинска поза („кучешка поза“)
  • 7.4 Поза на щъркел
  • 7.5 поза лук
 • 8 Заключение

Какво е йога? Удобства

Говорейки за йога като цяло, разбира се, трябва да разберете, че това е специален, уникален начин на живот, който е известен с това, че позволява на всеки да постигне просветление. Помнете, че ако искате да се занимавате с йога, ще трябва да се откажете от определени предимства на цивилизацията.

В края на краищата йога е различна по това, че ви принуждава да преосмислите не само житейските принципи, но и навиците. Искате ли да се занимавате с йога, бъдете готови за факта, че сега ще има желание да изоставите всичко лошо и вредно, можете да се научите да контролирате чувствата си, придобивайки не само умствен, но и физически баланс. Тези хора, които редовно правят това, твърдят, че са започнали живота по различен начин и не са имали представа как минават преди това сивите им дни.

Много хора възприемат йога като набор от асани, ако искате да направите същото, тогава знаете, че за вас тя ще се превърне в обикновена гимнастика и не повече, съответно, тя не може да доведе до подходящия ефект. В този случай йога ще бъде комплекс от различни упражнения, предназначени да подобрят здравето, да нормализират работата на различни органи и т.н.

Кратка история на йога

Що се отнася до историята на йога, естествено тя е дълга и богата, защото ако внимателно изучите индийската преса, можете да забележите образите на фигури в позите на йога медитация.

Ползите от йога за човека

Въпреки всички предимства, които има йога, въпреки това, много хора не знаят какви ползи носи, но ако внимателно изучите този въпрос, всички съмнения ще изчезнат моментално, мигновено. Спокойно можете да кажете, че дори два месеца са достатъчни и можете да почувствате благоприятни, положителни и положителни промени.

Подобни упражнения са известни и с факта, че ще забравят за хронична болка в определени участъци от гръбначния стълб, което е важно. Важно е да добавим, че йога е различна по това, че лекува всички телесни системи и това не са празни думи. Разбира се, трябва да се ангажирате редовно, за да постигнете някакви резултати и ефектът в този случай вие сами ще забележите как тялото става гъвкаво, пластично.

Внимание: Не забравяйте, че само часовете по йога ще позволят на човек да почувства истинска жизнена енергия, придобивайки самочувствие, освен това такива класове ще ви позволят да станете по-спокойни, по-малко податливи на стрес и други негативни ситуации, а това е сериозно предимство.

Противопоказания за йога

Трябва да разберете, че наистина можете да правите йога за всички, които искат, но като всяка гимнастика има някои противопоказания, с които трябва предварително да се запознаете, така че подобни тренировки да не могат да навредят или да навредят на вашето здраве.

 1. Например, строго е забранено практикуването на йога при определени психични разстройства, това включва шизофрения, някои обостряния на заболявания на вътрешните органи, затова си струва да се обмисли това;
 2. Ако срещнете проблем като артериално, вътречерепно налягане, тогава трябва да забравите за такива дейности, може да имате различни сърдечни заболявания;
 3. Не можете да правите йога при наличие на ингвинални хернии;
 4. В случай на определени сърдечни заболявания, особено след сърдечен удар;
 5. Тук не може да се добавят и ставни заболявания, различни гръбначни наранявания, онкологични заболявания;
 6. Ако се извършват определени операции, тогава трябва да се изоставят такива класове;
 7. Съответно това трябва да се прави при грип, настинки, треска.

Внимание: Понякога се случва, че по време на йога човек започва да се чувства зле, състоянието му се влошава, разбира се, не можете да го търпите, в този случай определено трябва да спрете да тренирате, за да не се сблъскате със сериозни здравословни проблеми, освен това ще ви е необходима медицинска консултация,

Правила за йога за начинаещи

Вероятно сега разбирате, че йога ще изисква систематичност, така че опитайте се веднага да определите часа на занятията, общоприето е, че трябва да започвате всяка сутрин с йога, като правите това за няколко часа, но разбира се, тъй като най-оптималното време за часовете е вечер.

В допълнение към горното, важно е да не забравяте, че йога трябва да бъде строго с празен стомах, или, няколко часа след хранене, можете да изпълнявате специални упражнения, както на хлъзгав килим, така и на пода, бос.

Много хора не се отнасят сериозно към подобни дейности, допълнително се чудят защо не биха могли да постигнат никакви резултати. Знайте, че йога винаги изисква пълно мълчание, концентрация, което означава, че външните източници на звук трябва да бъдат изключени съответно.

В момента, когато започнете да изпълнявате определени упражнения, определено ще трябва да се концентрирате върху тялото, напълно да се отпуснете, забравяйки за всички онези проблеми, които могат да ви притесняват, напълно потопени в процеса на медитация. Като цяло знайте, че асаните трябва да се изпълняват компетентно, а именно бавно и плавно, тогава можете да усетите всеки вдишване, издишване, което е важно.

Наистина ще бъде възможно да използвате правилното дишане, за да отпуснете правилно тялото, да успокоите ума, така че не забравяйте за това, това е основната тайна, ефективността на подобни упражнения.

Какво не можете да правите при йога "> Упражнения за начинаещи

Що се отнася до първите упражнения, можете да ги започнете самостоятелно, дори и без инструктор, такива асани са изключително полезни и дори да не се изпълняват, съвсем правилно. Разбира се, не трябва да бързате, опитайте се да се настроите изключително на усещанията на тялото си, изпълнявайки упражнения постепенно.

Дърво поза

За да изпълнявате това упражнение възможно най-ефективно и правилно, трябва да застанете изправени, с вдъхновение, бавно да повдигнете ръцете си, като ги изпънете колкото можете повече. След извършените манипулации, дори ръцете трябва да бъдат поставени назад зад главата, това ще ви позволи напълно да отворите гърдите. За да засилите ефекта, е необходимо да повдигнете огънатия крак, поставяйки крака си на бедрото. Такова упражнение е ефективно и полезно, тъй като придава грациозна поза, освен това сериозно укрепва гръбначния стълб.

Детска поза

Можете да изпълните следното упражнение, което се нарича - поза на детето. В този случай трябва да седнете на петите с дупето и след това да започнете да спускате тялото си към бедрата, като същевременно изпъвате ръцете си напред. Такова упражнение е необходимо, ефективно, защото ще отпусне стегнатите мускули, облекчавайки напрежението от шията.

Планинска поза ("куче поза")

За това упражнение трябва да се наведете, като поставите ръцете си с длани на пода. След това повдигнете таза нагоре, отстъпвайки назад с петите си, освен това теглото винаги трябва да се разпределя равномерно между дланите, стъпалата, съответно, в резултат на това стресът може да бъде отстранен от раменния пояс, отзад.

Поза на щъркел

Например, поза с щъркел е добър вариант. Къде трябва да вдигнете ръце, като се извивате с издишване, като по този начин се огъвате от долната част на гърба. Това упражнение подобрява тонуса на тялото.

Поза лук

За да изпълните това упражнение, трябва да легнете на корема, като се хващате и за двете глезени, като вдишвате, докато повдигате и горната, и долната половина на тялото. Упражнението е ефективно, тъй като ви позволява да направите гърба си прав, ръцете стройни, така че е невъзможно да не го оцените.

Важно е да не забравяме, че практикувайки йога у дома, естествено е да изпълнявате определени упражнения трябва да бъде обмислено, небрежно, това е най-важното. Само в този случай има чудесна възможност максимално ефективно да усетите всяко ваше движение, наслаждавайки се на него изцяло.

Разбира се, човек никога не трябва да забравя за мислите при изпълнение на подобни упражнения, това се обяснява с факта, че те ще ви позволят да се отпуснете, да се разсеете от определени проблеми, правейки се много по-добре от вчера.

Ако нещо не е ясно, тогава винаги можете да гледате видеоклиповете, които преподават тези упражнения, които ще ви помогнат да не правите грешки. Така след известно време ще запомните наизуст всички тези упражнения, съответно ще можете да ги изпълнявате без много усилия, трудности и трудности.

заключение

Сега сами разбирате, че йога наистина е комплекс от сериозни, ефективни и безопасни упражнения, които ви позволяват да гледате на света с напълно различни очи, да се отървете от определени проблеми, създавайки специална хармония на тялото и душата.

В допълнение към това, сега знаете, че йога е директният път към здравето, подобно обучение ще ви помогне да се отървете от отрицателния багаж, натрупан през целия ви живот и т.н.

В йога има много прекрасни упражнения, но минус йога, това са различни духовни практики, които често водят до духовни проблеми.