Лий Прист

Лий Прийст е роден на 6 юли 1972 г. в Нюкасъл, Австралия. Пълното му име е: Андрю Лий Приз Маккутчън. Лий израства в семейство от среден клас. В училищните дни в Платсбург обичаше да спортува, сред които беше американският футбол. Посещавали и уроци по карате. Малко по-късно дядо му, който беше боец ​​на армията, изпрати внука си в салона, който се намираше в полицейското управление. Лий хареса инициативата на любимия си дядо и той започна редовно да посещава фитнеса и да работи с тежести. По това време той беше само на 13 години.

съдържание

  • 1 Антропометрия на Лий Прист
  • 2 История на изпълнението
  • 3 тренировки на Lee Priest
  • 4 Лий Прист - Видео
  • 5 Бицепс за тренировка и трицепс от Lee Priest

Антропометрия Лий Свещеник

Височина: 163 cm
Конкурентно тегло: 97 кг
Тегло извън сезона: 118 кг
Обхват на бицепса: 55см

История на изпълнението

Лий Прист беше кратък, но имаше отлична генетика, което му позволи да натрупа мускулна маса дори в такава ранна възраст. Още на 14-годишна възраст той влезе в подиума на състезанията сред юноши и ги спечели, въпреки факта, че сред състезателите имаше момчета 3-4 години по-големи от него.

Обучение на Лий Приз

Young Lee беше четена от спортната литература, особено списанията Muscle & Fitness и Flex. Обожаваше Арнолд, харесваше Том Плац и Еди Робинсън. Сам по себе си Лий винаги е бил изключителен човек, способен да удиви със своите шокиращи действия. Доказателство за това е, че той е боядисал косата си в бяла, за да изглежда като Том Плаз. Спортистът също обичал комикси за Супермен, които той имитирал, дори като възрастен.

Майка му също се занимаваше с бодибилдинг и когато човекът беше на 15 години, го покани да изиграят заедно на сцената. Те го направиха и станаха първи. В такава двойка те се представиха повече от веднъж.

Първото голямо състезание по бодибилдинг беше класическото бодибилдинг Classic в Сидни, което се проведе през 1986 г. В този турнир той спечели и преподава своята професионална карта според IFBB. Победите, които му донесоха популярност, бяха г-н Австралия от 1989 до 1991 г. (3 поредни години).

На професионалната сцена Лий Прийст имаше много възходи и падения. Той многократно се представя на основния турнир по културизъм „Мистър Олимпия“, но резултатът не се издига над 6-и. Самият спортист вярва, че всичко е виновно за неговия нисък растеж. Доста рано Лий напуска бодибилдинга, не само за да бъде разочарована от него, а просто защото разбира, че това не е неговият начин на живот. По това време той вече активно се занимава с моторни спортове и поставя няколко скоростни рекорда. Лий постепенно примами състезанието. Последният турнир в кариерата на Лий беше представяне на Гран При на Австралия през 2006 г., където шампионът зае второ място.

Известно време Лий Прис беше омъжена за професионалния културист Кати ЛийФранкос. Изглежда, че са направени един за друг. Беше им удобно и тренираха постоянно заедно. Но по неизвестни причини двойката се раздели.

В кариерата на спортиста имаше скандали и кавги с федерацията на IFBB. Той се опита да говори в друга федерация, но това не доведе до нищо добро. Не толкова отдавна шампионът изненада всички, като направи огромна татуировка на цялото си тяло, включително и на лицето си. Но вече говорихме за необикновената природа на този спортист. Независимо от това, в обикновения живот той е отличен човек, който активно участва в благотворителността и изпраща не малки суми два пъти годишно за раздаване на вечери за бездомни хора.

Каквото и да беше, Лий ще бъде запомнен завинаги в историята на културизма. Той е много колоритен спортист, чиято физика няма, нито един спортист до ден днешен. С ръст от 160 сантиметра той заседна везните около 130 килограма и беше страстно физически силен.

Лий Прист - Видео

Тренировка за бицепс и трицепс от Лий Прист

Лий се откроява с огромните си ръце, наричан е още чудовището на трицепса. За да разберем как е постигнал такива резултати, нека да видим тренировката си с ръце: