Изключителен спортист Flex Wheeler

Flex Wheeler Антропометрия

  • Височина: 179 см
  • Конкурентно тегло: 116 кг
  • Тегло извън сезона: 127 кг
  • Обхват на гръдния кош: 142 см
  • Обхват на бицепса: 56 cm
  • Обиколка на талията: 70 cm
  • Обиколка на бедрото: 79 cm

Рожденият ден на Flex (Kenneth) Wheeler пада на 23 август 1965 г. Той е роден в щата Калифорния - Фресно. От детството си Флекс беше очарован от различни бойни изкуства. Постоянно работеше върху себе си и разработваше лично оборудване. Тъй като не му беше попречено да се занимава с културизъм, той го направи. „Издърпването на желязо“ на Wheeler винаги е било отклонено на заден план, така че е достатъчно гъвкаво с достатъчно голяма телесна маса.

бодибилдинг

В живота на Flex имаше работа в полицията, но не за дълго, защото обучението за него беше по-важно и по-приятно. Целта му беше да стане културист с професионални способности. Този спортист взе псевдонима „ Flex ”, което означава „Гъвкав”.

Изключителният спортист получи първата си победа на шампионата в Калифорния през 1989 година. Освен това, той заема второ място за няколко години (1993, 1998 и 1999) на Olympia. Освен че печели тези победи, Flex често печели в различни състезания, като Гран При на Франция, Шампионска нощ, Арнолд Класик, Саут Бийч Про и други. Този спортист имаше впечатляващ външен вид, красиви черти на сдържаност и увереност.

Тъжно събитие в живота на спортист беше автомобилна катастрофа, станала през 1994 година. Тази катастрофа може да накара Флекс завинаги парализиран, но той имаше късмет. Той трябваше да започне обучението си почти от самото начало. Но спортистът бързо се върна към своите награди и места за лидерство.

1999 г. донесе лоши новини за спортиста. Както се оказа, той имаше сложна форма на бъбречно заболяване. Въпреки че пресата се опита да излезе с най-различни аргументи, самият спортист заяви, че това заболяване е наследствено. Много фенове на този спортист бяха разочаровани от новината за напускането на Flex от спорта през 2000 година. Но през 2002 г. той изрази желание да участва в Олимпия. След като успешно завърши анализите, той заема 7-мо място в турнира. През 2003 г. Flex претърпя операция за трансплантация на бъбрек. След пенсиониране спортистът се връща към бойните изкуства и вече през 2005 г. участва в състезанието Arnold Classic.

Flex Wheeler сега

Сега Flex Wheeler заема длъжността изпълнителен директор на медийната компания All American EFX, която е специализирана в продажбата и производството на спортно хранене. Основният офис се намира в Бейкърсфийлд, Калифорния, САЩ.

Flex все още е редовен гост на големи турнири по културизъм. Често се изявява като журналист и интервюира спортисти.