Пилешки крилца - колко калории и вредни ли са?

Пилешки крилца - вкусно ястие, което е един от най-популярните ресторанти за бързо хранене сред посетителите. Диетолозите обаче казват, че именно крилата са най-вредната част на пилето. Мога ли да използвам това ястие ">

съдържание

  • 1 калория пиле
  • 2 Пилешка кожа
  • 3 пилешки крилца
  • 4 Как се приготвят крилата?
  • 5 Колко калории има в крилата на KFC?

Калорийно пиле

Много хора погрешно смятат, че пилешката гърда не съдържа почти никакви калории и може да бъде консумирана безопасно дори от тези, които са на строга диета. Съдържанието на калории в различните части на пилето обаче практически не се различава. 100 грама гърда съдържа 110 килокалории (без кожа) и 170 с кожа. Кракът съдържа 120 килокалории без кожа и 161 с кожа. Краката са по-калорични: за 100 грама крака без кожа има 120 килокалории без кожа и почти 190 с кожа.

Пилешка кожа

Кожата е една от най-висококалоричните части на пилешкото месо. Това не е изненадващо: почти 30% от кожата се състои от мазнини. Именно мазнините представляват по-голямата част от калориите, съдържащи се в пилешкото месо.

Един грам животински мазнини е два пъти по-високо калории от протеини или въглехидрати. Тъй като тялото не изпитва голяма нужда от мазнини, повечето от тях отиват в резервите на организма, тоест се съхраняват под формата на подкожни мазнини.

Пилешки крилца

Едно пилешко крило съдържа около 125 калории без кожа и 240 с кожа. В същото време във всяко крило има много малко месо: около 7-8 грама.

Ако крилата са били пържени в олио, те стават 30 калории калории. Подправки, сосове и панировка също добавят калории. Естествено, такова ястие не може да се нарече диета.

Как се приготвят крилата "> Колко калории има в крилата на KFC?

Шест крила, които могат да бъдат закупени в ресторанта за бързо хранене KFC, съдържат 450 килокалории, 30 грама мазнини, което е 50% от дневната норма, както и половината от дневната норма на натриев хлорид и 23 грама протеини и въглехидрати.

Можете да си купите пилешки крилца в ресторанта на Макдоналдс. В тази институция маринатата се използва по-сладка, отколкото в KFC: съдържанието на калории в крилата поради това е 640 килокалории на 4 броя. Също така трябва да добавите около 50 килокалории, които се съдържат в соса, сервиран с криле. Естествено, препоръчително е хората, които са на диета и наблюдават фигурата си, да изоставят пилешките крилца веднъж завинаги.

Пилешките крилца са едно от най-калоричните парчета пиле. Също така огромен принос за съдържанието на калории в ястието има методът на приготвянето му: паниране и различни сосове. Малка порция може да съдържа почти една трета от дневния прием на калории. Ето защо е препоръчително да изоставите пилешките крилца, въпреки факта, че те имат приятен вкус.