Студено обучение

През годината всеки човек страда от настинка един или повече пъти. Спортистите не са изключение. Феновете са склонни към настинки в много по-голяма степен от професионалистите, които обръщат голямо внимание на здравето си. Това по никакъв начин не означава, че те изобщо не хващат настинка. Дори шампиони се разболяват. Благополучието и здравето се влошават, тялото се изчерпва и, следователно, е необходимо да се върнете към тренировките през периода на възстановяване с всякаква предпазливост.

съдържание

  • 1 Защо не можете да тренирате с настинка "> 2 Как да възобновите тренировката след настинка?
  • 3 Първият урок след настинка
  • 4 Допустимо ли е да не спирате тренировките по време на лека настинка?

Защо не може да се упражнява с настинка?

Тялото на всеки човек отслабва по време на настинка. Намаленият имунитет става уязвим за всякакви вируси, а физическото обостряне изостря ситуацията. Продължавайки да се занимава с болезнено състояние, спортистът се излага в опасност, тъй като това може да провокира развитието на по-сериозно заболяване.

Грипът в началните етапи лесно се бърка с обикновена настинка. Това е доста опасно състояние, при което физическата активност влияе неблагоприятно на сърдечния мускул. Спортист, който тръгва да тренира със симптоми на настинка, рискува не само производителността на класовете, но и собственото си здраве. Най-добре е да отложите класовете.

Как да възобновите тренировките след настинка?

Лекарите не препоръчват да се връщат на тренировки веднага след заболяването. Препоръчва се да изчакате поне два-три дни и едва след това да започнете да се захващате отново. Това елиминира рисковете от рецидив на настинка, напълно се възстановява. В първите дни след заболяване те продължават да консумират голямо количество топла течност и витамини. Правилното хранене играе решаваща роля за поддържането и възстановяването на организма.

Спортисти с опит никога не започват да тренират в същия режим веднага след настинка. Първо се изпълняват леки упражнения с ниска интензивност. Натоварванията се увеличават постепенно, тоест от урок до урок. Ако пренебрегнете такъв преходен период, като започнете да тренирате по същата програма като преди заболяването, вероятността от изтощение и рецидив на обикновената настинка се увеличава.

Първите няколко тренировки могат да се правят у дома, а не във фитнеса. Достатъчно е само да направите собствената си тежест. Това ще напомни на тялото, което почиваше, за необходимостта от физическо развитие и ще се подготви за по-сложни тренировки.

Първият урок след настинка

Препоръчва се да се обърне внимание на затоплянето и загряването. Силно повтаряща се тренировъчна програма с леки тежести, кардио, но само светлина пасва добре. Такъв режим няма да доведе до стресови натоварвания, ще ви накара да се потите добре, подгответе сърдечния мускул и кръвоносната система за по-интензивни упражнения. Първите дни можете да скачате с точилка, да клякате, да бутате нагоре, да дърпате нагоре, да бягате на бягаща пътека. По-добре да се прави директно вкъщи.

Когато физическото състояние и здравето се възстановят, те преминават към по-високи натоварвания и силова тренировка. Основното нещо е да не вдигате тежест, подобна на тази, с която са работили преди настинка. Първо, извършете две подготвителни тренировки. В първия урок те поемат 50% от теглото, което атлетът обикновено прави, във втория - 70-80%, а в третия вече се връщат към обичайната си норма.

За да ускорите процесите на възстановяване, можете да прибягвате до приемане на спортни комплекси. Това са протеинови шейкове, витаминни и минерални добавки, аминокиселини и гейнери. Приемът на креатин е особено добър за връщане към силовите тренировки.

Допустимо ли е да не спирате тренировките по време на лека настинка ">