Коректор за позата - основни видове и предназначение

Правилните проблеми с позата, които се появяват на фона на ненормално развитие на гръбначния стълб или след нараняване, позволява специален коректор на позата. Това носимо външно устройство е опора за гърба, която е водещата част. Той упражнява определена степен на натиск върху гръбната област, което ви позволява да блокирате наклона напред. Подкрепата допринася за правилното развитие на костите и мускулите, което означава, че тялото придобива пряко положение, което прави не само стойката, но и цялостния външен вид на човек по-привлекателен от естетическа гледна точка.

Подпората се свива с мускулите на гърба през раменните и коремните презрамки. Това ви позволява да преразпределите тежестта, упражнена от гърдите и тялото нагоре. Има модели устройства с еластична трикотажна тъкан. Този материал не засяга целия гръб, а специфична мускулна група, което води до подобряване на способността на долната лумбална област да задържа телесно тегло. В продажба има устройства за удобно носене под дрехи, тъй като те са направени като бельо.

съдържание

  • 1 Кой се нуждае от коректори на позата "> 2 Предимства на коректорите за позата
  • 3 най-добри видове коректори за стойка
    • 3.1 Класически коректори за стойка
    • 3.2 Коректори за позата на тениската
    • 3.3 Коректор на стойката с опора на ключицата
    • 3.4 Поза след раждане

Кой има нужда от коректори за стойка?

Болката в гръбначния и цервикалния гръбначен стълб не винаги е причинена от наранявания. Често те възникват в резултат на натиск върху теглото, упражнен от горната част на тялото, което води до пренапрежение. Друга често срещана причина за болка от този характер е неправилното разпределение на теглото и преобладаващо седнало положение при извършване на рутинни ежедневни дейности, например при работа в офиса.

За намаляване на болката в гърба и мускулите позволява осигуряването на необходимото ниво на налягане в определени точки, разположени в долната и горната част на гръбначния отдел. Поддържащите превръзки, използвани редовно и не от време на време, развиват гръбначните мускули, което влияе положително върху способността им да издържат на високо напрежение. След две седмици постоянно носене на коректори, рискът от болка се намалява със 75%. Това води до изправяне на стойката, увеличаване на увереността в собствената им привлекателност.

Предимства на коректора на стойката

Неправилната стойка се проявява не само в естетическа непривлекателност, но също така се отразява негативно на работата на тялото, намалявайки функционалността. Ограничаването на кръвоносните съдове, преминаващи на някои места от долната дорзална област, води до забавяне на скоростта на кръвообращението в тялото. Резултатът е липса на кислород в тялото и хронично усещане за умора.

Повечето прибягват до помощта на коректори за позата единствено по естетически причини - за да се постигне пряко разположение на тялото. Съществуват обаче видове коректори, използвани за терапевтични цели, облекчаващи болката в гърба, която се предхожда от постоянно присъствие главно в седнало положение. Редовното носене на поддържащи превръзки, както отбелязват много потребители на такива коригиращи устройства, значително увеличава снабдяването с жизненоважна енергия.

Използването на коректори в сравнение с "изправянето" на стойката е много по-ефективно и ви позволява да придобиете самочувствие. Освен това човек, който носи превръзка, получава необходимата енергия за себе си, помагайки му да решава и изпълнява ежедневни задачи, свързани с труда и други дейности.

Най-добрите видове коректори за стойка

По-голямата част от поддържащите превръзки са предназначени за изправяне на гръбначния стълб, но има и такива, които се използват като терапевтични устройства по време на рехабилитационни периоди след наранявания и в подобни ситуации, при които е необходимо да се носи коректор. Използването за медицински цели се определя от наличието на определени медицински показатели, но "последната дума" в такива случаи трябва да остане при лекаря, физиотерапевта или мануалния терапевт. Не се препоръчва да поемете инициативата в свои ръце, ако е необходим коректор за терапия. Първо трябва да получите съответното одобрение от специалист.

Класически коректори за стойка

Предназначен и активно използван от хора, които решават да се отърват от склонността да се навеждат и огъват гърба си с арка, което изглежда доста грозно отстрани. Те помагат не само за коригиране на стойката, но и за изправяне на гърба, което се огъва под тежестта на ръцете и горната част на тялото. Наклонът е блокиран поради местоположението на коректора в областта, където гърбът образува дъга.

Основният материал за производство е пластмасова, трайна мрежа, която действа на гърба, така че да започне да се развива в правилната посока. Той "свързва" заедно долната част на гърба и раменната става, е спомагателен елемент за поддържане на теглото на горната част на тялото. Областта, разположена под шийните прешлени, се изтласква от основната опора, което води до изправяне на гръбначния отдел.

Коректори за позата на тениската

Най-модерният модел коректор, доста удобен и лесен за носене, перфектно се справя с изправяне и подобряване на стойката. Обикновено са изработени от високотехнологични влакна с повишена еластичност, които перфектно пропускат въздух.

Те носят тениски за коригиране на стойката, подобни на обичайните. Разликата от обикновена дреха се отнася до материала за изпълнение, който е високоеластична материя. Той е подсилен в коремната кухина, което позволява да се постигне ефектът на подобен корсет. Налягането върху долната част на гърба и коремната кухина от материала, от който е направена тениската, и ви позволява да постигнете, че гърбът заема равномерно и правилно положение.

Коректор за стойка на опората на ключицата

Това е коректор, създаден специално за отстраняване на по-голямата част от товара от горната област на раменния пояс, особено от ключицата, която ви позволява да ги приведете в съответствие с мускулите на ръцете. Този тип коректор се препоръчва да се носи от тези, които се възстановяват от заболявания, свързани с възпаление на сухожилията и появата на болка в раменете. Ускорението на рехабилитацията се осъществява чрез блокиране на движенията на ключиците, раменете или раменните лопатки.

Този тип коректор удължава гърдите, тъй като свързва областта на рамото с презрамки. Устройството се предлага в няколко варианта. Най-често в продажба можете да срещнете модел, оборудван със заключваща система, разположен на гърба. Използването на мъртвото тегло на раменния пояс, който е избутан нагоре, компенсира налягането, приложено към гърба. Това ви позволява да изправите цялото тяло и да стабилизирате движението, осъществявано от раменете.

Задържане на пренатална стойка

Много жени страдат от болка в цервикалния и гръбния региони поради увеличеното тегло на корема. До края на бременността телесното тегло се повишава с една четвърт. Това става основната причина за увеличаващото се натоварване, което е върху тазовите кости и гърба.

Функцията на пренаталния фиксатор е, че той поема тегло от нарастващия корем. Това води до намаляване на напрежението в лумбалната област. Като се има предвид спецификата на устройството, то се различава от конвенционалните фиксатори, тъй като напрежението се прехвърля в горната част на гърба от долната част на гърба. Най-голямата част от нарастващото тегло от долната част на коремната кухина се поема от коректорния материал, действащ като вид колан.

Добре обмисленият дизайн ви позволява да намалите налягането, което получава долната част на гърба и изправете гръбначния стълб. Така буквално се оказва, че теглото на корема се използва за изправяне на гърба, като в същото време елиминира напрежението в лумбалната област, а също така значително намалява болката в гърба и мускулите, които често съпътстват бременността.