Примоболан (Метенолон)

Сред цялото разнообразие от анаболни стероиди примоболанът (метенолон) има най-малко андрогенен ефект. Принадлежи към категорията на стероидите с удължено действие. Това лекарство е производно на дихидроболденон.

Метенолонът се разтваря за дълго време от мястото на инжектиране, поради включването на етер (енантат) в състава. Поради това периодът на активност на лекарството се увеличава до 16 дни.

Лекарството се предлага както под формата на таблетки, така и под формата на ампули (инжекции). В този случай закупуването на ампули е за предпочитане. Инжекциите примоболан ще струват по-малко от таблетките, а ефективността им е много по-висока.

Таблетките са по-скъпа и по-малко удължена версия на метенолон. Продължителността им е по-малко от 5 часа. Приемът на таблетки не предизвиква токсични ефекти върху черния дроб. Това е основното им предимство.

Инжекциите с метенолон се продават под следните имена: Primobol, Primobolan Depot и Primover. Продължителността на тяхната дейност е 16 дни. Въпреки силната болка по време на приложение, по-голямата част от спортистите предпочитат инжекционната форма за нейната ефективност.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема на примоболан:
 • 2 нежелани реакции:
 • 3 Използването на примоболан.
 • 4 Курсове примоболан.

Ефекти от приема на примоболан:

- Слаб анаболен ефект с малък андрогенен ефект

- Лек риск от нежелани странични ефекти.

- Вероятността от развитие на гинекомастия е изключена поради факта, че метенолонът не се превръща в естроген.

- Феноменът на слабите връщания.

- Примоболан не повишава холестерола. Също така, няма повишаване на кръвното налягане.

- Има възможност за значително увеличаване на анаболния ефект. За да направите това, трябва да надвишите седмичната доза от 500 mg. Това приравнява примоболан към много стероидни лекарства със средно ниво.

Странични ефекти:

- Намалява се производството на собствен тестостерон.

- Има задържане на вода, което не позволява употребата на лекарството преди състезанието.

- Големите дози повишават функцията на черния дроб.

- С индивидуален имунитет спортистите имат странични ефекти: има намаляване на тона на гласа и повишен растеж на косата по тялото.

Използването на примоболан.

Primobolan е доста безопасен анаболик, така че може да се посъветва на всички начинаещи да вземат първия си курс. С негова помощ се набира висококачествена мускулна маса с почти пълно отсъствие на риска от странични ефекти. Това го сравнява благоприятно с други анаболи. Дозите на примоболан могат да варират от 180 mg до 800 mg седмично.

Курсове примоболан.

1 курс ще бъде интерес за онези спортисти, които ценят здравето си преди всичко. Основното му предимство се състои в почти пълното отсъствие на странични ефекти. Този курс обаче е доста скъп.

Курс №1

Курсът е предназначен за спортисти, които са особено внимателни за здравето си и, ако е възможно, се опитват да избегнат странични ефекти. Има висока цена.

 • Продължителност : 8 седмици.
 • Дозировка : 350-400 mg примоболан седмично + 45 mg оксандролон дневно.
 • Ефект : около 4 килограма висококачествена мускулна маса и липсата на странични ефекти.

Курс номер 2

Интересен вариант на курса за спортисти с малък опит в използването на фармакологията. За тези, които не искат да приемат по-сериозни анаболни стероиди и подготвят тялото си за по-трудни курсове.

 • Продължителност : 6-8 седмици.
 • Дозировка : 450-650 mg примоболан седмично + 35-40 mg метандростенолон дневно.
 • Ефект : напредък в силата и масата с минимум странични ефекти.

Курс номер 3

Курсът е предназначен за опитни „химици“.

 • Продължителност : 8 седмици.
 • Дозировка : Примоболан (350-400 mg седмично) + тестостерон пропионат (95 mg всеки ден) + тренболон ацетат (350-400 mg седмично).
 • Ефект : бърз набор от висококачествена мускулна маса с минимално задържане на течности в тялото.