Креатин от Ostrovit

Комплексът креатин „Креатин“ увеличава силовия потенциал и стимулира наддаването на тегло на спортиста. Продуктът е произведен от полската компания Ostrovit. Приема се изключително по време на изграждане на мускули. Активните компоненти на комплекса са чист креатин монохидрат и таурин. Последното ви позволява да увеличите интензивността на тренировките и да защитите мускулните влакна от катаболни процеси. По този начин добавянето на таурин към състава на продукта значително повишава неговата ефективност.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема
 • 2 Състав
 • 3 Как да приемате креатин от Ostrovit
 • 4 отзива

Ефекти на приемане

Използването на това спортно хранене ви позволява да постигнете следните положителни резултати:

 • увеличаване на мускулния обем и увеличаване на силовия потенциал;
 • повишаване на анаеробната издръжливост и производителност по време на спорт;
 • потискане на катаболните процеси.

Отрицателното последствие от приема на този комплекс е, че той задържа течност в организма. Това не се отразява на благосъстоянието и здравето. Излишната вода напуска тялото след завършване на курса на приемане на креатиновия комплекс.

структура

Всяка порция креатинова добавка е 2, 5 грама. Съдържа:

 • креатин монохидрат - 2, 47 или 2, 28 g;
 • таурин - 25 mg;
 • Витамин В6 - 2, 5 mg.

Разликата в количеството креатин монохидрат се дължи на това кой комплекс придобиват - безвкусен или вкусен. В първия по-активен активен компонент, а във втория вариант по-малко. Разликата от 0, 19 g отчита допълнителни компоненти. Лимонена киселина, аромати, подсладители се добавят към комплекса с вкус.

Как да приемате креатин от Ostrovit

Специалистите на производителя на комплекса Креатин препоръчват да консумирате две порции от тази добавка на ден. Веществото се разтваря или в обикновена вода, или във всеки сок. Достатъчно 100-150 мл течност. Най-добре е да пиете креатин сутрин и след това след тренировката. Не бива да се отказвате от втората порция в дните, свободни от спорт.

За да се повиши ефективността на лекарството, той се приема заедно с ускоряващи добавки. Експертите от Ostrovit препоръчват на спортистите да комбинират креатин с:

 • суроватъчен протеин, който помага за натрупване на постна мускулна маса, например добавянето на WPC 80;
 • с аминокиселини, които ускоряват възстановителните процеси след тренировка и потискат катаболизма, например, BCAA 8: 1: 1 или 2: 1: 1.

Оптималната продължителност на курса е от 1 до 1, 5 месеца, тоест 4-6 седмици. След това идва почивка. Има спортисти, които приемат този комплекс редовно, тъй като той не предизвиква странични ефекти, с изключение на задържането на вода. Предимството на този подход е постоянното стимулиране на натрупването на мускулна маса и увеличаване на показателите за сила и, следователно, издръжливост.

Отзиви

В онлайн магазините за спортно хранене, на тематични сайтове и форуми има много отзиви за въпросния комплекс креатин. Спортистите като цяло са доволни от резултатите. Те отбелязват добрата съвместимост на таурина с креатин монохидрат, което позволява да се стимулира увеличаването на масата и да се увеличи потенциалът за сила.

Най-популярната сред културистите е безвкусната версия на този комплекс. Това се обяснява с желанието да се получи по-чист креатин монохидрат. За да се даде тази опция ароматични добавки позволяват различни сокове. Приемането на вариация с вкус е достатъчно рисковано. Може да не й хареса и пиенето на такова спортно хранене ще бъде доста неприятно.