Разширени вени и културизъм

Разширените вени се наричат ​​болест на вените, при които налягането се увеличава поради намаляване на лумена им. Кръвните съсиреци „залепват“ стените на вените и кръвта тече по по-тясно легло. Под влияние на натиска стените на съдовете се опъват. Кръвоизливи са възможни при рязка промяна в кръвното налягане. Повечето медицински източници изискват обучението да бъде ограничено.

съдържание

  • 1 Разширени вени и фитнес
  • 2 фитнес уроци
  • 3 тренировки за мъже и техните характеристики
  • 4 Сърдечни и разширени вени
  • 5 Видео „Разширени вени и силова тренировка“

Разширени вени и фитнес

Обичайната фитнес за поддържане на здравето и стройността на тялото, без конкурентни амбиции, е товар, съвместим с това заболяване. Тренирането 3-4 пъти седмично, преплитано с дни на почивка, възможно кардио и извършване на движения за долната част на тялото главно в тренировъчни машини са съвсем реални задачи за повечето хора.

Разширени вени са предимно жени. За тях е доста трудно да изградят компетентна фитнес програма, тъй като повечето искат да съсредоточат тренировките си върху развитието на краката и задните части.

Примерен план за жени с разширени вени може да бъде:

  • крака преси, в симулатори, където краката са разположени над главата. По този начин ще избегнете увеличаване на натиска. По-добре е да работите със средно тегло в диапазона от 8-12 повторения и да избягвате пикови натоварвания и тежести, които покачват 5-6 повторения;
  • флексия на краката в хоризонтален симулатор. Ако изглежда, че натоварването е доста малко, можете да опитате спускащи сетове или да извършите това движение със суперсет с клекове без тежест;
  • удължаване на краката в симулатора, много от тях изобщо не ги правят, но това упражнение помага да се придаде красива форма на предната повърхност на бедрото;
  • със симулатора за прасци, трябва да внимавате, по-добре е да направите пейка с чорапи в симулатора за преса на краката;
  • клякания и гафове са разрешени с минимално тегло или изобщо без тегло, в малко количество

Важно: можете да следвате общите препоръки и да получите нормален резултат, но може да срещнете увеличен оток и симптоми на разширени вени. Трябва внимателно да подходите към обучението и да правите промени в него, ако има увреждания

Уроци по фитнес

Много фитнес класове се предлагат за жени, но не трябва да посещавате групови часове по аеробика, танци и стъпка. Има голям обем от ударни и скачащи товари. Колоезденето на вертикални мотори също не се препоръчва. Общата препоръка е йога и пилатес тренировки, динамичната йога е разрешена за получаване на допълнително кардио натоварване.

Груповата аеробика може да се извършва само в един формат - в басейна. Водната аеробика е показана не само за укрепване на сърцето и мускулите, но и за нормализиране на баланса на течностите. Той помага да се отървете от оток и да намалите кръвното налягане в съдовете. Плуването също работи като терапевтично натоварване.

Обучение за мъже и техните характеристики

Струва си да се избягват всички основни упражнения, които едновременно променят налягането в коремната кухина и дават стрес на краката. Тежки клекове, класически и мъртва лифтове са изключени. Наклонени дърпания със значителни тежести и придърпвания с голямо тегло, прикрепени към колана, не се препоръчват. Това позволява на мнозина да зададат въпроса: "Как да се занимават с културизъм, а не само с фитнес"> Кардио и разширени вени

Бягането по земята и по бягащата пътека е изключено. Бягането създава спад в налягането в съдовете и може да причини кръвоизливи. Разходката по наклонена писта е разрешена, но може да не е предпочитаният тип кардио натоварване. Най-безопасните се считат за въртенето на педалите на хоризонтален мотор за упражнения, работа с малко съпротивление на гребната машина и плуване в различни стилове. Дори при такъв ограничен набор от кардио упражнения можете да постигнете добър резултат, ако контролирате сърдечната си честота по време на тренировки и правите редовни упражнения.

Упражненията за разтягане трябва да се изпълняват след всяка тренировка. Това не само подобрява гъвкавостта и подвижността, но също така насърчава по-активното кръвообращение в малките капиляри и активното мускулно хранене.

Диетата е съставена за целите на спортиста, във всеки случай трябва да обърнете внимание на зелените и зеленчуците, за да получите антиоксидантите, необходими за поддържане на доброто кръвообращение.

Разширените вени не са противопоказание за силова тренировка. Избирайки адекватни упражнения и тренирайки мускулите ефективно, можете да постигнете целта си.

Видео "Разширени вени и силова тренировка"