Аргинин в културизма

Бодибилдингът започна да използва аргинин преди сложни аминокиселини. Това показва високата стойност на това вещество за културисти. Подобрява качеството на храненето и способността за свиване на клетките в мускулната тъкан. Спортистите, приемащи аргинин, имат възможност значително да повишат производителността и ефективността на тренировките. Аргининът, бидейки донор на азот, стимулира процеса на елиминиране от организма на продукти, образувани по време на разграждането на протеиновите фракции, и участва активно във възстановяването на клетките. Нобелова награда беше присъдена за откриването на веществото.

съдържание

  • 1 Как действа L-аргининът върху тялото "> 2 Как да приемаме аргинин
  • 3 странични ефекти
  • 4 отзива за аргинин

Как L-аргининът влияе на тялото?

Веществото се приема или като самостоятелна добавка преди тренировка, или като част от комплекс преди тренировка. Той демонстрира следния положителен ефект върху тялото на спортиста:

  1. Ако спортист се придържа към правилното хранене, в съответствие с поставените спортни цели, мускулната маса се увеличава и се изгарят повече подкожни мазнини. Аргининът е полезен не само за увеличаване на теглото, но и през периода на сушене като добавка за предотвратяване на катаболизъм.
  2. Веществото е естествен катализатор за синтеза на хормон на растежа, тоест има пряк ефект върху увеличаването на производството му. Доста често аргининът се приема вечер за решаване на проблеми със съня и стимулиране на производството на хормон на растежа.
  3. Често аргининът се използва заедно с йохимбин. Тази комбинация увеличава скоростта на производство на тестостерон.

По отношение на целесъобразността на допълнителен прием на веществото има няколко мнения. Някои източници казват, че тялото е в състояние да синтезира аргинин. На фона на правилното хранене и качествена тренировъчна програма няма нужда да приемате веществото. Това важи особено за влюбените.

Някои скорошни проучвания показват, че анаболните свойства на аргинин не са много изразени. Това не показва неефективността на веществото, а само предполага, че то има малък ефект върху тази аминокиселина в кръвта.

Следователно, за да постигнете добри резултати от тренировките, първо трябва да изберете правилната диета и едва след това да работите върху план за приемане на добавки. Синтезът на аргинин в организма става с употребата на риба, млечни продукти, месо, яйца.

Как да приемаме аргинин

Основната насока трябва да са целите, които културистът иска да постигне. По време на периода на натрупване на мускулна маса се препоръчва да се приемат от 3 до 9 грама от веществото в чистата му форма.

Аргининът се приема:

  • преди клас
  • след обучение;
  • вечер.

Приемането на добавки вечер може да подобри качеството на съня, може да се комбинира с казеинови протеини и да се извършва след вечеря.

Често L-аргининът се комбинира с други донори на азот, които са по-ефективни. Тази комбинация ви позволява да разширите кръвоносните съдове и да осигурите добро изпомпване.

Странични ефекти

Ако приемате малки дози аргинин, като правило, не се наблюдава влошаване на благосъстоянието. Увеличената сърдечна честота и замаяността не причиняват субстанция, а кофеин, който е част от комплексите преди тренировка. Предозирането на аргинин може да доведе до лошо храносмилане и диария. Някои учени предупреждават, че употребата на повече от 15 грама вещество може да доведе до възпаление на панкреаса.

Отзиви за аргинин

Повечето отзиви не са писани за самото вещество, а за комбинирания прием на аминокиселини с креатин и комплекси преди тренировка. Някои спортисти пишат, че приемат всички тези добавки, но не усещат подобрение. Други, напротив, отбелязват доста добър ефект и резултати. Ако внимателно анализирате какво пишат спортистите, става ясно, че добавката действа само когато спазвате правилния хранителен режим и висококачествен план за тренировки.