Danabol

Danabol е търговското име на метандиенон, най-популярният орален стероид. Производството се извършва от SC Balkan Pharmaceuticals SRL, известен още като Balkan Pharma. Лекарството се произвежда в Молдова, където този стероид все още е легален и е разрешен за свободна продажба. Заслужава да се отбележи, че в Съветския съюз „метанът“ се продаваше в аптеките, което обуславя високата му популярност сред опитни спортисти. Днес това лекарство заема своето място в тренировките на щангисти, пауърлифтове и културисти. Предимствата му са малка цена и значителен анаболен ефект.

съдържание

  • 1 Как работи Danabol
  • 2 Данабол и жени
  • 3 Дозировки и схеми
  • 4 Странични ефекти и недостатъци на лекарството

Как работи Danabol

Данабол се свързва с андрогенните рецептори в клетките. Но за разлика от селективните модулатори на андрогенните рецептори, той има както андрогенни, така и анаболни ефекти. Това е един от най-андрогенните орални стероиди, който обяснява бързото натрупване на мускулна маса.

За един курс на лекарството можете да спечелите до 10-15 кг мускул и значително да увеличите силата. Авторите на рецензиите казват, че лекарството им е помогнало да преодолеят платото в основни упражнения и им е позволило да достигнат ново ниво в резултатите. Това е един от най-разпространените стероиди при вдигане на тежести и пауърлифтинг.

"Метанът" може да причини задържане на течности и да допринесе за по-голяма мускулна пълнота. Въпреки това, не всеки харесва този ефект, защото много хора го блокират, като приемат антиестрогени (Провирон, Анастрозол).

Увеличението на мускулната маса се постига не само благодарение на „изливащата се вода“, както често се пише в различни източници. Лекарството ускорява синтеза на протеини. Затова за качествен набор от мускулна маса с метан е необходимо специално хранене. В диетата трябва да има 1, 5-2 г протеин на килограм тегло и 4-5 г въглехидрати. Само ектоморфите, които са трудни за въвеждане, могат да увеличат броя им до 6 g. Останалото ще бъде достатъчно за първите цифри. Мнозина ядат до 3-4 г протеин, но не бива да прекалявате. Данабол не е лекарство, което ще ви принуди да абсорбирате толкова големи количества протеинова храна. Във всеки случай е по-добре да не бързате и да подхождате към диетата си доста внимателно, без да се прекалявате с протеините. Черният дроб и бъбреците вече са претоварени, трябва да се наблюдава умереност.

Данабол и жени

Данабол не е оптималният избор за жената, тъй като той има висок андрогенен фактор, а рискът от маскулинизация (акне, косми по лицето и тялото, уголемяване на клитора, грубо глас) от приема му също е висок. Въпреки това, при професионално вдигане на тежести и пауърлифтинг, този стероид се използва. Използват се дози от порядъка на 5-10 mg дневно и кратки курсове, не повече от 6 седмици. Фенове, както и тези, които искат да говорят в бикини и фитнес на тялото, това лекарство не се препоръчва.

Дозировки и схеми на дозиране

Често се пише, че метанът трябва да бъде взет "на хълм". Широко известен е режимът на дозиране, при който лекарството се приема в продължение на 5 дни, а след това, на 6-ия ден, организмът е напълно отпочинал. За начинаещи обаче това няма много смисъл. Необходимо е да приемате от 5 до 20 mg на ден, докато ако дозировката е повече от 10 mg, е необходимо да се организират 2 дози. Периодът на асимилация на лекарството е 4-5 часа, необходимо е да се поддържа сравнително стабилен хормонален фон. Курсът препоръчва приема на Холосас, за да се улесни изтичането на жлъчка.

Продължителността на първия курс трябва да бъде около 6 седмици. PCT след danabol е необходим, въпреки че мнозина твърдят обратното. При PCT се приемат антиестрогени и хепатопротектори.

Странични ефекти и недостатъци на лекарството

Благодарение на високия андрогенен фактор, лекарството може да произведе силно акне както по лицето, така и по тялото. Акнето обикновено изчезва след курса, но се препоръчва симптоматичната им терапия с противовъзпалителни мехлеми и специализирани антибактериални средства. Лекарството значително засяга дъгата на тестисите на хипофизната жлеза-хипоталамус, така че нивото на нивата на тестостерон след курса пада. Ако не приемате антиестрогени, са възможни гинекомастия и увеличаване на телесната мастна маса.

Данабол е токсичен за черния дроб, поради което не се препоръчва за хора с чернодробни заболявания, както и хепатит. По-добре е да изберете други лекарства. Трябва да се разбере, че лекарството няма да изпълни плана за обучение за вас и следвайте диета за наддаване на тегло. Ако човек има проблеми с режима, всичко, което ще получи на курса на данабол, веднага ще бъде „обединено“ при резултатите от неговото завършване. След курса е необходимо да се намали обемът на тренировка (по-малко упражнения и подходи), но да се остане на същото ниво на интензивност (работни тежести). Трябва да почивате повече между тренировките, но да се концентрирате специално върху поддържането на работното тегло. Това ще помогне да не се "източи" масата веднага.

Трябва да се разбере, че компетентният подбор на дози и лекарства трябва да сведе до минимум страничните ефекти. Половите хормони, чернодробните ензими и хормоните на щитовидната жлеза трябва да бъдат тествани, за да се изключат противопоказанията. След курса са необходими и анализи и компетентна терапия след цикъл. Обикновено стероидите не се препоръчват да се приемат, ако няма пари за всичко това или ако няма желание да го направите.