Най-добрият изолат от суроватъчен протеин

Спортните добавки са неразделна част от упражненията на бодибилдърите, състоящи се от силови тренировки, специална диета и различни смеси за ускоряване на постигането на целите. Най-търсената храна както за професионалисти, така и за любители беше и остава протеин. Тя може да бъде различна, но счита суроватката за най-добрата, тъй като това е такъв протеин, който има най-добрият аминокиселинен състав и висока биологична стойност. Протеиновите комплекси се разделят на няколко групи - концентрат, хидролизат, изолат.

Суроватъчните изолати са спортна добавка, която е претърпяла висока степен на пречистване. В състава на такива продукти обикновено са напълно липсващи въглехидрати, холестерол, мазнини. Количеството протеин е повече от 85%. Серумният изолат се използва като правило по време на изграждане на мускули. Тази спортна добавка има много предимства, включително:

 • максимално съдържание на висококачествен протеин и минимум излишни примеси;
 • бързо усвояване на протеин в тялото;
 • голям брой аминокиселинен комплекс;
 • ефективност при потискане на катаболизма и подобряване на процесите на възстановяване.

Безспорното предимство на суроватъчния изолат е, че той не съдържа лактоза, поради което спортисти, които са алергични към това вещество, го избират.

съдържание

 • 1 Изолат на суроватъчния протеин - TOP5
  • 1.1 Iso-100 от Dymatize
  • 1.2 Iso Sensation от Ultimate Nutrition
  • 1.3 Zero Carb от VPX
  • 1.4 Varcil R2
  • 1.5 Изолат Syntha-6

Оценка на изолатите от суроватъчен протеин - TOP5

Добавката се произвежда от много компании, специализирани в производството на спортно хранене. В различни марки е доста трудно да се ориентирате, особено за начинаещи. За да не плащате за съмнителното качество и липсата на някакъв значителен ефект, трябва да закупите продукт, който е тестван във времето, има много положителни отзиви от спортисти.

Сред разнообразието от налични днес изолати най-голямо внимание заслужават следните пет добавки:

Iso-100 от Dymatize

Това е популярен изолат от суроватъчен протеин. Има отлични вкусови и качествени характеристики. Добавката показва висока ефективност и бърза скорост на усвояване от организма. Безспорното предимство на продукта е, че цената му остава достъпна за спортисти. Изолатът не съдържа въглехидрати и мазнини. Всяка порция, която е 29 g, съдържа 25 g протеин.

Iso Sensation от Ultimate Nutrition

Изолатът от първокласен клас с балансирани аминокиселинни съединения е без мазнини. Количеството въглехидрати, съдържащи се в добавката, не надвишава 1 г. Спортист получава 30 g протеин от всяка част на добавката, което е 33 g. Прегледите на този изолат показват, че повечето спортисти, които пият този протеин, са доволни. Културистите отбелязват отличен вкус, достъпна цена и отсъствие на отрицателни ефекти.

Zero Carb от VPX

Има добър вкус, има средна цена и отлично качество, бързо се абсорбира от тялото. Продуктът не отстъпва по свойствата си на други аналози, напълно лишен от въглехидрати и мазнини. Всяка порция, равна на 24, 5 g, дава на спортиста 20 g протеин.

Varcil R2

Този изолат, произведен от Nanox, който е сравнително нова добавка, но бързо спечели популярност заради отличния си вкус, бързото разтваряне на сместа в течност, добра смилаемост. Единственият недостатък на продукта е високата цена, която не всеки е готов да плати за изолата, когато има по-достъпни алтернативи. Порция от 28 g съдържа над 25 g протеин.

Syntha-6 изолат

Добавката се освобождава от известната американска марка BSN. Изолатът е различен от горните спортни продукти. Основната разлика е, че мазнините и въглехидратите присъстват в добавката. Броят на първите в една порция, равен на 38, е 1, 5, а на втория - 7 г. Протеинът съставлява 25 г. Разликата в състава не се отрази на популярността на добавката. Комплексът е с голямо търсене поради разпознаваемост на марката. Самите спортисти също са доволни от ефекта, който дава този изолат. Спортистите харесват достъпна цена, високо качество, добра разтворимост и смилаемост.

Всеки от представените продукти се е доказал. Изборът на този или онзи изолат е, че предпочитанието трябва да се дава на вашите индивидуални нужди - с въглехидрати и мазнини или тези вещества в състава на добавката.