Как мога да заместя спортното хранене

Дори във времена на криза хората не искат да се отказват от спорта. Въпреки това, понякога се налага да пестите от спортно хранене, което, както знаете, е много скъпо. Как да заменим протеиновите и смеси преди тренировка, както и изгарящите мазнини ">

съдържание

  • 1 Как да заменим генерирането на тегло и протеиновите шейкове
  • 2 Как да заменим протеиновите изолати
  • 3 Как да заменим комплексите преди тренировка
  • 4 Как да заменим мазнините
  • 5 Как да заменим блокерите на калории
  • 6 Как да заменим мултивитамините
  • 7 Как да заменим Omega-3

Как да заменим генериращи тегло и протеинови шейкове

След като тренировката приключи, изпийте коктейл от чифт банани и една чаша мляко. Тази напитка ще донесе много повече ползи за организма, отколкото протеинов изолат, който не съдържа глюкоза. В крайна сметка, благодарение на захарта, мускулите ви ще се възстановят много по-бързо. Е, млякото ще бъде отличен източник на протеини.

Яденето на протеин е важно не само след тренировка, но и няколко часа преди тренировка. Това ще ви позволи да се запасите с протеините, необходими за изграждането на мускулите, като избягвате неприятното усещане за тежест в стомаха. Редовните варени яйца ще помогнат да замените протеините преди тренировка. Те просто имат време да храносмилат напълно. Вярно е, че не трябва да ядете повече от три яйца наведнъж: жълтъкът съдържа голямо количество холестерол.

Как да заменим протеиновите изолати

Всеки спортист знае, че мускулната маса може да се увеличи само ако се консумира голямо количество протеин. Доказано е обаче, че основната роля в процеса на изграждане на мускулите се играе от протеини и висококалоричен прием на храна.

Ако не можете да получите протеинов изолат, обърнете внимание на високото съдържание на протеин в диетата си. Например, можете да замените протеина с мляко (разбира се, ако не сте алергични към лактоза). Не забравяйте да изберете мляко с ниско съдържание на мазнини.

Как да заменим комплексите преди тренировка

Съставът на смесите преди тренировка включва кофеин, както и "азотни дозатори", които могат да подобрят кръвообращението. Заслужава да се отбележи, че ефективността на смесите преди тренировка не е научно доказана.

За да се откажете от смеси преди тренировка, опитайте се да пиете кафе точно преди тренировката. Това ще спести от спортното хранене, като същевременно ще повиши ефективността на тренировките. В една чаша силно еспресо съдържа до 70 mg кофеин, приблизително същото в чаена лъжичка разтворим.

Как да заменим изгарящите мазнини

Повечето изгарящи мазнини съдържат растителни екстракти, които въздействат на организма по същия начин като амфетамини. Поради това апетитът изчезва и се появява енергия за тренировки. Очевидно злоупотребата с изгарящи мазнини води до образуването на опасна зависимост.

Не вярвайте на обещаващите обещания на производителите: съвременната медицина не познава веществата, които са в състояние да „изгарят” мазнините без никакви физически усилия. Ето защо не трябва да се надявате, че използването на мазнини горелки ще допринесе за загуба на излишно тегло: не трябва да разчитате на чудодейния ефект от приема на хапчетата, а компетентно да съставите диета.

Как да сменим калорийните блокери

Горе беше казано, че няма хапчета, които да изгарят съществуващите телесни мазнини. Но се предлагат лекарства, които блокират усвояването на мазнините. За съжаление, системната им употреба нанася големи щети на метаболизма: хормоните, необходими за нормалния живот, престават да се синтезират, витамините не се усвояват.

Поради тази причина калориите трябва да бъдат блокирани не когато са вече в тялото, а по време на хранене. По-добре е внимателно да контролирате диетата си, консумирайки протеини, мазнини и въглехидрати в нужното количество и да не се опитвате да търсите вълшебно лекарство, което ще ви позволи да преяждате с мазни храни, като същевременно не се възстановявате.

Как да заменим мултивитамините

За да твърди, че тялото се нуждае от витамини като въздух, няма нито един човек. Употребата на синтетични витамини при лекарите обаче поражда някои съмнения. За да замести естествените витамини, които влизат в организма в зеленчуци и плодове, не е способно нито едно аптечно лекарство.

Струва си да си спомним двата „кита“ на здравословното хранене: разнообразие и умереност. Не е необходимо да търсите най-здравословните плодове и да го ядете всеки ден: всеки плод съдържа здравословни витамини.

Как да заменим Omega-3

Трябва да има баланс между Омега-3 и Омега-6. Ако се облегнете твърде силно на Омега-6, можете да разстроите метаболизма си. В същото време приемането на Омега-3 под формата на капсули няма да помогне за възстановяване на баланса. Това се дължи на факта, че в повечето лекарства съдържанието на Омега-3 не надвишава 300 mg и това не е достатъчно, за да се поддържа баланс от 1 до 1. Много по-полезно и ефективно е редовно да ядете мазна риба и ленено масло.

Ако не сте професионален спортист, можете съвсем да замените спортното хранене с натурални продукти. Запомнете: по-добре е да харчите пари за балансирана, здравословна диета, отколкото за буркан с химически "коктейл"!